Πού χάθηκε η Ελευθερία Σιφναίου

SHOWBIZΑΠΟ ΤΗ ΜΟΔΑ ΣΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ...Πού χάθηκε η Ελευθερία ΣιφναίουΤετάρτη, Δεκέμβριος 2, 2015 - 13:33

Λανσαρίστηκε στις πασαρέλες της γειτονικής Ιταλίας με το αλά γκαρσόν λουκ και το έκανε τάση! H λυγερόκορμη Ελευθερία Σιφναίου είδε τις πόρτες στον χώρο της μόδας να της ανοίγονται διάπλατες. Νικήτρια του διαγωνισμού «Face of the year» το 2002, ήρθε στην Ελλάδα από τις πασαρέλες του Μιλάνου και κατάφερε γρήγορα να κερδίσει τον

τίτλο του top model εκείνης της εποχής.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ηταν η πρώτη που κατέκτησε το στέμμα της Miss Europe Face και αυτά που άφησαν εποχή ήταν το υπέροχο περπάτημά της στα ντεφιλέ και οι συνεχείς μεταμορφώσεις της. Αποχώρησε από τον κόσμο της μόδας μόλις έγινε μανούλα και σήμερα έχει μια δική της εταιρία διοργανώσεων γάμων και βαπτίσεων, φτιάχνοντας τα πάντα στο χέρι!

Η Ελευθερία γεννήθηκε στην Αθήνα. Οι γονείς της Σόνια και Ντίνος Σιφναίος μεγάλωσαν την ίδια και τον αδελφό της Φίλιππο με πολλή αγάπη. Περνούσε πάντα τα παιδικά της καλοκαίρια δίπλα στη θάλασσα: Σαρωνίδα, Ωρωπός, Παραλία Αυλίδας και στα νησιά, στην Πάρο και την Κω. «Για τρεις μήνες, κάθε μέρα, έπαιζα από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.

Τα χόμπι

Ετρεχα όπου πήγαινε ο αδελφός μου και ήμουν ένα κανονικό αγοροκόριτσο» θυμάται. Τις ώρες που δεν πλατσούριζε στα νερά καθόταν με τις ώρες, όπως λέει, και καταπιανόταν με χειροτεχνίες. «Χανόμουν μέσα στον κόσμο των υλικών και των χρωμάτων και το απολάμβανα. Και πάντα πάντρευα τα υλικά και τις τεχνικές μεταξύ τους. Το χόμπι μου αυτό εξελίχθηκε στην εφηβική μου ηλικία. Κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζα τη θέση των επίπλων του δωματίου μου και σχεδόν, ανά εβδομάδα, έφτιαχνα καινούργια κολάζ κι έβαζα στους τοίχους» δηλώνει γελώντας.

Οταν η «ωραία του σχολείου» τέλειωσε το λύκειο, έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Ζούσε στο Μιλάνο και παρακολουθούσε μαθήματα μόδας, σχέδιο ρούχων και ραπτική. «Οταν στην σχολή αντίκρισα για πρώτη φορά ραπτομηχανή, είπα πως τα παρατάω. Εγώ δεν είμαι για να ράβω, αλλά για να σχεδιάζω, σκεφτόμουν. Και τα παράτησα! Ο νεανικός παρορμητισμός νίκησε και έτσι μεταπήδησα στην κοινωνιολογία. Οχι ότι την τελείωσα! Ομως, όσο έβλεπα τα μοντέλα που κυκλοφορούσαν στο Μιλάνο τόσο μεγάλωνε μέσα μου η επιθυμία να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε έναν άλλον χώρο» λέει στην «Espresso» η Ελευθερία.

Επισκέφθηκε, λοιπόν, ένα πολύ γνωστό πρακτορείο μοντέλων, όπου την ανέλαβαν στιλίστες, κομμωτές, μακιγιέρ και τη μεταμόρφωσαν. Της έκοψαν τα μαλλιά πολύ κοντά και με αυτό το λουκ λανσαρίστηκε στα ντεφιλέ μεγάλων ιταλικών οίκων μόδας. Απολάμβανε τη νέα της δουλειά και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, άρχισε να συνεργάζεται με το πρακτορείο Agence στην Αθήνα. Η μια δουλειά διαδεχόταν την άλλη, φωτογραφίσεις, διαφημίσεις, editorials, ταξίδια σε όλο τον κόσμο και εφτά μήνες συνεχόμενους παραμονή στο Παρίσι. Τα κοντά μαλλιά ήταν το σήμα κατατεθέν της είτε ήταν ξανθιά, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα.

Τον Δεκέμβριο του 1997 η Ελευθερία Σιφναίου φωτογραφήθηκε σχεδόν γυμνή για το χριστουγεννιάτικο «Playboy» μαζί με άλλες συναδέλφους της, όπως οι Ράνια Λυκούδη (Β΄ Star Hellas 1996), Ρομίνα Λιβαδάρου και Ελενα Παπακωνσταντίνου, και το τεύχος ξεπούλησε! Ηταν ήδη επαγγελματίας και το 2002 συμμετείχε στον διαγωνισμό «Face of the year». Αναδείχθηκε, φυσικά, η μεγάλη τυχερή της βραδιάς και κατόπιν κέρδισε τον πρώτο τίτλο και στον διεθνή διαγωνισμό «Miss Europe Face». Μέσα σε ένα βράδυ έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τη μια άκρη στην άλλη. Πλέον, ο κόσμος την αναγνώριζε παντού και φωτογραφίες της φιγουράριζαν στα πιο γνωστά περιοδικά.

Θυελλώδης σχέση

Το 2003 ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα. Αγάπησε και αγαπήθηκε όπως στις ρομαντικές ταινίες του Χόλιγουντ από τον άντρα που της πρόσφερε την πιο μεγάλη ευτυχία και το πιο σπουδαίο δώρο: ένα όμορφο αγοράκι, καρπό του έρωτά τους, που γεννήθηκε το 2004. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ και η Ελευθερία αποφεύγει να μιλά για τον πατέρα του γιου της. Δύο χρόνια διήρκεσε η θυελλώδης σχέση τους και μετά χώρισαν, χωρίς όμως να σταματήσουν ποτέ να επικοινωνούν. Ο μικρός πήρε το όνομα Κωνσταντίνος, από τον μπαμπά της, γιατί μεταξύ τους υπήρχε μεγάλη αγάπη. Οπως έχει πει το γνωστό μοντέλο, αν δεν ήταν οι γονείς της δεν θα τα είχε καταφέρει. «Ο Κωνσταντίνος είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου» είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Στα βαφτίσια του μικρού, το 2006, όλοι οι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν από τις μπομπονιέρες, τη διακόσμηση και τα αξεσουάρ, όλα φινετσάτα και χειροποίητα. «Τα είχα φτιάξει όλα μόνη μου! Αρεσαν πολύ στον κόσμο κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά πλέον με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για γάμους και βαπτίσεις κι έτσι γεννήθηκε το Passion Fruit. Επιμελήθηκα τις βαφτίσεις των κοριτσιών της Μπέττυς Μαγγίρα» επισημαίνει.

Φέτος, ύστερα από χρόνια, εμφανίσθηκε στην επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Μάρκελλου Νύκτα στο Athens Xclusive Designers Week και τα φλας άστραψαν και πάλι στη θέα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα