ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ

SHOWBIZΟ «νονός» Ευστρατιάδης και η χρυσή εποχή των 80sΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤετάρτη, Οκτώβριος 7, 2015 - 12:58

Οι δεκάδες ταινίες, ο γάμος της με τον Γιάννη Ματαράγκα και το cοmeback

Υπήρξε μία από τις πιο τσαχπίνες, petite, πρωταγωνίστριες του Ομήρου Ευστρατιάδη. Το κοντό αλά γκαρσόν μαλλί της την έκανε να ξεχωρίζει σε ταινίες όπως «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Θηλυκό θηριοτροφείο» και «Αγρια νιάτα». Η Τέτα Κωσταντά ήταν από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς των 80s, «έπαιζε» με το look της, βάφοντας

τα μαλλιά της σε φλογερό κόκκινο ή σε γήινο καστανό χρώμα, και δούλεψε με παρτενέρ της τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Στο απόγειο της καριέρας της αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αφού επέλεξε να κάνει οικογένεια με τον επίσης ηθοποιό Γιάννη Ματαράγκα. Σήμερα ασχολείται με τα διοικητικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και κάνει επιλεκτικές κοσμικές εμφανίσεις. Πρόσφατα την είδαμε σε ρόλο μοντέλου στη φιλανθρωπική επίδειξη μόδας του οίκου Nikos-Takis, μέρος των εσόδων της οποίας προσφέρθηκε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των ηθοποιών.

Η γλυκιά Τέτα Κωνσταντά γεννήθηκε στην Αθήνα. Η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια σε θέατρα, όπου εμφανίζονταν σπουδαίοι πρωταγωνιστές. Ετσι, το νεαρό κορίτσι ήρθε από νωρίς σε επαφή με τον χώρο της υποκριτικής, γνώρισε τη μαγεία της σκηνής και των παρασκηνίων, ενώ ένα από τα πράγματα που την εντυπωσίασαν ήταν το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είχαν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται και να ανεβαίνουν στο σανίδι ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. «Ολοι οι σπουδαίοι ηθοποιοί που τους έζησα στα παρασκήνια ήταν η πηγή της έμπνευσής μου. Ηταν το φυσικό μου περιβάλλον και από το πρώτο έτος της δραματικής σχολής ξεκίνησα να δουλεύω» είχε πει σε συνέντευξη.

Αν και πρωταγωνίστησε στην αγαπημένη σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία» -εντάχθηκε στο καστ της δεύτερης σεζόν μαζί με τον Σταμάτη Γαρδέλη-, η Τέτα αγαπήθηκε από το κοινό κυρίως λόγω των κινηματογραφικών ταινιών (πάνω από 70 στο σύνολο), στις οποίες πρωταγωνίστησε. Μαζί με τον Σταμάτη Γαρδέλη, τη Σοφία Αλιμπέρτη, τα αδέλφια Ντούζου, τον Παύλο Ευαγγελόπουλο και τον Πάνο Μιχαλόπουλο αποτέλεσαν την... dream team των νεανικών -κωμικών ή κοινωνικών- φιλμ. «Αγρια νιάτα», «Τα τσακάλια», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Ο Παπασούζας φαντομάς» και «Ο ροζ γάτος» ήταν μερικές από τις παραγωγές που μέχρι και σήμερα αγαπιούνται από τους θεατές και λάτρεις της δεκαετίας του '80, ενώ ο ρόλος της άτακτης μαθήτριας του «Θηλυκού θηριοτροφείου» -που φλέρταρε με τον υπεύθυνο του κυλικείου, Κώστα Τσάκωνα- ήταν από τους πιο χαρακτηριστικούς. Καλλιτεχνικός «νονός» της ήταν ο Ομηρος Ευστρατιάδης, ο οποίος «έκοψε» το Ελισάβετ Κωνσταντοπούλου (όπως ήταν το κανονικό της ονοματεπώνυμο) σε Τέτα Κωνσταντά.

Κι εκεί που ήταν μία από τις περιζήτητες πρωταγωνίστριες, εκείνη απλά αποσύρθηκε. Ο έρωτας τής χτύπησε την πόρτα και έτσι αποφάσισε να παντρευτεί με τον -επίσης- ηθοποιό, ζωγράφο και σκηνογράφο Γιάννη Ματαράγκα. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους, Γιώργου. Ηταν για εκείνους ό,τι πιο σημαντικό, γι' αυτό και η Τέτα αποφάσισε στο πικ της καριέρας της να τα παρατήσει όλα, προκειμένου να τον μεγαλώσει όπως εκείνη ήθελε. Μεγαλώνοντας με τη μαμά του στο πλευρό του, αγάπησε κι εκείνος την υποκριτική. Μάλιστα, όταν οι γονείς του έκλειναν κάποια δουλειά, εκείνος τους κρατούσε τα λόγια, παίζοντας μαζί τους διάφορους ρόλους. Ετσι, αναπόφευκτα πάτησε στα χνάρια τους. Εκτός από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, ο Γιώργος έχει σπουδάσει στη Σχολή Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο και έχει καταφέρει αρκετά στο θέατρο και το σινεμά. Επίσης, ασχολείται με τις μεταγλωττίσεις και μάλιστα έχει δανείσει τη φωνή του στους Αλαν, Γκουίντο και Μπρούνο της δημοφιλούς σειράς «Patty».

«Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»

Η Τέτα Κωσταντά έκανε δυναμικό comeback στον κινηματογράφο το 2010, με το σίκουελ της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και την υπογραφή -φυσικά!- του Ομήρου Ευστρατιάδη, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μερικούς από τους παλιούς συμπρωταγωνιστές της. Σήμερα εξακολουθεί να είναι μια γοητευτική γυναίκα, ενώ επιλέγει πια τις δουλειές στις οποίες συμμετέχει, κυρίως στο θέατρο. Οσο για την τηλεόραση; Μέχρι στιγμής δεν είχε την πρόταση που θα την έκανε να πει το «ναι». Ωστόσο, τα τελευταία επτά χρόνια είναι επικεφαλής εταιρικού θιάσου, που ασχολείται κυρίως με παιδικές παραστάσεις για σχολεία.

Εκτός από την ηθοποιία, μεγάλη της αγάπη ήταν και ο χορός, αλλά η επαγγελματική ενασχόληση με αυτόν έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο. Ωστόσο, οι γονείς της προτίμησαν να της πληρώσουν μαθήματα αγγλικών και όχι μπαλέτου, αφού δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τα έξοδα και για τις δύο δραστηριότητες. Εξακολουθεί να χορεύει μέχρι και τώρα στο σπίτι της, ενώ μια πρόταση για συμμετοχή στο «Dancing with the stars» θα την έκανε ευτυχισμένη. Αν και μακριά από τα φλας της δημοσιότητας, η γλυκιά Τέτα απολαμβάνει τη ζωή και καμαρώνει για τον γιο της, ενώ ο συνδετικός κρίκος με την εποχή της λάμψης και της δόξας είναι πια οι φιλικές σχέσεις που κρατάει με αρκετούς συναδέλφους της.

Keywords
Αναζητήσεις
roz gatos greek eleni menegaki, τετα κωνσταντα γυμνη
Τυχαία Θέματα