Ποιος το περίμενε; Τασάκι-τηλεκοντρόλ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοιος το περίμενε; Τασάκι-τηλεκοντρόλ! Τρίτη, Οκτώβριος 3, 2017 - 16:31

❱❱ Νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει κανάλι απλά κουνώντας κάποιο αντικείμενο

Θέλετε να κάνετε ζάπινγκ αλλά δεν έχετε πρόχειρο το τηλεκοντρόλ; Δεν έχετε παρά να κάνετε ό,τι και ο Τομ Κρουζ στην ταινία «Minority Report», κουνώντας δηλαδή απλά το χέρι σας προς την οθόνη.

Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία, αλλά για νέα

τεχνολογία που δημιούργησαν ερευνητές στη Βρετανία και μετατρέπει σε τηλεκοντρόλ οποιοδήποτε αντικείμενο, ακόμη και το φλιτζάνι του καφέ ή το τασάκι.

Για να λειτουργήσει το σύστημα Matchpoint που εφηύραν ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, χρειάζεται μόνο μια webcam. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με την οθόνη της τηλεόρασης αλλάζοντας κανάλι ή αυξομειώνοντας την ένταση του ήχου, κουνώντας κάποιο αντικείμενο δεξιά αριστερά ή πάνω κάτω, αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με την υπάρχουσα τεχνολογία, η οποία εφαρμόζεται σε βιντεοπαιχνίδια και καταγράφει συγκεκριμένα μέρη του ανθρώπινου σώματος, το Matchpoint αναγνωρίζει εξειδικευμένες κινήσεις. Κατά συνέπεια, δεν έχει σημασία ποιο αντικείμενο κρατάει κανείς στο χέρι του, αρκεί να κάνει με αυτό κάποια συγκεκριμένη κίνηση προς την τηλεοπτική οθόνη για να δώσει την εντολή που επιθυμεί.

Εφαρμογές

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Κλαρκ, που θα παρουσιάσει το Matchpoint στη διεθνή συνδιάσκεψη λογισμικού και τεχνολογιών αλληλεπίδρασης UIST 2017 στο Κεμπέκ του Καναδά τον Οκτώβριο, εξηγεί ότι η εφαρμογές του είναι ευρύτερες. Εκτός από την τηλεόραση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε tablets ή σε ηλεκτρονικούς πίνακες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα