Που χάθηκε η Φιλίπα Μάθιους

SHOWBIZΤο «κορμί» των 80's ζει με τους γιους της στην Αυστραλία Που χάθηκε η Φιλίπα ΜάθιουςΤετάρτη, Οκτώβριος 5, 2016 - 14:12

►Το αντίπαλον δέος της Κουντουρά και τα fashion shows με Ασλάνη - Κριθαριώτη
►Η σχέση της με τον Πέτρο Κωστόπουλο και ο γάμος (το 1996) με τον Αλεξ Θεοδωρίδη

Υπήρξε ίσως η επικεφαλής της dream team των μοντέλων της δεκαετίας του '90

στην Ελλάδα. Ψηλή, με καταπληκτικές γάμπες, μακριά ξανθά μαλλιά και μάτια που καθήλωναν, η Φιλίπα Μάθιους κέρδισε επάξια μία θέση στο πάνθεον του modeling, αφού μεταξύ των «εκρηκτικών» μεσογειακών συναδέλφων της αποτελούσε την ξανθιά φαντασίωση των ανδρών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Σήμερα, η πανέμορφη Φιλίπα ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αυστραλία, όπου μετακόμισε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, εγκαταλείποντας οριστικά το επάγγελμά της, προκειμένου να αφοσιωθεί στα καθήκοντα της μητέρας. Εκεί απέκτησε και τους δύο γιους με τον πρώην σύζυγό της και επιχειρηματία Αλεξ Θεοδωρίδη. Ο μεγαλύτερος δε ακολουθεί ήδη τα βήματά της στο modeling.

Το άστρο της εντυπωσιακής Φιλίπα έλαμψε στις αρχές των 90s. Το μοντέλο από την Αυστραλία ήρθε στην Ελλάδα για μια «κλεισμένη» δουλειά και αμέσως αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να μείνει εδώ και να κάνει μεγάλη καριέρα. Οχι, δεν γοητεύτηκε μόνο από το ωραίο κλίμα και τα αρχαία μνημεία μας, αλλά -όπως λέγεται- και από τα μάτια ενός Ελληνα, αφού τελικά ο έρωτας ήταν εκείνος που την κράτησε στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως, εκείνη την εποχή το modeling γνώριζε μεγάλες δόξες και η ψηλή ξανθιά καλλονή με τις τέλειες αναλογίες (εξ ου και το παρατσούκλι «The body», ή ελληνιστί «Το σώμα», που της δόθηκε από τους ανθρώπους της μόδας) βρήκε αμέσως τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες πασαρέλες και φωτογραφίσεις. Μάλιστα, εκείνη και η Βίκυ Κουλιανού αποτέλεσαν το αχτύπητο δίδυμο της μόδας και δεν ήταν λίγες οι φορές που σε fashion shows του Μιχάλη Ασλάνη ή της Σήλιας Κριθαριώτη έβγαιναν και οι δύο στο φινάλε κρατώντας από το χέρι τους σχεδιαστές.

Τα «χρυσά» χρόνια

«Η Φιλίπα, η οποία πριν "πολιτογραφηθεί" Ελληνίδα, έκανε καριέρα στις πασαρέλες εντός και εκτός Ευρώπης, ήταν κολλητή με τη Βίκυ Κουλιανού. Και οι δύο ήταν το... αντίπαλον δέος της Ελενας Κουντουρά, που και εκείνη τότε ήταν top model και μεταξύ τους είχαν δημιουργηθεί δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα» μας λέει άνθρωπος που έζησε εκ των έσω τον χώρο της μόδας εκείνα τα «χρυσά» χρόνια. Η ίδια πηγή θυμάται πόσο τέλεια έγραφε το πρόσωπο αλλά και το κορμί της στον φακό (όπως σε εκείνη τη φωτογράφιση που είχε κάνει στη Μύκονο με τον διάσημο συνάδελφό της Μάρκους Σένκενμπεργκ με ρούχα του Βασίλειου Κωστέτσου) και τονίζει ότι η Φιλίπα εκτός από ομορφιά διέθετε και φίνο γούστο, γι' αυτό και πολλοί Ελληνες σχεδιαστές ζητούσαν τη γνώμη της πάνω στη δουλειά τους, προτού την εμφανίσουν σε επίδειξη (στην οποία -εννοείται- εκείνη θα παρουσίαζε τα ωραιότερα κομμάτια τους).

Ως το απόλυτο sex symbol, το top model ήταν αναμφισβήτητα ο κρυφός πόθος όλων των ανδρών της εποχής. Ομως αυτός που κέρδισε την καρδιά της ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος -εντυπωσιακός τότε νέος εκδότης life style εντύπων, που τη φιλοξενούσε σε εξώφυλλα και ρεπορτάζ μόδας- και όλοι μιλούσαν για ένα ταιριαστό ζευγάρι. Δυστυχώς το ειδύλλιό τους είχε άδοξο τέλος. Λίγα χρόνια αργότερα το μοντέλο βρήκε τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο ενός άλλου γοητευτικού Ελληνα επιχειρηματία, του Αλεξ Θεοδωρίδη, τον οποίο παντρεύτηκε και το 1996 έφυγε μαζί του για την Αυστραλία. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της η καλλονή αφοσιώθηκε στα καθήκοντά της ως σύζυγος και μητέρα, ενώ ο Θεοδωρίδης δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Gold Coast Queensland. «Δυστυχώς ο γάμος του ζευγαριού κλονίστηκε σοβαρά κάποια στιγμή κι έτσι η Φιλίπα και ο Αλέξης πλέον ζουν χωριστά. Οι δυο τους διατηρούν άψογες σχέσεις και έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κρις, ήδη ακολουθεί τα βήματα της μητέρας του, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα και ο μικρότερος, ο Νίκολας, μάλλον θα πράξει το ίδιο. Τα γονίδια της ομορφιάς των γονιών τους κληρονομήθηκαν πλουσιοπάροχα και στους δύο» υποστηρίζει καλά πληροφορημένη πηγή.

«Εσπασες την καρδιά μου»

Η Φιλίπα έχει πολλά χρόνια να κάνει δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα, ενώ τελευταία μαθαίνουμε νέα της μέσω των social media. Οπως το ότι στενοχωρήθηκε πολύ για τον χαμό του παλιού φίλου της, εφοπλιστή Γιώργου Αράπη, τον περασμένο Ιούλιο. «Με μεγάλη θλίψη και από πολύ μακριά λέω αντίο σε αυτή την πανέμορφη, αστεία, γλυκιά και καλή ψυχή» είχε γράψει η ίδια και συνέχισε: «Πέρασαν τα χρόνια αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν σε έχω ξεχάσει ούτε μία φορά. Εκλεψες την καρδιά μου τότε, την έσπασες τώρα! Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να σου μιλήσω ή να σου πω αντίο... Εύχομαι να βρίσκεσαι εν ειρήνη, αγαπημένε μου Γιώργο... Οχι άλλος πόνος, μόνο αιώνια ζωή». Επίσης μάθαμε από το στενό περιβάλλον της ότι είχε πάθει σοκ με την είδηση του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη και δήλωνε στα δικά της πρόσωπα ότι, αν γνώριζε την κατάσταση του σχεδιαστή, θα πλήρωνε εκείνη τα χρέη του.

Τον περασμένο Μάιο στον λογαριασμό της στο facebook η Μάθιους ανακοίνωσε μια περιπέτεια με την υγεία της, η οποία, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος και ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς φίλους της για το ενδιαφέρον και την αγάπη που της έδειξαν.

Keywords
Αναζητήσεις
πρωην φίλιππα μαθιους, φιλιππα μαθιους πετρος κωστοπουλος
Τυχαία Θέματα