Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές το πρώην μοντέλο Σ. Δαρίβας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠροσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές το πρώην μοντέλο Σ. ΔαρίβαςΔευτέρα, Δεκέμβριος 22, 2014 - 16:02

Δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας σε διάστημα δύο ωρών έκανε το πρώην μοντέλο Σάκης Δαρίβας, που εκτίει την ποινή του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για απάτη! Ο Σ. Δαρίβας, που τον Απρίλιο του 2011 είχε βρει νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του τον σχεδιαστή Τίμη Παρίση, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών τού «έκοψε» την άδεια, την οποία -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- δικαιούται βάσει νόμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το φυλακισμένο πρώην μοντέλο, που έχει περπατήσει σε πασαρέλες διάσημων οίκων, μεταφέρθηκε στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, καθώς φέρεται ότι είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα χαπιών, τα οποία προμηθεύτηκε από συγκρατούμενούς του. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μόνο τέσσερα χάπια (αντιυπερτασικά και φαρμακευτικά σκευάσματα για τη χοληστερίνη)! Ο εφημερεύων γιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε στον Σάκη Δαρίβα τις πρώτες βοήθειες και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του, ο κρατούμενος επέστρεψε στη φυλακή.

Ομως, προτού περάσουν καλά-καλά δύο ώρες μεταφέρθηκε και πάλι στο Κέντρο Υγείας, καθώς αποπειράθηκε δεύτερη φορά να βάλει τέλος στη ζωή του, δένοντας -σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη ελέγχονται- ένα σεντόνι γύρω από τον λαιμό του. Οι γιατροί εκτίμησαν και πάλι την κατάσταση του κρατουμένου και αφού διαπίστωσαν ότι ούτε τότε η ζωή του διέτρεχε κίνδυνο, έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του γίνει ψυχιατρική εκτίμηση-διάγνωση, απ' όπου τελικά χθες πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στο κελί του.

Το πρώην μοντέλο (έχει περάσει από τα ατελιέ του Μιχάλη Ασλάνη και του Τίμη Παρίση, ενώ τον Απρίλιο του 2011 έσπασε παρουσία της Αστυνομίας την πόρτα του διαμερίσματος του σχεδιαστή και τον βρήκε νεκρό στην κουζίνα) διαμαρτύρεται γιατί δεν του χορηγείται η άδεια. «Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να κλείσω το 1/5 της ποινής, που είναι με μαθηματική ακρίβεια 19 μήνες χωρίς άδεια. Τότε, λοιπόν, έχω το δικαίωμα να πάρω άδεια. Εχω κλείσει το 1/5, πήγα για άδεια και μου την έκοψαν» δήλωσε προ ημερών στην εφημερίδα «Ο Χρόνος», προαναγγέλλοντας και απεργία πείνας όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από δεκάδες άλλους συγκρατούμενούς του, που αντιμετωπίζουν -όπως είπε- το ίδιο πρόβλημα.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα