Σάλος με κλινική εξωσωματικής που μπέρδεψε τα ωάρια σε τέσσερα ζευγάρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣάλος με κλινική εξωσωματικής που μπέρδεψε τα ωάρια σε τέσσερα ζευγάριαΤετάρτη, Απρίλιος 16, 2014 - 11:45

Ενα ασυγχώρητο λάθος, που αναμένεται να σημαδέψει για πάντα τις ζωές τεσσάρων οικογενειών, διαπράχθηκε σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Ρώμη.


Αν και δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη όλες οι πτυχές της υπόθεσης, όλα δείχνουν ότι η μοίρα έμελλε να μπλέξει για πάντα τις ζωές τεσσάρων ζευγαριών που προσήλθαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην κλινική Pertini προκειμένου να κάνουν το πρώτο βήμα προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν ένα μωρό στην αγκαλιά τους έπειτα από εννέα μήνες.


Οι τέσσερις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε τεχνητή μέθοδο γονιμοποίησης εξήλθαν γεμάτες ελπίδα από το χειρουργείο, μη μπορώντας να φανταστούν ότι στη μήτρα της μιας είχαν εμφυτευθεί τα γονιμοποιημένα ωάρια της άλλης!


Το τραγικό λάθος ήρθε στο φως όταν μία εξ αυτών διαπίστωσε τυχαία σε κάποιο γονιδιακό έλεγχο αργότερα ότι τα δίδυμα μωρά που κυοφορούσε δεν ήταν δικά της και του άντρα της.


Οπως θα ήταν αναμενόμενο, η δική της σοκαριστική διαπίστωση συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες τρεις γυναίκες που είχαν εισαχθεί στην ίδια κλινική την ίδια ημέρα και ώρα, ενώ μόλις το θέμα πήρε διάσταση μέσω του Τύπου, προκάλεσε ανησυχία και σε όλα τα ζευγάρια που προκειμένου να γίνουν γονείς, απευθύνθηκαν στην κλινική Pertini.


«Αν είναι δικά μου, τα θέλω!» δήλωσε η γυναίκα που κυοφορεί τα δίδυμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να διακόψει την κύησή της. Την ίδια στιγμή, μία άλλη γυναίκα, η εγκυμοσύνη της οποίας κατέληξε σε αποβολή, τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει με την ιδέα ή την υποψία ότι τα παιδιά της βρίσκονται κάπου στην Ιταλία.


«Ημασταν τέσσερις υποψήφιες μαμάδες. Τώρα είναι έγκυες οι τρεις, ενώ εγώ όχι. Αν η ανταλλαγή των εμβρύων συνέβη ανάμεσα σε δύο μαμάδες που τώρα κυοφορούν, τότε θα μπορέσουν να ανταλλάξουν τα παιδιά τους μόλις τα γεννήσουν. Εγώ όμως τι θα δώσω για αντάλλαγμα προκειμένου να πάρω πίσω το παιδί μου;» δήλωσε χαρακτηριστικά η 36χρονη γυναίκα που πλέον δεν κυοφορεί.


Οι ιταλικές Αρχές έσπευσαν να βάλουν λουκέτο στην κλινική, όμως τώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με ποια βάση θα γίνει το μοίρασμα των παιδιών όταν αυτά θα γεννηθούν και θα διεκδικούνται από τους βιολογικούς τους γονείς, αλλά και αυτούς που τα έφεραν στον κόσμο.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα