Στον «δρόμο» που χάραξε η μητέρα της

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτον «δρόμο» που χάραξε η μητέρα τηςΠαρασκευή, Ιανουάριος 23, 2015 - 15:11

Στον στίβο της πολιτικής κατέρχεται η Ντόρα Πάλλη, κόρη της Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, ως υποψήφια βουλευτής Β' Αθηνών. Εργάζεται ως υποδιευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που διδάσκει η ίδια σε σχολεία

σε όλη την Ελλάδα.Είναι εκδότρια, συντάκτης και επιμελήτρια παιδικών βιβλίων, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κίνα με θέματα όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και το περιβάλλον.

Βράβευση

Η Ντόρα Πάλλη είναι υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ, που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με αυτή την ιδιότητα η Ντόρα Πάλλη έχει επισκεφτεί πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, έχει παραδώσει διαλέξεις σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και έχει παραστεί σε διεθνή συνέδρια για τον αθλητισμό, την ειρήνη και την ανάπτυξη.

Μάλιστα ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών τίμησε προχθές την υποψήφια βουλευτή για τη συμβολή της στη διάδοση του Ολυμπισμού, του αθλητισμού και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Είναι σύμβουλος έκδοσης παιδικών εκπαιδευτικών βιβλίων. Εχει επιμεληθεί πολλά βιβλία, μεταξύ άλλων:

- «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», βιβλίο που αφορά τον σχολικό εκφοβισμό, έκδοση Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και Βρετανικού Συμβουλίου.

- «Επιχείρηση Εκεχειρία», ένα βιβλίο-κόμικς σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την UNESCO, και το Διεθνές Ιδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το βιβλίο τυπώθηκε σε επτά γλώσσες, διατέθηκε σε 80 χώρες.

Είναι το τρίτο παιδί του Νίκου Πάλλη και της Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη. Εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας αναφέρθηκε ότι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών είναι η Αλεξάνδρα, αδελφή της Ντόρας Πάλλη. Ο «δαίμων του τυπογραφείου» είναι αμείλικτος ακόμη και στην προεκλογική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα