Ρώσος επιχειρηματίας ρίχνει 408.000.000 € στην Ελούντα για να κάνει τουριστικό χωριό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΡώσος επιχειρηματίας ρίχνει 408.000.000 € στην Ελούντα για να κάνει τουριστικό χωριό!Τρίτη, Νοέμβριος 28, 2017 - 17:51

❱❱ Επένδυση-μαμούθ υλοποιείται στην Ελούντα, όπου η κοινοπραξία Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, θα κατασκευάσει ολόκληρο τουριστικό χωριό επενδύοντας 408.000.000 ευρώ!

Η έναρξη της κατασκευαστικής φάσης του έργου τοποθετείται στις αρχές του 2018, όπως έκανε γνωστό στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή

του στον νομό Λασιθίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mirum Hellas. Η συνάντηση έγινε στις τουριστικές κατοικίες που έχει κατασκευάσει η εταιρία στην περιοχή Τσιφλίκι Ελούντας.

Το Elounda Hills, όπως θα είναι η ονομασία του τουριστικού χωριού, θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 375 πολυτελών κατοικιών, διαμερισμάτων και τριών ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 730 κλινών. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας, καταστημάτων, θεματικών πάρκων, spa, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων και πάρκων αναψυχής. Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε έξι αυτοτελείς ενότητες (στο Τσιφλίκι, στα Ελληνικά, στον Κούνδουρο, στο Ακρωτήρι, στο Μικρό Βαθύ και στο Βαθύ).

Θέσεις απασχόλησης

Από τα 408.000.000 ευρώ της επένδυσης (που έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων), τα 50.400.000 αφορούν την αγορά της γης και έχουν ήδη καταβληθεί (ο Ρώσος επιχειρηματίας άρχισε να αγοράζει την έκταση στην περιοχή της Ελούντας το 2007), ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του εκτιμάται ότι θα προσφέρει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας, οκτάμηνης απασχόλησης. Εξάλλου, ο επενδυτής έχει δεσμευτεί να προσφέρει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και την ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σύμφωνα με το business plan των Ρώσων επενδυτών, το τουριστικό έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου οκτώ χρόνια, ενώ θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια των μετόχων της κοινοπραξίας και με τραπεζικό δανεισμό.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα