Οσκαρ ατυχίας για τον «γκουρού του internet»

14:40 1/8/2017 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΟσκαρ ατυχίας για τον «γκουρού του internet»Τρίτη, Αύγουστος 1, 2017 - 14:40

Προτού ακόμη συνέλθει από την περιπέτεια που έζησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν η πολυτελής θαλαμηγός του «Saint», αξίας 2.500.000 ευρώ, έγινε παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ήταν αγκυροβολημένη ανοιχτά της Ψαρούς, στη Μύκονο, ο Ελληνας «γκουρού του ίντερνετ» Λέων Γιοχάη δέχτηκε και δεύτερο χτύπημα: το τζιπ του γνωστού επιχειρηματία βρέθηκε στα χέρια της συμμορίας

που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα από ευκατάστατους Αθηναίους!

ΑΠO ΤΟΝ
ΘΕΟΔOΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο 43χρονος επιχειρηματίας (που διεκδικεί... Οσκαρ ατυχίας) κλήθηκε να διαχειριστεί μέσα σε λίγες μέρες άλλη μία σημαντική απώλεια, όσον αφορά την περιουσία του. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα το πολυτελές τζιπ του, μάρκας Range Rover, έκανε «φτερά» μέσα από τη μαρίνα Αλίμου, όπου το είχε σταθμεύσει. Οπως διαπιστώθηκε, ο Λέων Γιοχάη είχε βρεθεί στο στόχαστρο της σπείρας, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επωνύμων και εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, το πολυτελές τζιπ εντόπισαν στη μαρίνα συνεργάτες της σπείρας που δούλευαν ως «ντελιβεράδες» σε επιλεγμένες περιοχές, με απώτερο σκοπό να εντοπίζουν πανάκριβα αυτοκίνητα και να «μαρκάρουν» τα σημεία όπου βρίσκονταν. Από εκεί και πέρα, αναλάμβαναν να τα κλέβουν οι «επιστήμονες» διαρρήκτες, που ήταν ειδικοί στις κλοπές τζιπ Range Rover και BMW της σειράς Χ.

Ειδικό μηχάνημα

Για να διευκολύνονται στις κλοπές και να μειώνουν τον χρόνο που χρειάζονταν γι' αυτές, οι δράστες είχαν αγοράσει από τη Βουλγαρία -αντί του ποσού των 2.600 ευρώ- ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο προσάρμοζαν άμεσα στον «εγκέφαλο» του αυτοκινήτου αποκτώντας τον έλεγχο της λειτουργίας του, ώστε να το κάνουν δικό τους. Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι δράστες χρειάζονταν μόλις ενάμισι λεπτό για να κλέψουν ένα τζιπ Range Rover ή BMW. Συνήθως, έσπαζαν το πίσω τζάμι και αμέσως βρίσκονταν στο εσωτερικό του οχήματος, όπου εφάρμοζαν το ειδικό μηχάνημα στον «εγκέφαλό» του. Αμέσως μετά έβαζαν μπροστά τη μηχανή και γίνονταν καπνός. Με τον ίδιο τρόπο οι κακοποιοί έκλεψαν όχι μόνο το πολυτελές τζιπ του Λ. Γιοχάη, αλλά και αυτά ενός πασίγνωστου επιχειρηματία και ενός επίσης γνωστού εφοπλιστή.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εξιχνιάσει έντεκα κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, ορισμένες από τις οποίες έγιναν κατά παραγγελία! Ομως, εκτιμούν πως οι κλοπές που έχει διαπράξει η συμμορία είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιες! Πολλά από τα αυτοκίνητα που έχουν κλέψει τα μέλη της έχουν αλλάξει χαρακτηριστικά, χρώμα, αριθμούς κυκλοφορίας και αριθμούς πλαισίου και οι δράστες τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό για να πουληθούν - κυρίως, σε χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν.

Οι χρυσές business μέσα από το διαδίκτυο

Εγκυρα βρετανικά επιχειρηματικά έντυπα κατατάσσουν τον Λέοντα Γιοχάη στους 100 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο του διαδικτύου. Μάλιστα, η ιστοσελίδα του θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες παγκοσμίως στον τομέα της άμεσης επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής πληροφόρησης, με κέρδη μερικών εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα.

Ο Λέων Γιοχάη γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Οφθαλμολογία στο εξωτερικό, με σκοπό να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις οπτικών της οικογένειάς του. Γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχείρηση και άνοιξε τα φτερά του στον κόσμο του ίντερνετ. Στα μέσα της δεκαετίας του '90, έπειτα από αρκετές άκαρπες προσπάθειες, έκανε το μεγάλο βήμα. Δημιούργησε τη διαδικτυακή εταιρία πριμοδοτημένων μηνυμάτων InternetQ SA, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2001 ο Γιοχάη έκανε το δεύτερο και πιο καθοριστικό βήμα. Αφού πούλησε στον άμεσο συνεργάτη του το μερίδιό του στην εταιρία InternetQ SA, άνοιξε τα φτερά του για τις ΗΠΑ δημιουργώντας την εταιρία ZuluTrade. Η εταιρία απευθύνεται κυρίως σε μεγαλοεπενδυτές που χρειάζονται άμεση ενημέρωση για κινήσεις μετοχών και οικονομικών συναλλαγών από τα χρηματιστήρια του πλανήτη, χωρίς όμως να αφιερώνουν μεγάλα χρονικά διαστήματα γι' αυτή την ουσιώδη ενημέρωση. Πλέον τα κέρδη της εταιρίας, που είναι εισηγμένη στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη, έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα