Πατέντα για το παγωτό που λιώνει με καθυστέρηση

14:45 3/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠατέντα για το παγωτό που λιώνει με καθυστέρησηΠέμπτη, Σεπτέμβριος 3, 2015 - 14:43

Τέλος στα λερωμένα χέρια από το παγωτό που λιώνει βάζουν Σκοτσέζοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν επαναστατική συνταγή που επιβραδύνει το λιώσιμο, έχει όμως παράλληλα και άλλες «θαυματουργές» ιδιότητες. Εκτός φυσικά από την επιμήκυνση

της απόλαυσης, οι δημιουργοί του επισημαίνουν ότι θα είναι πιο γευστικό, με λιγότερες θερμίδες, μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χαμηλότερη τιμή.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Νταντί έφτασαν στην ανακάλυψη πειραματιζόμενοι πάνω σε συγκεκριμένη φυσική πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ήδη στην τροφική αλυσίδα. Κατάφεραν να την αξιοποιήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάει ενωμένα τα λιπαρά με το νερό και τον αέρα. Αυτό κάνει το παγωτό πιο συμπαγές, άρα και πιο ανθεκτικό στη θερμοκρασία. Επιπρόσθετα αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων πάγου, οπότε έχει πιο λεία υφή, ενώ μειώνεται η ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών που απαιτούνται για την παρασκευή του. Βελτιώνεται έτσι η γεύση του και παράλληλα είναι λιγότερο παχυντικό.

Το παγωτό που αργεί να λιώσει θα κάνει καλό στην τσέπη τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών, πιστεύουν οι ερευνητές, καθώς μειώνεται δραστικά το κόστος παραγωγής και μεταφοράς του. Οσον αφορά το πότε θα βγει στην αγορά, υπολογίζουν ότι θα είναι έτοιμοι να περάσουν στη μαζική βιομηχανική παραγωγή του μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα