Πόσο πήγε «το μαλλί» για το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠόσο πήγε «το μαλλί» για το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα;Παρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 17:32

Γελάνε και οι πέτρες με τα ψέματα που επιστράτευσε το Μέγαρο Μαξίμου για να μειώσει το πραγματικό κόστος ενός εξαιρετικά πολυδάπανου ταξιδιού, αυτό του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, ώστε να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται στη μέγκενη της ύφεσης και νέων πιέσεων από τους δανειστές.



Η κυβέρνηση, υπό το βάρος αυτών των αντιδράσεων και στην προσπάθεια να «μαζέψει» την αστοχία του πρωθυπουργού, υποστηρίζει τώρα ότι το ταξίδι στην Κούβα κόστισε... φθηνά. Ανακοίνωσε μέσω ενός προπαγανδιστικού non paper ότι δαπανήθηκαν μόλις 16.700 ευρώ σε καύσιμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και 6.200 ευρώ για τη διαμονή του πληρώματος. Ομως τα στοιχεία, όπως και η κοινή λογική, εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο αλλά προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι γνωστό ότι τα συνήθη αεροπορικά έξοδα τέτοιων πτήσεων είναι πολλαπλάσια.

Θύμα... προπαγάνδας

Χωρίς αληθοφανή επιχειρήματα και με στόχο να θολώσει περισσότερο τα νερά, το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε κατά κόρον την ειρωνεία για να βγει από πάνω ως θύμα... προπαγάνδας κύκλων που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. «Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ' έναν… πιλότο που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αβάνα έφτασε τα 300.000 δολάρια» τονίζεται στο απαράδεκτο για το ύφος και το περιεχόμενό του κυβερνητικό non paper με το οποίο επιχειρείται η ολική αντιστροφή της αλήθειας.

Το Μαξίμου ουσιαστικά προσπαθεί να κρύψει το ακριβές κόστος μετάβασης του Αλέξη Τσίπρα στη μακρινή Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Πόσο μάλλον που αυτό δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και στην ενίσχυση των εθνικών θέσεων της χώρας στη διεθνή σκακιέρα. Επομένως το «παιδικό όνειρο» του κ. Τσίπρα και η προσπάθεια να τονωθεί το αριστερό προφίλ της κυβέρνησης για ακόμα μια φορά φορτώθηκαν στον Προϋπολογισμό και τον απλό πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα