«Πέταξε» ο γιος της γερακίνας

14:13 7/8/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Πέταξε» ο γιος της γερακίναςΠαρασκευή, Αύγουστος 7, 2015 - 14:12

«Eνα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία τον «γιο της γερακίνας», τον μεγαλύτερο Ελληνα στιχουργό Κώστα Βίρβο. «Εσβησε» σε ηλικία 89 ετών ο ποιητής του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ο γνωστός δημιουργός, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του σε περισσότερα από 2.000 τραγούδια (έγιναν μεγάλες επιτυχίες και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα), έφυγε χθες από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό πεντάγραμμο. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι

ανεβαίνοντας τον δικό του Γολγοθά.

Είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα στις 29 Μαρτίου 1926. Τελειώνοντας το γυμνάσιο το 1943 κατέβηκε στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Πάντειο. Ο ίδιος έγραφε στιχάκια από νωρίς, ενώ έκανε την εμφάνισή του στον χώρο του τραγουδιού στα τέλη της δεκαετίας του '40.

Επιτυχίες

Δικά του ήταν τα τραγούδια «Ανέβα στο τραπέζι μου», «Εγνατίας 406», «Ενα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Ενας μπαγλαμάς μουρμούρης», «Ζαΐρα», «Ποτέ τη μάνα μην πικραίνεις», «Καταχνιά», «Μακριά μου να φύγεις», «Ρίξε μια ζαριά καλή», «Νυχτερίδες και αράχνες» καθώς και άλλες μεγάλες επιτυχίες που άφησαν εποχή. Τραγούδια που είχαν ερμηνευτεί από τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Καίτη Γκρέυ, την Πόλυ Πάνου, τη Γιώτα Λύδια, τη Βίκυ Μοσχολιού αλλά και τον Μανώλη Αγγελόπουλο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην «Εspresso» η σύζυγος του Κώστα Βίρβου, Καίτη μίλησε για την πικρία αλλά και το παράπονο που είχε ο αξέχαστος στιχουργός, αφού όταν «έσβησαν» τα φώτα της ράμπας όλοι τον ξέχασαν.

«Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα ακούσεις και θα δεις το όνομα Βίρβος. Εχω παράπονα από τους καλλιτέχνες γιατί δεν τον θυμήθηκαν τώρα, στο κρεβάτι του πόνου, παρά μόνο όταν έγραφε» είχε δηλώσει η ίδια τον περασμένο Απρίλιο.

Είχε μια κόρη, τη Μαρία Βίρβου, η οποία έχει αναλάβει να διατηρήσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας ζωντανό το έργο του πατέρα της, μια και είναι καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στα Τρίκαλα.





Κώστας Βίρβος
Keywords
Τυχαία Θέματα