Στα χέρια χάκερ προσωπικά δεδομένα 1.100.000 χρηστών από site γνωριμιών

ΚΟΣΜΟΣΣτα χέρια χάκερ προσωπικά δεδομένα 1.100.000 χρηστών από site γνωριμιώνΤετάρτη, Απρίλιος 27, 2016 - 18:29

Τα προσωπικά δεδομένα 1.100.000 μελών ενός ελιτίστικου σάιτ γνωριμιών έχουν ήδη πωληθεί στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η εκτίμηση ειδικών που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στα μέλη του BeautifulPeople.com, το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο έγινε στόχος χάκερ, οι οποίοι φέρεται ότι απέκτησαν πρόσβαση σε λεπτομέρειες όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις των χρηστών, το εισόδημά τους, οι διευθύνσεις τους αλλά και τα 15.000.000 μηνύματα που είχαν

ανταλλάξει μεταξύ τους.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes», που φιλοξενεί τις αποκαλύψεις του Αυστραλού ειδικού ασφαλείας του διαδικτύου Τρόι Χαντ, τα δεδομένα αυτά έχουν πωληθεί διαδικτυακά σε μυστηριώδη αγοραστή.

To BeautifulPeople.com, που «συστήνεται» ως «παιδική χαρά για τους εμφανισιακά ευλογημένους», αποδείχθηκε και παιδική χαρά των χάκερ, αφού απέκτησαν εύκολα πρόσβαση σε στοιχεία των χρηστών για τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά τους, τα οικονομικά τους, ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εταιρία επιμένει ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο σύστημά της και απέδωσε το πρόβλημα σε τρωτό σημείο των σέρβερ που εξυπηρετούσαν το σάιτ αυτό, όπως και άλλες εταιρίες. Επίσης προσέθεσε ότι ενημέρωσε τους χρήστες για την πιθανότητα τα στοιχεία τους να πωληθούν και ότι η όλη υπόθεση διερευνάται.

Το σάιτ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο της δημοσιότητας πριν από έναν χρόνο, όταν απέρριψε τις αιτήσεις 3.000 μελών επειδή είχαν αμελήσει την εμφάνισή τους! Αυτή η κίνηση είχε προκαλέσει trolling από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, που ήθελαν να το τιμωρήσουν γι' αυτή τη ρατσιστική πολιτική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα