Στα τυφλά οι έρευνες για τον άγριο φόνο του αρχιμανδρίτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα τυφλά οι έρευνες για τον άγριο φόνο του αρχιμανδρίτηΠαρασκευή, Φεβρουάριος 17, 2017 - 16:30

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών για τον φόνο του 47χρονου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων που αναζήτησαν τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών διαπίστωσαν ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι φορούσαν γάντια, αφού δεν βρήκαν DNA που να

μην ανήκει στον άτυχο κληρικό.

Χθες η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι του από την Πάτμο, τόπο καταγωγής του, και πλήθος πιστών τού είπαν χθες το τελευταίο «αντίο» στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πεντέλης, όπου λειτουργούσε τα τελευταία 17 χρόνια.

Είχαν πληροφορίες

Στο μεταξύ, διαπιστώθηκε ότι τα αποτσίγαρα και τα αποφάγια που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του 47χρονου είχαν χρησιμοποιηθεί και καταναλωθεί από τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες πήγαν στοχευμένα στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, ο οποίος τους άνοιξε την πόρτα προφανώς χωρίς να υποψιάζεται το κακό που θα ακολουθούσε. Αλλωστε, σύμφωνα με καταθέσεις, ο ιερωμένος (κατά κόσμον Ιωάννης Καμίτσης) ήταν ένας άνθρωπος φιλεύσπλαχνος και γενναιόδωρος, και το σπίτι του ήταν πάντα ανοιχτό όχι μόνο για τους φίλους του και τους γείτονες, αλλά ακόμη και για ανθρώπους που είχαν την ανάγκη του και δεν τον γνώριζαν καλά. «Χριστιανοί είναι όλοι και χρήζουν βοηθείας» έλεγε χαρακτηριστικά στον κύκλο του ο άτυχος αρχιμανδρίτης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί πρέπει να είχαν πληροφορίες ότι στο διαμέρισμα του Γέρακα θα έβρισκαν πολύτιμα αντικείμενα. Αυτό δείχνει η στοχευμένη έρευνα που έκαναν μέσα στο σπίτι, από το οποίο φέρεται ότι έχουν αρπάξει εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς, ακόμη και πετραχήλια, αλλά και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον, άρπαξαν και τα χρήματα από το πορτοφόλι του θύματος.

«Αφησαν μόνο μια θήκη με κάτι μανικετόκουμπα, τα οποία όμως ήταν ευτελούς αξίας. Μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε κάτι πολύτιμο που να μην το άρπαξαν, ακόμη και πετραχήλια με χρυσοκλωστή» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα