Ουρές στον δρόμο για το σουβλάκι της Εύας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο success story μιας ΧανιώτισσαςΟυρές στον δρόμο για το σουβλάκι της ΕύαςΤετάρτη, Ιούνιος 14, 2017 - 15:23

Πώς η Εύη Περουλάκη έκανε το Souvlaki Street θεσμό στο Λονδίνο

Ουρές για να γευτούν το λαχταριστό Greek souvlaki μιας Χανιώτισσας σχηματίζουν Eλληνες και Αγγλοι στους δρόμους του Λονδίνου! Η Εύη Περουλάκη, από τον Βατόλακκο, ζούσε 20

χρόνια στην αγγλική πρωτεύουσα, όταν κάποια στιγμή ξεκίνησε να πουλάει στον δρόμο σουβλάκια, με την παρότρυνση του φιλέλληνα συντρόφου της!



Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την ανταπόκριση που θα είχε η γευστική ιδέα και τώρα δεν... προλαβαίνει να εξυπηρετεί τους πεινασμένους περαστικούς που συσσωρεύονται έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου.

Εχοντας δοκιμάσει σουβλάκι, ο Αγγλος φίλος της αναρωτιόταν πώς απουσίαζε το σήμα κατατεθέν του ελληνικού φαγητού από μια πόλη στην οποία ζουν τόσο πολλοί Ελληνες. Μια μέρα, σύμφωνα με το flashnews.gr, η Εύη έκανε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, την εμφάνισή της στην τοπική αγορά, με ένα μαγκαλάκι μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια από ελληνικά προϊόντα! Μέσα σε μία ώρα κατάφερε να τα κάνει ανάρπαστα!

Σε κινητό πάγκο



Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου, όπως τα City, Shoreditch, Victoria, Canary Wharf, στο νότιο και το ανατολικό Λονδίνο.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κινητό πάγκο και μετακινείται από μάρκετ σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο: «Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας βέβαια ενοίκιο στους διοργανωτές του μάρκετ» είπε η Χανιώτισσα. Η ίδια ανέφερε ότι ένας βασικός παράγοντας που έφερε την αναγνώριση είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, ορισμένα εκ των οποίων έρχονται από τα Χανιά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα