Τα «κορίτσια» του Αλέξη και η μικρή Πολυτίμη (του Καμμένου) που μαγνήτισε τα φλας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Τα «κορίτσια» του Αλέξη και η μικρή Πολυτίμη (του Καμμένου) που μαγνήτισε τα φλας!Δευτέρα, Νοέμβριος 7, 2016 - 14:50

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι νέες υπουργίνες που έκλεψαν την παράσταση, τα χαμόγελα και οι selfies κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο Προεδρικό

Με Εφη Αχτσιόγλου, Λυδία Κονιόρδου και Πολυτίμη Καμμένου συμπληρώθηκε αισίως το καρέ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.



Οι δύο νέες υπουργίνες, Εργασίας και Πολιτισμού αντιστοίχως, μαζί με την πεντάχρονη κόρη του Πάνου Καμμένου, που αποτελεί τον παιδικό «έρωτα» του Φοίβου Τσίπρα, ήταν τα κορίτσια που μονοπώλησαν τα φλας των φωτορεπόρτερ και τα σχόλια του υπουργικού συμβουλίου κατα τη διάρκεια της ορκωμοσίας.
Κατά τα άλλα, οι γραβάτες που πλήθυναν αλλά και οι παραινέσεις του πρωθυπουργού για την επίσπευση της δουλειάς στο νέο σχήμα έδωσαν τον τόνο του Σαββατοκύριακου των αλλαγών στο επιτελείο Τσίπρα.

■ Οσο πάει και κατεβαίνουν ηλικιακά οι υπουργοί. Κόντεψαν να φτάσουν στο νηπιαγωγείο! Μια τέτοια εικόνα δόθηκε, όταν η μικρή κόρη του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και αγαπημένη του γιου του πρωθυπουργού Φοίβου ξέφυγε από τα στιβαρά χέρια του μπαμπά της και πέρασε τρέχοντας μπροστά από την υπουργική παράταξη.
Το χαριτωμένο κοριτσάκι, η Πολυτίμη, που φέρει το όνομα της γιαγιάς της και μητέρας του υπουργού, με το μπορντό φόρεμα για την περίσταση, έκλεψε την παράσταση όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πήρε στην αγκαλιά του. Η ξανθιά μικρούλα τον κοίταζε ντροπαλά, σεμνά και με δέος.
Η πεντάχρονη Πολυτίμη είναι... πολύτιμη για το ζεύγος Καμμένου, καθώς είναι το μοναδικό κορίτσι σε τέσσερα αγόρια. Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ελενα Τζούλη είχε αποκαλύψει ότι το πέμπτο παιδί της οικογένειας Καμμένου γεννήθηκε την ίδια ημέρα με τους ΑΝ.ΕΛ. Μάλιστα, όταν ο πρωθυπουργός σήκωσε τη μικρούλα στα χέρια, πολλοί σχολίασαν με χιούμορ «άντε και συμπεθέρια», καθώς ο μεγάλος γιος του ο Φοίβος έχει καλέσει πολλές φορές στα πάρτι του την Πολυτίμη...

■ Οι συριζαίοι, ως γνωστόν, «απετάξαντο» τις γραβάτες. Σε αυτόν, όμως, τον ανασχηματισμό σχεδόν όλοι φόρεσαν. Το παράδοξο ήταν ότι όλες είχαν το ίδιο χρώμα και την ίδια κοψιά! Τι έγινε, παιδιά; Σας τις μοίρασε η Κουμουνδούρου;
Γιατί τέτοιες στολές μόνο από αριστερά τις βλέπεις. Ο μοναδικός που ξεχώρισε, όχι στην ορκωμοσία, αλλά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ήταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., που δεν μπόρεσε να κρύψει την άπλετη χαρά του για την ενίσχυση του κόμματός του στον ανασχηματισμό και το γιόρτασε φορώντας πορτοκαλιά γραβάτα που «έβγαζε μάτι». Πολύ ωραία επιλογή για Κυριακή μεσημέρι, όταν και άρχισε το υπουργικό συμβούλιο.

■ «Σούζα» θα κάθονται οι συνάδελφοί της μπροστά στη νέα μούσα του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί η ψιλόλιγνη Εφη Αχτσιόγλου, άλλοτε βοηθός του Γιώργου Κατρούγκαλου, αναβαθμίστηκε τρελά! Αφού, έτσι που τη βλέπω, νομίζω ότι ο ανασχηματισμός έγινε μόνο και μόνο για τις... αφέλειές της! Θα είναι η δεύτερη σχετική κυβερνητική κουπ, καθώς και η έτερη υπουργός Ελενα Κουντουρά έχει αφέλειες.
Η νέα υπουργός Εργασίας, λοιπόν, είναι από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν περισσότερο σε αυτόν τον ανασχηματισμό, κυρίως για το νεαρό της ηλικίας της, καθώς είναι 31 ετών. Και πόσο μάλλον όταν αυτό το νεαρόν συνοδεύεται από τα θερμά λόγια του πρωθυπουργού: «Το μεγάλο βάρος της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά θα το επωμιστεί μια νέα συνάδελφος, αλλά εξαιρετικά ικανή, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Εργασίας και είμαι βέβαιος ότι θα έχει τη στήριξη όλων μας για να πετύχει». Αλίμονο, με τέτοια στήριξη και να μην πετύχει;

■ «Γεια σου, τσολιά μου, κάνε τη βόλτα σου κι έλα κοντά μου»! Μόνο αυτό το λαϊκό στιχάκι, ακριβής αναφορά στην ωραιότητα, ταιριάζει στη συγκεκριμένη στιγμή, κατά την οποία ο Παύλος Πολάκης εμφάνισε τους «τσολιάδες» του στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δυο όμορφες κόρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έκλεψαν την παράσταση στην ορκωμοσία. Η Σταυρούλα και η Πέρσα, άριστες μαθήτριες της β΄ και της α΄ λυκείου αντίστοιχα, ήταν οι συνοδοί του. Δεν το περιμέναμε από τον υπουργό να έχει τέτοια κορίτσια, ων ο ίδιος τόσο μπρουτάλ! Σταυρούλα και Πέρσα, εκπαιδεύστε λίγο τον μπαμπά στο σαβουάρ βιβρ, μπορείτε!

■ Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά με χαμόγελο... Τζοκόντα καμάρωνε πλάι στον γιο της, τον 17χρονο Μάριο. Μάλιστα δεν παρέλειψε να βγάλει selfie με τον μικρό της, που είναι μαθητής της β΄ λυκείου. Η ίδια πριν από λίγο καιρό έλεγε στη Μαριέττα Γιαννάκου ότι οι έφηβοι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι η ίδια δεν προλαβαίνει να ζει τις αλλαγές τους...

■ Βλέποντας αυτό το κρυφοψιθύρισμα του Νίκου Παππά προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, φανταστήκαμε τον εξής διάλογο: «Κοντονής, Παπαγγελόπουλος κι εγώ, τώρα να δούμε ποιος θα μας κουνηθεί»!

■ Το ιβουάρ φόρεμα της Ελενας Τζούλη, «δυνάμει πεθεράς» του Αλέξη Τσίπρα, ήταν το πιο κομψό της ορκωμοσίας. Ο,τι έπρεπε για την περίσταση και απόλυτα ταιριαστό με τον ρόλο «συζύγου υπουργού». Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο, όμως, για τη φούστα κλαρωτή που φορούσε η Ολγα Γεροβασίλη, καθώς προσερχόταν στο Προεδρικό. Συνήθως ντύνεται καλά, αλλά τελευταία το έχει χάσει λίγο το τρένο του στιλ! Γιατί;

■ Η Λυδία Κονιόρδου, που βρέθηκε από την Επίδαυρο στο Μαξίμου, είναι φαν της εσάρπας. Τόσες αρχαίες παραστάσεις, κάτι δεν θα κρατούσε ως φετίχ; Κομψότατη πάντως και πολλά υποσχόμενη στο υπουργείο της, που έχει ανάγκη λάμψης μέσα στα τόσα ανοιχτά θέματά του.

■ Ευχές, χαρές, φιλοφρονήσεις και βότκες με πορτοκαλάδα ανά χείρας για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Ο Σωκράτης, που ήθελε διακαώς να γίνει υπουργός, όπως καιρό τώρα ψιθύριζαν οι φίλοι του στη Βουλή, τα κατάφερε. Και εις άλλα με υγεία!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα