Παραγωγός με... αδυναμίες

ΚΟΣΜΟΣΠαραγωγός με... αδυναμίεςΣάββατο, Οκτώβριος 7, 2017 - 15:00

❱❱ Ο ιδρυτής των Miramax και The Weinstein Company, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, παραδέχτηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενές του

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Σε άδεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τους «δαίμονές» του ανακοίνωσε ότι βγαίνει ο ιδρυτής των Miramax και The Weinstein Company, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, θέλοντας προφανώς να διαφυλάξει το image των εταιριών του, αλλά και να σώσει τον γάμο του, μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν ξεσπάσει σε

βάρος του.

Ο 62χρονος μεγιστάνας του Χόλιγουντ, ο οποίος θεωρείται από τους πιο ισχυρούς κινηματογραφικούς παραγωγούς, με τις ταινίες του να σαρώνουν κάθε χρόνο στα Οσκαρ, δήλωσε μετανιωμένος για την ακατάλληλη συμπεριφορά που επιδείκνυε απέναντι στις γυναίκες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», ο Γουάινσταϊν είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων του σε βάθος τριών δεκαετιών, ζητώντας τους άλλοτε να του κάνουν μασάζ, ενώ ήταν γυμνός, και άλλοτε, όπως στην περίπτωση της ηθοποιού Ασλεϊ Τζαντ, να τον βλέπουν όσο κάνει μπάνιο. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, φέρεται ότι είχε επιλύσει εξωδικαστικά τουλάχιστον οκτώ τέτοιες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου και του συμβιβασμού στον οποίο ήρθε με την ηθοποιό Ρόουζ ΜακΓκόουαν το 1997, πληρώνοντάς της το ποσό των 85.000 ευρώ. Ο ίδιος διαψεύδει ότι έχουν υπάρξει οκτώ εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό τους, ενώ δηλώνει ότι θέλει να κερδίσει τη συγχώρεση της Τζαντ.

«Συνειδητοποίησα πριν από καιρό ότι χρειαζόμουν να γίνω καλύτερος άνθρωπος και οι σχέσεις μου με τους συνεργάτες μου άλλαξαν. Αν και προσπαθώ να βελτιωθώ, ξέρω ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Αυτή είναι η δέσμευσή μου» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπιασμένος» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως εισαχθεί σε κάποια κλινική. Στο πλευρό του, στο δύσκολο αυτό ταξίδι, θα είναι, όπως λέει, η σύζυγός του Τζορτζίνα Τσάπμαν και τα πέντε παιδιά του, ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι να καταθέσει αγωγή 42.000.000 ευρώ εναντίον των «New York Times», επειδή δεν τήρησαν τη συμφωνία που έκαναν μαζί του, να του αποκαλύψουν τα ονόματα όσων θα ανέφεραν στο ρεπορτάζ τους, ώστε να μπορέσει να απαντήσει καταλλήλως.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα