Παγκόσμια πρωτιά για Κρητικοπούλα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαγκόσμια πρωτιά για ΚρητικοπούλαΤετάρτη, Ιούλιος 12, 2017 - 11:35

Μια νεαρή Κρητικοπούλα κατάφερε να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας!

Ο λόγος για την όμορφη Ευαγγελία Γ. Αγαπάκη από το Ηράκλειο, η οποία απέσπασε μαζί με τη Ruodan Lu από την Κίνα (και οι δύο διδακτορικές φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ) το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό σχετικά με την αυτοματοποίηση νεφελωμάτων σημείων σε τρισδιάστατα μοντέλα (Automation of Scan-to-BIM process of industrial

facilities και automatic as-is Bridge Information Modelling System, αντίστοιχα).

Ο διαγωνισμός καινοτομίας έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Lean & Computing in Construction Congress (LC3), το οποίο διεξαγόταν από τις 4 Ιουλίου ως σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου.

Πανεπιστήμιο Cambridge

Βασικός διοργανωτής του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο Γιάννης Μπριλάκης, ενώ συμμετείχαν κατασκευαστικές εταιρίες, ακαδημαϊκοί από 43 χώρες και περισσότεροι από 300 σύνεδροι διεθνώς.

Συνολικά υπήρχαν 18 συμμετοχές και διεθνή κριτική επιτροπή από διακεκριμένες εταιρίες στον χώρο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης κατασκευών, της εικονικής πραγματικότητας και της διαχείρισης τεχνικών έργων.

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η Bella Nguyen (Καναδάς) πάνω στο θέμα «Autonomous Machine Vision Bridge and Tunnel Strike Prevention System» -και αυτή από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ-, ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε σε φοιτητή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα