«Παρέλαση» γαλαζοαίματων στη δεξίωση-υπερπαραγωγή

SHOWBIZΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ«Παρέλαση» γαλαζοαίματων στη δεξίωση-υπερπαραγωγήΣάββατο, Σεπτέμβριος 20, 2014 - 13:30

Με τα εννέα εγγόνια τους να τους στέλνουν ευχές μέσα από ένα video wall που είχε στηθεί ειδικά για την περίσταση και τους λαμπερούς προσκεκλημένους να ζητούν να μάθουν τα μυστικά της πετυχημένης κοινής ζωής τους γιόρτασε το τελευταίο βασιλικό ζευγάρι της χώρας μας

τη χρυσή επέτειο των πενήντα χρόνων του γάμου του.

Στη λαμπερή δεξίωση που παρέθεσαν το

βράδυ της Πέμπτης στον Ναυτικό Ομιλο της Ελλάδας ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα Μαρία απέδειξαν πως, εκτός από ταιριαστό ζευγάρι, είναι και δυο αγαπητές προσωπικότητες, αφού οι καλεσμένοι τους δεν δίστασαν για χάρη τους να ταξιδέψουν από διάφορα σημεία της Ευρώπης -και όχι μόνο- προκειμένου να τους ευχηθούν από κοντά.

Το video wall

Πάνω από 200 άτομα παραβρέθηκαν στους γκλαμουράτους χώρους του πρώην βασιλικού Ναυτικού Ομίλου, με τα περισσότερα να ανήκουν όχι μόνο σε βασιλικές οικογένειες, αλλά και στα μεγαλύτερα τζάκια του εφοπλιστικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας. Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η ώρα που στο video wall εμφανίστηκαν τα εγγόνια του ζευγαριού, τα παιδιά του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, καθώς και της Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες, τα οποία τους ευχήθηκαν τα καλύτερα. Το σχετικό βίντεο ήταν έκπληξη για τους τέως βασιλείς από τα παιδιά τους, καθώς δεν γνώριζαν τίποτα γι' αυτό.

Λόγο όμως εκφώνησε και ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερη τρυφερότητα και συγκίνηση για τα 50 χρόνια έγγαμου βίου του με την αγαπημένη του Αννα-Μαρία. Το ίδιο έκανε και η σύζυγός του, που δεν δίστασε -απευθυνόμενη κυρίως στα νέα ζευγάρια- να τους αποκαλύψει τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν για έναν πετυχημένο γάμο. Την ίδια στιγμή στο video wall έπαιζε βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον γάμο του ζευγαριού, που τελέστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 στην Αθήνα.

Gourmet βραδιά με γεμιστά ραβιόλια, μοσχαράκι φιλέτο, αλλά και ψάρι

Η δεξίωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, με το ζευγάρι και τους υψηλούς καλεσμένους του να παίρνουν το απεριτίφ τους στον πρώτο όροφο του Ναυτικού Ομίλου. Εκεί ο πρώην βασιλιάς και η σύζυγός του Αννα Μαρία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να αστειευτούν με όλους. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν και τα παιδιά της οικογένειας. Οι Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ, Αλεξία και Θεοδώρα έλαμπαν μέσα στα εντυπωσιακά φορέματά τους, ενώ οι Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Κάρλος Μοράλες στέκονταν διακριτικά δίπλα τους.

Το μενού της δεξίωσης περιλάμβανε ραβιόλια με γέμιση φιστίκια Αιγίνης για ορεκτικό και ποικιλία από σαλάτες, ανάλογα με την προτίμηση. Ως κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο μοσχαράκι με συνοδευτικό πατάτες ή ρύζι, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν και ψάρι. Στα τραπέζια έρεε άφθονος οίνος από τους πιο ακριβούς οίκους και σαμπάνια, ενώ για γλυκό -εκτός από τούρτα- υπήρχε και cheesecake με σος βατόμουρο. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο τενόρος Νικόλας Καραγκιαούρης, που εντυπωσίασε τους πάντες με τη φωνή του και την επιβλητική παρουσία του.

Κυρίες με δαντέλες και διαμάντια

Τα πιο εντυπωσιακά ρούχα και κοσμήματά τους φόρεσαν για την περίσταση οι rich and famous κυρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών πέρασαν από κορυφαία ατελιέ, προκειμένου να ράψουν κάτι που δεν θα έμοιαζε με κανένα άλλο. Ανάμεσα στις πιο όμορφες παρουσίες ήταν η Μαρί Σαντάλ, που δικαίως της έχει δοθεί ο τίτλος της πιο fashion icon γαλαζοαίματης. Ακόμη, η Τατιάνα Μπλάτνικ, που έλαμπε μέσα στο λευκό σύνολό της με τις χρυσές και δαντελένιες λεπτομέρειες. Εντυπωσιακή και η μητέρα της Μαρί Μπλανς Μπιερλίν με σμαραγδί δαντελένια τουαλέτα, χρώμα που επέλεξε και η Μαρί Κυριακού, η οποία το συνδύασε με χρυσά πέδιλα και σμαραγδένια σκουλαρίκια.

Ραφ τουαλέτα

Τα φλας άστραψαν όταν από το πολυτελές αυτοκίνητο του ζεύγους Βαρδινογιάννη αποβιβάστηκε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με ραφ τουαλέτα με βαθύ σκίσιμο στο αριστερό πόδι και ασημί πέδιλα. Για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις τους ξεχώρισαν επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, με αρχαιοελληνικό φόρεμα και φλατ πέδιλα, οι αδελφές της Αννας Μαρίας, βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β' και Βενεδίκτη, καθώς και η Ζωή Λάσκαρη με λευκό κεντητό καφτάνι, ειδικά σχεδιασμένο για την επέτειο του πρώην βασιλικού ζευγαριού.

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα απαγωγής του

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο νεαρός Κίκος Μαρτίνος, γιος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου, που έφτασε στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας συνοδευόμενος από την όμορφη σύζυγό του Μαρίνα Λιβάνου. Η παρουσία του μπορεί να πέρασε απαρατήρητη, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που αναγνώρισαν το λαμπερό ζευγάρι, ωστόσο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης σημασίας. Και τούτο γιατί ήταν από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους μετά την περιπέτειά του που συγκλόνισε το πανελλήνιο (την απόπειρα απαγωγής του νεαρού εφοπλιστή τον περασμένο Δεκέμβριο).

Το ζευγάρι συνδέεται φιλικά εδώ και πολλά χρόνια με τους γιους του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο, ενώ όλοι μαζί έχουν περάσει αξέχαστες στιγμές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λονδίνο. Το ζευγάρι Κίκος Μαρτίνος και Μαρίνα Λιβανού έφτασε στον Ναυτικό Ομιλο την ίδια ώρα με τους γονείς της όμορφης Μαρίνας, τον εφοπλιστή Γιώργο Λιβανό με την -πάντα chic- σύζυγό του Φωτεινή Καρρά.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα