Συγκόλλησαν το χέρι του αγοριού που ακρωτηριάστηκε σε πλυντήριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυγκόλλησαν το χέρι του αγοριού που ακρωτηριάστηκε σε πλυντήριο Δευτέρα, Ιούλιος 28, 2014 - 16:44

Οι γιατροί συγκόλλησαν το χέρι του αγοριού που ακρωτηριάστηκε σε πλυντήριο στα Σύβοτα! Κέρδισαν τη μάχη οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, προκειμένου να μη χάσει το χέρι του το τρίχρονο αγοράκι, που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έβαλε το χέρι του μέσα στο πλυντήριο την ώρα που αυτό ήταν σε λειτουργία.
Η συγκόλληση του χεριού του άτυχου αγοριού πραγματοποιήθηκε

έπειτα από μαραθώνια χειρουργική επέμβαση, ωστόσο τα επόμενα εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα, αφού από το πόσο ομαλά θα εξελιχθεί η μετεγχειρητική πορεία του, θα διαφανεί εάν η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο μικρούλης έχει από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τους γονείς του και τη γιαγιά του, η οποία ήταν στο σπίτι τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα και κατέρρευσε όταν είδε το εγγονάκι της να σφαδάζει από τους πόνους.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όταν ο μικρούλης βρισκόταν μόνος με τη γιαγιά του στο σπίτι. Κάποια στιγμή, η παιδική περιέργεια το οδήγησε στο παλιό πλυντήριο και έβαλε μέσα το χέρι του, με αποτέλεσμα να γίνει το κακό.
Το άτυχο αγοράκι έβαλε τα κλάματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντας τις κραυγές πόνου η γιαγιά του αγοριού έτρεξε αμέσως να δει τι συνέβη και αντίκρισε το παιδί μες στα αίματα. Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και αμέσως έφτασε ασθενοφόρο από την Ηγουμενίτσα που παρέλαβε το αιμόφυρτο παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το χέρι του παιδιού και κατάφεραν, όπως όλα δείχνουν, να το γλιτώσουν από μια βαριά αναπηρία.


Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα