Που χάθηκε ο Πάνος Τσερπές

SHOWBIZΤο τέλος των ONE και η φυγή στο studioΠου χάθηκε ο Πάνος ΤσερπέςΤετάρτη, Μάιος 24, 2017 - 14:52

►Η διάλυση του συγκροτήματος και οι σπουδές που έκανε στην ψηφιακή σχεδίαση ρούχου
►Η solo καριέρα που ακολούθησε μετά το 2004 και το νέο του single με τίτλο «Νομίζεις»

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
[email protected]

Ο Πάνος Τσερπές, πρώην μέλος του boy band των ONE, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση για πέντε χρόνια μέσα από το συγκρότημα, μετά τη διάλυση του γκρουπ το 2004, χρειάστηκε για λίγο να

πάρει αποστάσεις από τον χώρο.

Το διάστημα αυτό, κατά το οποίο έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ασχολήθηκε περισσότερο με την παραγωγή τραγουδιών για άλλους καλλιτέχνες. «Με επηρέασε η διάλυση του συγκροτήματος και απομακρύνθηκα. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που άργησα να βγάλω δική μου δουλειά. Με επηρέασε στην ψυχολογία, στην προσωπική μου ζωή και στην καριέρα μου ως καλλιτέχνη. Χρειαζόμουν χώρο για να δω πού βρίσκομαι. Ημουν “γυμνός” στον καλλιτεχνικό χώρο! Τότε με τον Γιώργο (σ.σ.: Θεοφάνους) ήταν όλα προστατευμένα. Μετά έπρεπε να προσέξω τι θα κάνω» παραδέχεται σήμερα, μιλώντας στην «Espresso».

Οταν αποφάσισε να πάει παρακάτω, συνέχισε να ασχολείται με τη μεγάλη αγάπη του, το τραγούδι, καταπιανόμενος με ό,τι έχει σχέση με την παραγωγή των CD, παρά το γεγονός ότι σπούδασε ψηφιακή σχεδίαση ρούχου, αποφοιτώντας μάλιστα με άριστα. Το τελευταίο διάστημα επέστρεψε στο προσκήνιο με το digital single «Νομίζεις», μια ροκ μπαλάντα σε στίχους της Σάσας Μανέτα, σε μουσική του ίδιου και σε ενορχήστρωση του φίλου και συνεργάτη του Δήμου Μπέκε, επίσης μέλους των ONE. Διότι για τον Πάνο η συνύπαρξή του με τους άλλους τέσσερις τραγουδιστές ήταν σταθμός στη ζωή του και σημείο αναφοράς για τις μετέπειτα συνεργασίες του.

«Εχω κρατήσει επαφές σχεδόν με όλα τα παιδιά του συγκροτήματος και ανά διαστήματα μιλάμε» λέει ο καλλιτέχνης στην «Espresso» και θυμάται, με συγκίνηση και ενθουσιασμό, αυτές τις στιγμές που οι πέντε τους ξαναέγιναν... ένα. «Οταν τραγουδήσαμε το “Gimme” στον ελληνικό τελικό της Eurovision, πριν από δύο χρόνια, ήταν μια εκπληκτική στιγμή. Λες και δεν φύγαμε ποτέ από τα καλλιτεχνικά πράγματα κι ας είχαμε να εμφανιστούμε όλοι μαζί 10 χρόνια. Ηταν λες και δεν λείψαμε μια μέρα» αναφέρει και συνεχίζει να μας αφηγείται ένα περιστατικό που αποδεικνύει πόσο δυνατά έχουν γραφτεί τα τραγούδια της εν λόγω μπάντας στη μνήμη μας. «Πέρυσι βρέθηκα σε έναν καλλιτεχνικό φεστιβάλ για παιδιά, όπου οι μαμάδες ήξεραν όλα τα τραγούδια, αλλά ακόμη και τα παιδιά, που τα άκουγαν για πρώτη φορά, χόρευαν στον ρυθμό τους» αποκαλύπτει και αμέσως μετά δίνει και την εξήγηση γι’ αυτό που συμβαίνει. «Ο Θεοφάνους έγραψε τραγούδια διαχρονικά».

Ο Πάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και η μουσική τον κέρδισε νωρίς. Εκανε μαθήματα φωνητικής με την υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Δέσποινα Κάτσαρη, όταν το 1999 βρέθηκε στον δρόμο του ο Κύπριος συνθέτης, ο οποίος είχε την ιδέα να συστήσει το πρώτο boy band στην Ελλάδα και του πρότεινε συνεργασία. Υστερα από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας του συγκροτήματος, το ΡΙΚ με απευθείας ανάθεση έστειλε τους ΟΝΕ στη Eurovision για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο με το τραγούδι «Gimme», το οποίο κατέκτησε την 6η θέση.

Το 2004 τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν solo καριέρα και από τότε ο Πάνος άρχισε πολλές και σημαντικές συνεργασίες, μεταξύ των οποίων εκείνες με τους Αννα Βίσση, Γιάννη Πάριο, Αντώνη Ρέμο, Καίτη Γαρμπή, Γιώργο Μαζωνάκη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντζελα Δημητρίου και Βασίλη Καρρά. Το 2006, ύστερα από οντισιόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, εμφανίστηκε στο έργο «Οι Απάχηδες των Αθηνών», όπου κρατούσε τον δεύτερο ανδρικό ρόλο (τενόρος), τραγουδώντας στο πλευρό της Νίνας Λοτσάρη. Το 2009-2010 συμμετείχε στη μουσική παράσταση με τίτλο «Από την Πλάκα στο Γκάζι...». Η παράσταση του έδωσε την ευκαιρία να γνωριστεί με τα κορυφαία ονόματα του Νέου Κύματος, αλλά και τη Μαίρη Λίντα, η οποία είχε guest ρόλο. Ο Πάνος είναι ενεργός στα social media, διατηρώντας επαφή με το κοινό του, που ακόμα, ύστερα από τόσα χρόνια από τη διάλυση των ONE, συνεχίζει να του γράφει σχετικά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα