Οι υποψήφιοι για τη Eurovision

TV GOSSIPΟι υποψήφιοι για τη EurovisionΤρίτη, Ιανουάριος 23, 2018 - 18:03

❱❱ Στον ελληνικό τελικό στις 16 Φεβρουαρίου οι Χοροσταλίτες, Γιάννα Τερζή και Αρετή Κετιμέ

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Κεκλεισμένων των θυρών -χωρίς κοινό και φαν του διαγωνισμού- θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, σε στούντιο της ΕΡΤ, ο «εθνικός τελικός» για τον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision.



Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται το ψηφιακό πλατό στα κτίρια της δημόσιας τηλεόρασης στην Κατεχάκη, όπου θα φιλοξενηθούν οι τρεις υποψήφιες συμμετοχές (Χοροσταλίτες, Γιάννα Τερζή, Αρετή Κετιμέ), που θα διαγωνιστούν για να αποφασιστεί ποια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, είναι άξιο απορίας γιατί η δημόσια τηλεόραση, χωρίς λόγο και αιτία, συνεχίζει να υποβαθμίζει ίσως το μοναδικό αποδεδειγμένα εμπορικό τηλεοπτικό οπτικοακουστικό προϊόν της, το οποίο για κάποιους μπορεί να είναι ακόμη ένα μουσικό «πανηγυράκι» με γεωπολιτικές στρατηγικές, αλλά το παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ευρώπη.

Αυτό το «πανηγυράκι», όμως, θα μπορούσε να τους απαντήσει κανείς ότι αποδεδειγμένα, φέρνει υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης και γεμίζει τα ταμεία της ΕΡΤ από τον... καταιγισμό των διαφημίσεων, πέραν του ότι αυτό το διάστημα -του ελληνικού τελικού και του ημιτελικού και τελικού της Eurovision- η ΕΡΤ μπαίνει και πάλι στο τηλεκοντρόλ μας και γίνεται η αφορμή για να συγκεντρωθούν παρέες σε σπίτια.

Εστω και με αρκετή καθυστέρηση, λοιπόν, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται για τον ελληνικό τελικό, κατά τον οποίο θα αποφασίσει το τηλεοπτικό κοινό το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών σε βίντεο θα έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Συνεργασία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη βδομάδα θα γίνει και η συνάντηση των τριών δισκογραφικών εταιριών με τη δημόσια τηλεόραση, για να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο συνεργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό. Βασικό σημείο της συνεργασίας για το εισιτήριο προς τη Λισαβόνα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει η δισκογραφική εταιρία στο κόστος -περίπου 100.000 ευρώ- και να μη χρεωθεί η ΕΡΤ την όλη περιοδεία!

Τα τραγούδια που έχουν πάρει την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή της ΕΡΤ είναι με αλφαβητική σειρά, βάσει τίτλου, τα εξής: «Από τη Θράκη έως την Κρήτη» από το μουσικό συγκρότημα Χοροσταλίτες (Spider Music), «Μην ξεχνάς τον ήλιο» από την Αρετή Κετιμέ (Spicy Μusic) και «Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Panik Entertaiment Group). Τα στελέχη των δισκογραφικών εταιριών θεωρούν ότι πάνε στη Λισαβόνα με αξιώσεις! Η Αρετή Κετιμέ ήταν η πρώτη που έθεσε υποψηφιότητα και θα ταξιδέψει μελωδικά το κοινό με ένα τραγούδι αμανέ για την προσφυγιά.

Το τραγούδι του συγκροτήματος Χοροσταλίτες δεν έχει απλώς ελληνικό στίχo ή ελληνικό ηχόχρωμα, είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοσή μας, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ενώ η συμμετοχή της Γιάννας Τερζή, αν και της τελευταίας στιγμής, εξέπληξε όλους ευχάριστα. Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Meo Arena της Λισαβόνας, μετά τη νίκη του ταλαντούχου Πορτογάλου Σαλβαντόρ Σομπράλ, με το τραγούδι «Amar Pelos Dois», που έφερε τον διαγωνισμό στη χώρα του. Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν στις 8, 10 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα, στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα