Σοκ για Νεϊμάρ!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΣοκ για Νεϊμάρ!Πέμπτη, Νοέμβριος 24, 2016 - 18:58

Ο δημόσιος κατήγορος Ζοσέ Περάλς ζήτησε χθες τη διετή φυλάκιση του Βραζιλιάνου σταρ της Μπαρτσελόνα

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Ο συγγραφέας Τσαρλς Μπουκόφσκι πίστευε ότι «αν θέλεις να διαπιστώσεις ποιοι είναι φίλοι σου, βρες για τον εαυτό σου μία... καταδίκη!». Ο Νεϊμάρ θέλει να αποφύγει το τελευταίο ενδεχόμενο, ωστόσο γνωρίζει ήδη ότι οι ισπανικές Αρχές δεν τον αντιμετωπίζουν φιλικά.



Ο δημόσιος κατήγορος Ζοσέ Περάλς ζήτησε χθες τη διετή φυλάκιση του 23χρονου σταρ της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση των οικονομικών παρατυπιών στη μεταγραφή του από τη Σάντος, το 2013, εκτιμώντας ότι τόσο ο παίκτης όσο και ο πατέρας του είχαν γνώση των ποσών που «κρύφτηκαν»... Οι «μπλαουγκράνα» είχαν ανακοινώσει ότι η συμφωνία ανήλθε σε 57.000.000 ευρώ, όμως η εταιρία DIS, που κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου, κατήγγειλε ότι δεν έλαβε ποτέ την προμήθειά της, ζητώντας πλέον αποζημίωση 190.000.000.

Αθώος ο Μπαρτομέου

Ο δημόσιος κατήγορος πρότεινε επίσης πενταετή φυλάκιση του πρώην προέδρου Σάντρο Ροσέλ (σ.σ.: παραιτήθηκε το 2014), απέσυρε τις κατηγορίες κατά του νυν προέδρου Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, αλλά επιμένει σε πρόστιμο 8.400.000 για τον σύλλογο και 7.000.000 για τη Σάντος.
Η διοίκηση των Καταλανών είχε έρθει σε συμβιβασμό με τις ισπανικές Αρχές τον περασμένο Ιούνιο για την αποφυγή δίκης περί φοροδιαφυγής στη μεταγραφή, με την καταβολή προστίμου ύψους 5.500.000 ευρώ. Ο Νεϊμάρ με τον πατέρα του και τον Ροσέλ, πάντως, θα δικαστούν, αν και ο πρώτος αποφεύγει τη φυλάκιση, καθώς οι ποινές κάτω των 24 μηνών στην Ισπανία είναι εξαγοράσιμες ή με αναστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα