«Ψυχίατρος» έκανε ρεζίλι τρία κανάλια!

16:12 7/5/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΠοια είναι η 51χρονη που έκανε άνω κάτω την Εισαγγελία,τον ΟΚΑΝΑ και τις πρωινές εκπομπές«Ψυχίατρος» έκανε ρεζίλι τρία κανάλια!Πέμπτη, Μάιος 7, 2015 - 16:06

Ε TV, ΑΝΤ1, ΜΕGA την πάτησαν με «επιστήμονα» που έπαιζε θέατρο στις πρωινές εκπομπές τους και μιλούσε για τη φρικτή υπόθεση της μικρής Αννυ

Εξευτέλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των ενημερωτικών πρωινών εκπομπών. Ντρόπιασε έμπειρους

παρουσιαστές. Μια 50χρονη νοικοκυρά από τη Νέα Μάκρη κατάφερε, βαφτίζοντας τον εαυτό της Μαρία Καλογεροπούλου και δηλώνοντας «ψυχίατρος» του Βούλγαρου πατέρα-φονιά της μικρής Αννυ, να κάνει άνω κάτω τα επιτελεία των μεγαλύτερων καναλιών και να «συντρίψει» καριέρες ετών. Ρεζίλεψε δημοσιογραφικές ομάδες, υπευθύνους καλεσμένων και φυσικά τα grande ονόματα παρουσιαστών της πρωινής ενημερωτικής ζώνης και των δήθεν σοβαρών εκπομπών. Οταν έσκασε πια η αποκάλυψη της «φούσκας», με ανακοίνωση από τον ΟΚΑΝΑ, το τηλεοπτικό «χαστούκι» ήταν τόσο ηχηρό που ακούστηκε από την εθνική οδό μέχρι την Παιανία! Κατόπιν ήρθαν τα συγγνώμη στους τηλεθεατές, με τον έναν σταθμό να ρίχνει ευθύνες στον άλλο.

Η... επέλαση της «γιατρίνας» ξεκίνησε από τον τηλεοπτικό αέρα του Ε και της εκπομπής «Με το καλημέρα» της Χριστίνας Λαμπίρη, όπου με αέρα ειδικού επιστήμονα έκανε «αποκαλύψεις» για την
ψυχιατρική κατάσταση του δήθεν ασθενούς της. Ηταν η σούπερ αποκλειστικότητα που θα μεταφραζόταν -υπό κανονικές συνθήκες- και σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Από μόνη της η 51χρονη κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού και αυτοσυστήθηκε. Συναγερμός σημαίνει στο κοντρόλ της εκπομπής και σε λίγα λεπτά βγαίνει στον αέρα, αφού έχει προηγηθεί μια εντελώς τυπική -αλλά καθόλου ουσιαστική- επιβεβαίωση των στοιχείων της, δηλαδή του αριθμού τηλεφώνου και του δήθεν ονοματεπώνυμού της. Η Μαρία Καλογεροπούλου ξεκινάει τη «μυθοπλασία» της με ένα οργισμένο λόγο, αφού αποκαλύπτει πως επί τρία χρόνια εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ και παρακολουθεί το ζευγάρι.

Η μεθοδολογία της

Ο ψυχίατρος κ. Σούρας που είναι καλεσμένος στο στούντιο συμφωνεί με όσα αναφέρει η συνάδελφός του και ειδικά με τη μεθοδολογία που ακολουθεί. Εκείνη μιλάει χωρίς ιδιαίτερες επιστημονικές ορολογίες, αλλά περιγράφει ιατρικώς ορθά γεγονότα.
Ακολουθεί το Mega, που την έβγαλε στον «αέρα» αφιερώνοντάς της 7,26 λεπτά. «Παρακαλώ να ακούσουμε (τηλεφωνικά) την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ κυρία Μαρία Καλογεροπούλου» λέει ο Δημήτρης Καμπουράκης με ύφος. Την είχαν προλάβει από τον Γιώργο Παπαδάκη και είχαν αέρα νικητή.

«Τους παρακολουθούσα τρία χρόνια. Με είχε ορίσει το κράτος. Εχω κάνει τέσσερις καταγγελίες να γίνει άρση της κηδεμονίας και να παραμείνει το παιδί στη γιαγιά και στον παππού. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» τονίζει η «επιστήμονας» με ειρωνεία, αλλά για να χαϊδέψει και τα αυτιά των παρουσιαστών, τους λέει πως τους εκτιμά πολύ και τους παρακολουθεί με κάθε ευκαιρία. Συνεχίζοντας το παραμύθι της προχωρά στη διάγνωση: «Ο πατέρας, όπως ένα ποσοστό 10% (ανθρώπων) στον πλανήτη ίσως και παραπάνω, πάσχει από διπολική διαταραχή. Εκτός από τα ναρκωτικά. Είχα μάθει πως δεν έπαιρνε και τα χάπια του» είπε, δίνοντάς τους την πρώτη -ιατρικής φύσεως- αποκάλυψη.



Και ενώ είναι έτοιμη να αναφέρει το όνομα του φαρμάκου που του χορηγούσε, διακόπτει ο Δημήτρης Καμπουράκης ζητώντας της περαιτέρω επιβεβαίωση στο ότι ο πατέρας έπασχε από διπολική διαταραχή. «Αν έπαιρνε τα χάπια του και έκανε μια σωστή, επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και είναι δίπλα μας» είπε με νόημα εκείνη.
«Η αποκάλυψη που μας κάνετε σήμερα, ασφαλώς προσέχετε και τα λόγια σας, γιατί υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο και σας βλέπω και πόσο διστακτική είσαστε, είναι συγκλονιστική. Οτι είχαν ειδοποιηθεί οι Αρχές εγκαίρως» της λέει ο Γιώργος Οικονομέας, «διαφημίζοντας» το δημοσιογραφικό... κελεπούρι της εκπομπής. «Δεν έλαβαν κανένα μέτρο, και αυτό είναι πολύ σοβαρό» πετάγεται και συμπληρώνει με στόμφο ο Πάνος Σόμπολος.

Αντιφάσεις

Η γυναίκα πέφτει σε αντιφάσεις, αναφέροντας πως ο ΟΚΑΝΑ διαθέτει και συμβουλευτική μονάδα χωρισμένων γονιών: «Ξέρετε, ο ΟΚΑΝΑ κάνει προγράμματα ιδιαίτερα για γονείς. Ξέρετε πολύ καλά, τα παιδιά μπαίνουν στη μέση και ο πατέρας και η μητέρα πυροδοτούν καταστάσεις που κάνουν κακό στην ψυχοσύνθεσή τους». Ωστόσο αυτό περνάει στα ψιλά από τους δημοσιογράφους. Λίγο προτού πέσει η γραμμή η «μαϊμού» ψυχίατρος καταγγέλλει με φωνή που «σπάει»: «Είμαι πολύ ευαίσθητη και γιατρός και γονέας». Βιαστικά κλείνει το τηλέφωνο, λέγοντας πως στις 13.00 έπρεπε να πάει και στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να δώσει τα... ιατρικά φώτα της και στην Αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα η Μαρία Καλογεροπούλου κάνει την εμφάνισή της στον ΑΝΤ1, λίγο πιο κουρασμένη αλλά χωρίς να χάνει τον ειρμό της. Επαναλαμβάνει σχεδόν επί λέξει ό,τι είχε αναφέρει και νωρίτερα στις άλλες εκπομπές. Πως οι γονείς ήταν επικίνδυνοι για το παιδί τους. Παρών στο στούντιο ο δικηγόρος της μητέρας Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος ενίσταται φωνάζοντας πως το ζευγάρι δεν ήταν στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια και πως όλα όσα εκείνη λέει είναι ανυπόστατα. «Προστάτεψέ με» φωνάζει η αδικημένη... γιατρός στον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος -όπως και το επιτελείο του- αρχίζουν πια, έστω και αργά, να αντιλαμβάνονται πως υπάρχει πλάνη σε όλη την ιστορία.
Τυχεροί σε αυτή την τεράστια τηλεοπτική «γκάφα» αποδείχθηκαν όσοι παρουσιαστές δεν κατάφεραν να τη φιλοξενήσουν, κρατώντας έτσι την αξιοπρέπεια και την εγκυρότητά τους.

Θύματα παραπληροφόρησης

ΑΝΤ1 και Mega εξέδωσαν μερικές ώρες αργότερα πανομοιότυπες ανακοινώσεις, στις οποίες αναφέρουν: «Ο ANT1, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του ANT1 τόσο τα στοιχεία της όσο και τα τηλέφωνά της. O ANT1 έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους».
Στην ανακοίνωσή του Mega αλλάζει μόνο το όνομα του σταθμού. Από την πλευρά του το E TV υποστήριξε: «Η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού E TV εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης και παραπληροφόρησης, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί».

Ασθενής με διπολική διαταραχή

Ποια είναι η 51χρονη γυναίκα που έκανε άνω κάτω τα κανάλια, μιλώντας (σε πρωινές εκπομπές) ως «ειδικός»

Παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος, αλλά φέρεται τελικά ότι είναι η ίδια ψυχικά ασθενής! Ο λόγος για την 51χρονη γυναίκα που αναστάτωσε χθες τηλεοπτικά κανάλια και εισαγγελικές Αρχές παριστάνοντας την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ, που είχε «υπό την εποπτεία της» τον 27χρονο παιδοκτόνο! Η κατά φαντασίαν επιστήμονας, παρά την πλήρη άγνοια του... αντικειμένου (της Ψυχιατρικής), κατόρθωσε να πείσει πως όχι μόνο γνώριζε τους γονείς της Αννυ, αλλά επανειλημμένως είχε απευθυνθεί στις εισαγγελικές Αρχές ζητώντας την προστασία του κοριτσιού!

Η ψυχίατρος-μαϊμού, που κατάφερε με ευκολία να γίνει... τηλεοπτικό αστέρι, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από τους αστυνομικούς στο σπίτι της στη Νέα Μάκρη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδή αναφορά στις Αρχές περί τέλεσης πλημμελήματος, καθώς μετά το τηλεοπτικό... ντεμπούτο της φέρεται ότι δήλωσε επίσης ότι της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο!
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον, πρόκειται για γυναίκα που πάσχει τα τελευταία χρόνια από διπολική διαταραχή. Η αγριότητα του εγκλήματος και η προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκτιμάται πως ήταν οι... σπίθες που πυροδότησαν την απρόβλεπτη αντίδρασή της!

Η 51χρονη μητέρα (είναι και... γιαγιά), φέρεται να υπήρξε στο παρελθόν μια δυναμική επιχειρηματίας διοικώντας επιτυχώς εταιρία με πολλούς υπαλλήλους! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από κάποια χρόνια είχε ως αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να νοσήσει και ψυχικά, με αποτέλεσμα η ζωή της να ανατραπεί ριζικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα στο Αττικό νοσοκομείο.
Η 51χρονη, που ενώπιον του εισαγγελέα επικαλέστηκε προβλήματα ψυχικής υγείας, παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και αφέθηκε ελεύθερη. Η ίδια φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη της υποστηρίζοντας πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει, ώστε να μην πέσει στα «μαλακά» ο 27χρονος Βούλγαρος που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 4χρονης κόρης του.

Το χρονικό της παταγώδους δημοσιογραφικής πλάνης

Τεράστια αναστάτωση προκάλεσε η ψυχολόγος-μαϊμού με τις δηλώσεις της, στις οποίες υποστήριξε πως είχε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αρθεί η κηδεμονία της 4χρονης Αννυ χωρίς ποτέ να εισακουστεί. Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της δήθεν ψυχολόγου και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, ενώ ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα εξής:
«Στην Υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά στην ανωτέρω ανήλικη. Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ, ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα, ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο». Περίπου μία ώρα αργότερα με δεύτερη ανακοίνωση η εισαγγελία ανέφερε πως η καταγγέλλουσα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητα, και ότι παραπέμπεται στο Αυτόφωρο.

Η αναζήτηση

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΑΝΑ αναφέρει πως δεν διαθέτει ψυχίατρο με αυτό το όνομα και ουδέποτε οι γονείς της Αννυ είχαν επικοινωνήσει για να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα. «Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κυρίας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά. Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν επίσης σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το χρονικό της παταγώδους δημοσιογραφικής πλάνης

6 ΜΑΪΟΥ 2015. Μια πνιγηρή, ξαφνική, αρρωστημένη ζέστη ξεκινά από το ξημέρωμα, εναρμονισμένη με την τρέλα ενός παγωμένου, φτωχού, σκοτεινού χειμώνα. Η Ελλάδα «κρατά την ανάσα» της μπροστά στην αποκάλυψη ενός αποτρόπαιου, απάνθρωπου, κτηνώδους, πρωτοφανούς, παράλογου εγκλήματος. Ο πατέρας, αφού βασάνισε και σκότωσε το μόλις τεσσάρων χρόνων γελαστό, όλο εμπιστοσύνη και δίψα για χάδια και αγκαλιές αγγελούδι του, το τεμάχισε, το έβρασε, το σκόρπισε στα σκουπίδια, το πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας... Βετεράνοι ρεπόρτερ λυγίζουν, έμπειροι αστυνομικοί τα χάνουν, αρχισυντάκτες, εκπομπάρχες και κοινό μετεωρίζονται στον άξενο τόπο του φρικιαστικού. Και μια γυναίκα θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια ιστορία ήδη γεμάτη οδύνη...

Λεπτό προς λεπτό

07.54: Η δυναμική, ταχύγλωσση, πνιγμένη από το δίκιο της Μαρία Καλογεροπούλου -λέει- είναι στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Ε. Ο οργισμένος λόγος της πείθει πως είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών) και πως τρία χρόνια παρακολουθούσε το ζευγάρι, ζητούσε να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού, κατονομάζοντας τον αρμόδιο εισαγγελέα! Οταν η τηλεφωνική παρέμβαση ολοκληρωθεί, η χώρα θα συνειδητοποιήσει πως το έγκλημα αυτό είναι ακόμη αχαρτογράφητο και η ευθύνη διαχέεται παντού. Συνάδελφοι από τις πρωινές εκπομπές που ακολουθούν σε Mega και ΑΝΤ1 ζητούν το τηλέφωνο της «ψυχιάτρου» από τους δημοσιογράφους του Ε. Στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης φυσικά και το παίρνουν!08.04: Η Μαρία Καλογεροπούλου είναι στον αέρα του Mega. Θα κάνει τις ίδιες οργισμένες καταγγελίες. Και η θεότρελη κούρσα δημοσιότητάς της συνεχίζεται...08.17: Η «ψυχίατρος» είναι στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη. Θα αρχίσει πάλι την καταγγελία της, με συνέπεια στο όνομα και στην ιδιότητά της. Θα βρεθεί όμως μπροστά της ο κ. Γεωργίου, ο δικηγόρος της μητέρας! Αποκάλυψη! Σύγκρουση! Φωνές! Ο έμπειρος Γιώργος Παπαδάκης, όπως και το επιτελείο του, πλέον έχουν αντιληφθεί πως υπάρχει πλάνη στην ιστορία. Η είδηση έχει γίνει ήδη μεγάλο θέμα σε όλα τα sites και τα ραδιόφωνα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκουν πως δεν υπάρχει εισαγγελέας με όνομα όπως αυτό που επικαλούταν συνεχώς η «ψυχίατρος». Ο ΟΚΑΝΑ αργεί να δώσει στοιχεία...10.30: Ο ΟΚΑΝΑ κάνει σαφές τελειωτικά πως καμία Καλογεροπούλου δεν δούλεψε και δουλεύει, δεν υπάρχει ή υπήρξε στον οργανισμό. Τέρμα η κακόγουστη, απαράδεκτη αυτή παραπλάνηση...

Λοιπόν; Αυτή η αβάσταχτη, φρικιαστική, αποτρόπαια ιστορία τραβάει τελικά την προσοχή ανθρώπων που έχουν δικούς τους εσωτερικούς γκρεμούς να χάσκουν χαώδεις, ενώ η ελληνική δημοσιογραφία δείχνει άλλη μία φορά πως ξυπνά μετά τις 12.00 και στο όνομα της βιασύνης και του ανταγωνισμού συχνά και καταγέλαστα την... πατάει!

Αλεξάνδρα Τσόλκα

Keywords
ρεζιλι, τρια, οκανα, ΑΝΤ1, θεατρο, νέα, σημαίνει, mega, ειρωνεία, γαδα, ελλαδα, ant1, συλληψεις, αθηνα, πειραιας, sites, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Ημέρα του παιδιού, η ζωη, νικητη, αιτηση, αστυνομια, αττικο νοσοκομειο, γνωμη, γυναικα, εθνικη, θεμα, μητερα, ναρκωτικα, οκανα, ονοματα, προγραμμα, τηλεφωνο, ωρα, ant1, mega, αγνοια, αιτησεις, αξιοπρεπεια, αποκαλυψη, αυτια, βγαινει, γεγονοτα, γεγονος, γεωργιου, γινει, γονεις, διαστημα, διευθυνση, διψα, δηλωσεις, διπολικη διαταραχη, δειχνει, δωσει, δυναμικο, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ειρωνεία, εμφάνιση, επρεπε, ερευνα, εταιρια, ετων, ευελπιδων, ευθυνη, ζεστη, ζωη, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, υφος, κινητο, κυρια, λυπη, λογια, λογο, μαιος, μαρια, ρεπορτερ, νοημα, ξερετε, ξημερωμα, ξυπνα, ονομα, παιδι, παιδια, περιβαλλον, προβληματα, προγραμματα, σπιτι, σουπερ, ταυτοτητα, τρελα, φυσικα, φωνη, φορα, χαδια, οδυνη, ωρες, αγκαλιες, ανω κατω, δημητρης, δικιο, εκπομπες, ετοιμη, χωρα, ιατρικο, ιατρικα, ιδιαιτερα, μια φορα, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, πηγες, πληροφοριες, ψυχολογος, σημαίνει, sites, υγειας, χαπια, ξεκινησε, γιαγια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα