«Ταξίδεψε» ο μπον βιβέρ εφοπλιστής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ταξίδεψε» ο μπον βιβέρ εφοπλιστήςΣάββατο, Μάιος 21, 2016 - 15:00

Μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο της αγαπημένης του αδελφής Ντόντας Βορίδη-Γουλανδρή, για τη γειτονιά των αγγέλων έφυγε και ο Ιωάννης Β. Γουλανδρής, ο «Big John», όπως τον αποκαλούσαν όλοι όσοι τον γνώριζαν καλά, αφού παρά την ηλικία του παρέμενε στην ψυχή πάντα ένα χαριτωμένο παιδί.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Η οικογένειά του και εκατοντάδες φίλοι του από όλον τον κόσμο, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα της μυθικής ζωής του το πέρασε στο Λονδίνο και το Γκστάαντ, θα τον αποχαιρετήσουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου

στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο λατρεμένο του νησί, την Ανδρο, όπου γεννήθηκε το 1920.

Οι δημιουργοί της δυναστείας Γουλανδρή Βασίλης και Ιωάννης εμφανίστηκαν στο κυκλαδίτικο νησί το 1870-1880, όταν ο θείος του εκλιπόντος και συνονόματός του Ιωάννης αγόρασε με τις οικονομίες του το πρώτο καράβι και αργότερα ατμοπλοϊκά σκάφη, με τα οποία συνέδεσε το νησί του με τη Σύρο και τον Πειραιά. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο μύθος της δυναστείας Γουλανδρή. Της οικογένειας που έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα μας, στη ναυτιλία και στον πολιτισμό με τα κοινωφελή έργα της, μεταξύ των οποίων το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο.

Το τελευταίο διάστημα ο Ελληνας κροίσος Ιωάννης Β. Γουλανδρής, το όνομα και η περιουσία του οποίου φιγουράριζαν συχνά στη λίστα του «Forbes», ζούσε στην Αθήνα. Οχι όμως στη μυθική θαλαμηγό του «Octana» στη Βουλιαγμένη που λάτρευε, αλλά στο υπέροχο σπίτι του στο Μετς με τη σύζυγό του Ολγα Εμπειρίκου. Τον επισκέπτονταν πολύ συχνά τα εγγόνια και τα πέντε παιδιά του - ο Βασίλης, η Σόφη, η Βιολάντα, ο Γιώργος Γουλανδρής με τη σύζυγό του Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο μικρότερος, ο Νικόλας, τον οποίο φώναζε χαϊδευτικά Tiddy. Ο βενιαμίν της οικογένειας τον Ιανουάριο του 2015 παντρεύτηκε την αγαπημένη του στο νησί Νέβις στην Καραϊβική.

Το γεγονός της δεκαετίας του '80

Μεγάλο κοσμικό γεγονός της δεκαετίας του '80 αποτέλεσε ο γάμος στην Εκάλη του μεγαλύτερου γιου του Γιώργου Γουλανδρή με την κόρη του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, με τον οποίο συγγένεψαν οι δύο δυναστείες.

Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν μαζί με τον «Big John» ο έμπιστος μπάτλερ του Νίκος, ενώ σχεδόν καθημερινά στο σπίτι του στο Μετς τον επισκεπτόταν ο αγαπημένος προσωπικός του ράφτης και καλός φίλος του Σάντης Παπαδάτος. Την τελευταία εβδομάδα ο «Big John» παρουσίασε μια λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων, ήρεμος, χορτασμένος και ευτυχισμένος, έχοντας ζήσει μια ανεπανάληπτη ζωή.

Keywords
Αναζητήσεις
goulandris big john
Τυχαία Θέματα