Πολύ δύσκολες ώρες για τη Μαριέττα στην εντατική

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠολύ δύσκολες ώρες για τη Μαριέττα στην εντατικήΤρίτη, Ιούνιος 14, 2016 - 11:26

Ο οργανισμός της πρώην υπουργού Παιδείας δεν αντεπεξέρχεται χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από το έμφραγμα μυοκαρδίου που υπέστη στις 28 Μαΐου

Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια που έγινε να αποσωληνωθεί η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου και να μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για τη ζωή της.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται η πρώην υπουργός

Παιδείας επιχείρησαν να την αποσωληνώσουν προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο οργανισμός της μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς μηχανική υποστήριξη ύστερα από δύο εβδομάδες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, όμως, η επιβαρυμένη υγεία της κυρίας Γιαννάκου δεν άντεξε τη δοκιμασία και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να επιστρέψει αμέσως για νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής περνά δύσκολες ώρες στην Εντατική από το Σάββατο 28 Μαΐου, ύστερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο υπέστη.

Λοίμωξη του αναπνευστικού

Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και οι γιατροί τη διασωλήνωσαν, κυρίως για να υποστηρίξουν το αναπνευστικό της σύστημα που είναι εύθραυστο, εξαιτίας ενός χρόνιου πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Πριν από μία εβδομάδα μάλιστα παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία αντιμετωπίστηκε με φαρμακευτική αγωγή.
Το 2008, η Μαριέττα Γιαννάκου είχε υποστεί και πάλι έμφραγμα, ενώ είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της, εξαιτίας επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη από τον οποίο πάσχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα