Σαουδάραβας πρίγκιπας πίσω απο τα 381.800.000 € για τον Ντα Βίντσι

ΚΟΣΜΟΣΣαουδάραβας πρίγκιπας πίσω απο τα 381.800.000 € για τον Ντα ΒίντσιΠαρασκευή, Δεκέμβριος 8, 2017 - 19:06

❱❱ Το μυστήριο που κάλυπτε την ταυτότητα του μεγιστάνα που αγόρασε τον ακριβότερο πίνακα ζωγραφικής της Ιστορίας λύθηκε.

Τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Salvator Mundi» (Σωτήρας του κόσμου) απέκτησε πληρώνοντας 381.800.000 ευρώ Σαουδάραβας πρίγκιπας, ο οποίος γλίτωσε από τις πρόσφατες συλλήψεις

διότι είναι φίλος του διαδόχου του θρόνου.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους «New York Times», για τον πρίγκιπα Μπάντερ μπιν Αμπντουλάχ μπιν Φαρχάν αλ-Σαούντ, ο οποίος είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης εκδοτικής εταιρίας της Σαουδικής Αραβίας. Η εταιρία του SRMG δημοσιεύει εφημερίδες και περιοδικά, τα οποία κυκλοφορούν παγκοσμίως, και τον Σεπτέμβριο υπέγραψε συμφωνία για την κυκλοφορία του Bloomberg Al Arabiya. Εως τώρα ο Μπάντερ δεν ήταν γνωστός ως συλλέκτης έργων τέχνης, ήταν όμως γνωστός για την ευκολία με την οποία ξόδευε τα χρήματά του, καθώς πριν από λίγα χρόνια έδωσε 425.000.000 για να αγοράσει ένα πολυτελές γιοτ 134 μέτρων.

Το χρηματικό ποσό που έδωσε τον Νοέμβριο για τον «Salvator Mundi» ξεπέρασε κατά πολύ τα 152.150.000 ευρώ που είχε πωληθεί το 2015 ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «The Women of Algiers» (Γυναίκες του Αλγερίου), κατακτώντας τότε τον τίτλο του ακριβότερου πίνακα στον κόσμο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας του οίκου Christie’s της Νέας Υόρκης ο Μπάντερ αποφάσισε να εκθέσει τον πίνακα στο Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 8 Νοεμβρίου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα