Ολοι στην Εξεταστική

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟλοι στην ΕξεταστικήΤετάρτη, Μάιος 20, 2015 - 16:02

Για να «κρύψει» τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και των αρχηγών του ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε προφορικά χθες να κληθούν ενώπιον τον μελών της Εξεταστικής Επιτροπής (αν και στη λίστα που διαμοίρασε αργότερα τους ξέχασε) όλοι οι πρωθυπουργοί από το 2004 και έπειτα, συμπεριλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Αλέξη Τσίπρα! Νωρίτερα δε, στη σχετική συνεδρίαση στη Βουλή,

είχε προσπαθήσει εκ νέου να διευρυνθεί η περίοδος εξέτασης και πριν από τον Οκτώβριο του 2009, όμως δεν του πέρασε.

Και την τρόικα

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προτάσεις των κομμάτων, το «παρών» ζητήθηκε να δώσουν πρόσωπα όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο Σταύρος Παπασταύρου! Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα, αναμένεται να προσκαλέσει και την τρόικα (Στρος Καν, Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς). Την πρόταση για κλήση του κ Σόιμπλε, όπως και αυτή για τον πρώην στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά, την έκανε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος, ενώ στη ρελάνς με τον νυν υπουργό Οικονομικών προχώρησε η Ν.Δ. Από την πλευρά του, το Ποτάμι πρότεινε μόνο επιστήμονες. Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι έπεσαν επίσης τα ονόματα των Ευάγγελου Βενιζέλου, Λουκά Παπαδήμου, Φ. Σαχινίδη, Γ. Στουρνάρα, Γ. Χαρδούβελη, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Γεωργίου, αλλά και του σημερινού επικεφαλής του κλιμακίου των Brussels Group Γιώργου Χουλιαράκη.

Η συνεδρίαση πάντως στιγματίστηκε από την έντονη κόντρα του Α. Λοβέρδου με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. Αμέσως μόλις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία της, ο κ Λοβέρδος τη χαρακτήρισε πρώην φανατική υποστηρίκτρια του κ Παπανδρέου. «Ημουν η πρώτη που αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010 λόγω Μνημονίου» απάντησε, με τον κ Λοβέρδο να ρωτά: «Θα στείλετε εσείς, η φανατικότερη υποστηρίκτριά του, τον Γ. Παπανδρέου στο κρατητήριο;» «Θα γίνετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο, νομίζετε;» αντέτεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα