Πού χάθηκε η Σοφία Τσιλιγιάννη

SHOWBIZΓιατί δεν εργάζεται πια στην τηλεόρασηΠού χάθηκε η Σοφία ΤσιλιγιάννηΤετάρτη, Ιούλιος 22, 2015 - 14:43

Η άλλοτε σιδηρά κυρία της ενημέρωσης Σοφία Τσιλιγιάννη κλείνει σήμερα σχεδόν μια δεκαετία απουσίας από την τηλεόραση. Η δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε τη δεκαετία του '90 με τη μόρφωση, το κοφτερό μυαλό, τα σωστά ελληνικά, την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό της, κατάφερε να μπει στο τοπ 5 των πιο περιζήτητων newscasters με συνεχείς τηλεοπτικές μεταγραφές.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Το 2006 όμως αποφασίζει να δώσει προτεραιότητα στην οικογένεια. Παντρεύεται

τον Θωμά Γεράκη και από κοινού ιδρύουν την εταιρία έρευνας και επικοινωνίας Marc, με πρόεδρο τον σύζυγό της κι εκείνη δίπλα του να υλοποιεί και να σχεδιάζει προγράμματα επικοινωνίας και έρευνας για τους πελάτες τους. Η Σοφία Τσιλιγάννη αποποιείται το lifestyle και προστατεύει την προσωπική ζωή της από τα φλας. Προτιμάει από τα κοινωνικά γκαλά και τις δεξιώσεις την ηρεμία του σπιτιού της, παρέα με αγαπημένους φίλους ή χαλαρώνοντας στην αγκαλιά του συντρόφου της ακούγοντας Μάνο Χατζιδάκι και το κομμάτι «In the cool of the day» από τον Nat King Cole. Τραγούδι που αφιερώνει στον σύζυγό της ακόμα και σήμερα στο twitter, όποτε νιώθει την ανάγκη να του υπενθυμίσει πόσο τον αγαπάει.

«Οταν γνώρισα τη Σοφία, σκέφτηκα ότι είναι τυχερός αυτός που την έχει στο σπίτι ή στη δουλειά του. Η συνέχεια είναι γνωστή» είχε αποκαλύψει ο Θωμάς Γεράκης και είχε συμπληρώσει: «Σήμερα μπορούμε να λέμε ότι ζούμε μαζί. Παλαιότερα δουλεύοντας χώρια δεν βλεπόμασταν σχεδόν καθόλου».

Η χρυσή τομή

Σε συνέντευξή της η γνωστή δημοσιογράφος είχε εξομολογηθεί πως υπάρχουν φορές που διαφωνούν έντονα στη δουλειά. «Φωνάζουμε, κοντράρουμε δυνατά ο ένας τον άλλον, έχουμε και οι δύο πολύ ισχυρή άποψη και δύσκολα πειθόμαστε ότι έχουμε άδικο. Τελικά βρίσκουμε τη χρυσή τομή. Η δική μας συνεργασία ήταν και είναι απόφαση ζωής. Βοηθάει πάντως και να μπορείς να δώσεις ένα φιλί για να τα ξαναφτιάξεις - και στο γραφείο. Με κλειστή την πόρτα βέβαια!».

Το αγαπημένο ζευγάρι κάθε καλοκαίρι απολαμβάνει τις διακοπές του στην Πηγή Ικαρίας, το νησί καταγωγής του Θωμά Γεράκη. Εκεί βρίσκεται και το εξοχικό τους, όπου περνούν ανέμελες στιγμές άλλοτε παρέα με τα τρία παιδιά του επιχειρηματία και άλλοτε με καλούς τους φίλους.

Με σπουδές Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου του Ιλινόις στις ΗΠΑ, η Θεσσαλονικιά ρεπόρτερ κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της το 1991 ως συντάκτρια ύλης και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΤ1 βουτώντας στα βαθιά. Υστερα από δύο χρόνια παίρνει μεταγραφή στον ΑΝΤ1 αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ενημέρωσης και παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Παράλληλα εργάζεται στην εφημερίδα «Απογευματινή» και γρήγορα με το «δυνατό» γραπτό της, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα αλλά και την εμφάνισή της γίνεται περιζήτητη.

Η ίδια σχολιάζοντας την πραγματικότητα, τη ζωή και την καριέρα μιας γυναίκας δημοσιογράφου σε έναν κατά τα άλλα ανδροκρατούμενο επάγγελμα εκείνη την εποχή, είχε αποκαλύψει πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξή της: «Οι άντρες με αντιμετώπισαν σκανδαλωδώς θετικά. Ενα κύμα σεβασμού, εμπιστοσύνης και εκτίμησης μου έσφιγγε τον λαιμό σαν βρόχος. Και μετά ξύπνησα, όταν κατά τύχη διαπίστωσα ότι όλοι εκείνοι που τόσο άνετα υποχωρούσαν στην επέλασή μου έπαιρναν διπλάσιο μισθό από εμένα».

Το 1997 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με το Μεγάλο κανάλι. Παρουσιάζει το βραδινό δελτίο του Mega και παρά τα δύσκολα ωράρια, αφού έχει και την αρχισυνταξία του, δοκιμάζεται με επιτυχία στο ενημερωτικό πρωινό μαγκαζίνο «Πρώτη έκδοση» με τον Γιάννη Πολίτη.

Η σημαντική βραδιά

Το 2000 επιστρέφει για τρία χρόνια στην κρατική τηλεόραση. Εργατική, ακούραστη και παθιασμένη με τη δημοσιογραφία, αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο και την παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής «Οι Ελληνες», για την οποία βραβεύτηκε από το περιοδικό «TV Εθνος». Τότε γνωρίζει τον σημερινό σύζυγό της Θωμά Γεράκη, κορυφαίο στέλεχος εταιριών έρευνας αγοράς. «Γνώρισα τον Θωμά μια βραδιά εκλογών στη ΝΕΤ. Ενας από τους λόγους που τον ερωτεύτηκα ήταν το γεγονός ότι είναι κορυφαίος σε αυτό που κάνει» θα πει σε συνέντευξή της. Το 2003, «αγκαζέ» με την επιτυχημένη εκπομπή της που μετονομάστηκε «Ωραίοι ως Ελληνες», μετακομίζει στον Alpha αναλαμβάνοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η Σοφία Τσιλιγιάννη δεν θέλει να κηδευτεί, όταν πεθάνει, αλλά να αποτεφρωθεί. Ηταν και η επιθυμία της μητέρας της. «Οταν πέθανε η μαμά μου, ήθελε να την κάψουν. Ηταν στα τέλη του '80, δεν ξέραμε τότε αν γινόταν να πάμε στη Βουλγαρία για τη διαδικασία. Και θα μπορούσαμε εύκολα, μέναμε στη Θεσσαλονίκη. Ηταν πολύ νέα, πέθανε ξαφνικά, τα είχαμε χαμένα, δεν προσπαθήσαμε να τιμήσουμε αυτό που μας έλεγε: "Οταν πεθάνω, να με κάψετε. Δεν θέλω να σαπίσω μέσα στο χώμα". Κι εγώ σήμερα το ίδιο λέω: "Οταν πεθάνω, να με κάψετε". Υπάρχει και προεδρικό διάταγμα εδώ και κάποια χρόνια που τυπικά μού δίνει το δικαίωμα, αλλά δεν εφαρμόζεται» είχε γράψει στο Protagon, στο οποίο αρθρογραφεί.

Keywords
σοφια, χαθηκε, το νησι, lifestyle, nat, king, twitter, καλοκαιρι, θεσσαλονικη, ηπα, ετ1, ΑΝΤ1, mega, εθνος, νετ, alpha, νέα, protagon, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, σιδηρα κυρια, δυνατα, βουλγαρια, δουλεια, ετ1, ηπα, καριερα, νετ, νησι, τηλεοραση, τυχη, alpha, mega, protagon, αγκαλια, αξιοπρεπεια, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, βραδια, βρισκεται, γεγονος, γινεται, δικη, δωσει, ευκολα, υπαρχει, εμφάνιση, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, εταιρια, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, η δικη, ηρεμια, θωμας, κυμα, κυρια, μαμα, μανο, μπορεις, ρεπορτερ, μυαλο, οικογενεια, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεθανε, πηγη, προγραμματα, πορτα, πρωινο, συζυγο, συνεχεια, σπιτι, τμημα, τομη, τρια, φιλι, χρυση, χρυση τομη, ψυχραιμια, αντρες, βηματα, δεξιωσεις, δικαιωμα, δωσεις, εξοχικο, ελληνικα, ιουλιος, king, κομματι, lifestyle, nat, τυχερος, θελω να, θετικα, θωμα, ζευγαρι
Αναζητήσεις
σοφια.τσιλιγιαννη.γαμος, σοφια τσιλιγιαννη γαμος
Τυχαία Θέματα