«Πήγα στον Παράδεισο και γύρισα»

COVER STORYΟ δρ Γκάρι Γουντ ήταν κλινικά νεκρός για πάνω από μία ώρα έπειτα από σοβαρό τροχαίο, αλλά επανήλθε στη ζωή«Πήγα στον Παράδεισο και γύρισα»Δευτέρα, Δεκέμβριος 19, 2016 - 15:37

Η αφήγηση του 57χρονου Βρετανού, που περιέγραψε τη μετά θάνατον εμπειρία του στους γιατρούς που κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, συμβάλλοντας στην επιστημονική επιβεβαίωση για την ύπαρξη τέτοιας ζωής, οδήγησε στη σημαντικότερη τέτοια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

Εξίσου συγκλονιστική όμως είναι και η επιθανάτια εμπειρία 68χρονου, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαιώνει όσα διατύπωσαν

οι ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο, αλλά προχωρεί κι ένα βήμα παραπέρα. Ο δρ Γκάρι Γουντ, που ήταν κλινικά νεκρός για περισσότερο από μία ώρα, αποκάλυψε ότι όχι μόνο είδε από κοντά τον Παράδεισο και τους αγγέλους, αλλά μίλησε με τον Ιησού και επέστρεψε για να μεταφέρει στους ανθρώπους μήνυμά Του που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Η δική του ζωή άλλαξε ξαφνικά πριν από 50 χρόνια, όταν επιστρέφοντας με αυτοκίνητο στο σπίτι, μαζί με τη 16χρονη αδελφή του Σου, έπεσαν πάνω σε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αν και η Σου βγήκε από το όχημα σχεδόν αλώβητη, ο Γουντ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, καθώς έπαθε πολλαπλά κατάγματα και βαθιές πληγές, μεταξύ άλλων, στον λάρυγγα και στη μύτη.

«Είναι σαν να βγάζει τα ρούχα του»

Οταν αρκετή ώρα αργότερα έφτασε το προσωπικό του ασθενοφόρου, διαπίστωσε ότι ήταν κλινικά νεκρός. Παρ' όλα αυτά ο Γουντ επανήλθε στη ζωή. «Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ένιωσα έντονο πόνο, όμως ξαφνικά σταμάτησε» αποκάλυψε στην εκπομπή του Σιντ Ροθ στην αμερικανική τηλεόραση «It’s Supernatural», προσθέτοντας ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμή άρχισε η επιθανάτια εμπειρία του. «Το να πεθαίνει κανείς είναι σαν να βγάζει τα ρούχα του και να τα εναποθέτει δίπλα του» περιέγραψε και υποστήριξε ότι ανέβηκε στους ουρανούς, μέχρι τον Παράδεισο. «Βγήκα από αυτό το σώμα, αυτήν τη γήινη στολή, ανυψώθηκα από την οροφή του αυτοκινήτου μου και όλη η ζωή πέρασε μπροστά μου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» ανέφερε, εξηγώντας ότι βρέθηκε μέσα σε ένα σύννεφο το οποίο γινόταν όλο και πιο φωτεινό όσο ανυψωνόταν.

Αυτό που ένιωθε, κατά τα λεγόμενά του, ήταν συναισθήματα έκστασης, γαλήνης και ηρεμίας, μέχρι που το σύννεφο άνοιξε. «Είδα έναν γιγάντιο χρυσό δορυφόρο να αιωρείται στο Διάστημα, τον οποίο η Βίβλος αποκαλεί Παράδεισο» υποστήριξε. Εκεί τον περίμενε ένας άγγελος ύψους 21 μέτρων με «χρυσά, σγουρά μαλλιά». Στεκόταν, κρατώντας σπαθί, μπροστά από τις πύλες του Παραδείσου, οι οποίες είχαν εύρος περίπου 800 χιλιομέτρων. Στην άλλη πλευρά των πυλών, όπου βρίσκεται η πόλη, στεκόταν ένας άλλος άγγελος κρατώντας βιβλία.

Οι δύο άγγελοι συνομίλησαν για λίγο, προτού του επιτρέψουν να μπει στην πόλη, όπου τον συνάντησε ένας παιδικός φίλος του. «Ηταν ο καλύτερος φίλος μου στο λύκειο, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με χορτοκοπτική μηχανή» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τον ξενάγησε στον Παράδεισο. «Περίπου 450 μέτρα από την αίθουσα του θρόνου του Θεού την προσοχή μου τράβηξε μια πινακίδα που έγραφε “Αζήτητες Ευλογίες”» είπε και περιέγραψε ότι, όταν άνοιξε την ανάλογη πόρτα, έμεινε με το στόμα ανοιχτό με αυτό που αντίκρισε στην αίθουσα.

«Πόδια κρέμονταν από τους τοίχους»

«Είδα πόδια να κρέμονται από τους τοίχους, πραγματικά πόδια, κάθε μέλος της ανατομίας του ανθρώπου ήταν σε εκείνο το δωμάτιο» περιέγραψε. Οταν ρώτησε τον φίλο του σε τι χρησιμεύουν, εκείνος του απάντησε ότι «ο Θεός έχει ανταλλακτικά για την περίπτωση που πρέπει να κάνει κάποιο θαύμα».

Ο Γουντ, που μετά την εμπειρία του αφιέρωσε τη ζωή του στον Θεό, υποστήριξε ότι συνάντησε τον Ιησού. «Στάλθηκα πίσω για να πω στους ανθρώπους ότι ο Παράδεισος υπάρχει, ότι υπάρχει ένα τραγούδι να τραγουδήσεις, ένα ταξίδι να κάνεις, ένα βιβλίο να γράψεις, διότι ο σκοπός της παρουσίας στη Γη του καθενός είναι μοναδικός» δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Ιησούς τού ζήτησε να μεταφέρει το μήνυμα ότι «ένα πνεύμα επανόδου στις ρίζες θα απλωθεί στον πλανήτη μέσω της διδασκαλίας και της προσευχής».

Η περιήγηση στον Παράδεισο τερματίστηκε όταν μαζί με τον φίλο του άκουσαν την αδερφή του να ουρλιάζει το όνομά του από απόγνωση. «Πρέπει να γυρίσεις πίσω» του είπε ο φίλος του και τότε επέστρεψε εν ριπή οφθαλμού στο σώμα του, δίπλα από το προσωπικό του ασθενοφόρου. «Παρατήρησαν σημάδια ζωής και έσπευσαν να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να σταθεροποιηθώ» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα