Οι «βρόμικες» επιστολές του Λόρενς Ολίβιε στη Βίβιαν Λι

17:54 2/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΟι «βρόμικες» επιστολές του Λόρενς Ολίβιε στη Βίβιαν ΛιΔευτέρα, Φεβρουάριος 2, 2015 - 17:48

Από την παράνομη έναρξή του μέχρι και το επεισοδιακό φινάλε του, το ειδύλλιο ανάμεσα στον Λόρενς Ολίβιε και τη Βίβιαν Λι έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο φλογερά και παθιασμένα love stories του 20ού αιώνα. Η ακατανίκητη έλξη του ενός για τον άλλο επιβεβαιώνεται τώρα με έναν -αν μη τι άλλο-

γαργαλιστικό τρόπο και μέσα από τη ροζ αλληλογραφία του ζευγαριού, που βλέπει πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Ο Λόρενς Ολίβιε στα περισσότερα από 200 γράμματα που έστειλε στη Λι στη διάρκεια της σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε το 1936 ενώ ήταν και οι δύο παντρεμένοι, αποτύπωνε γλαφυρά τον ακατανίκητο σεξουαλικό πόθο που τον κατέκλυζε τις μέρες που ήταν χώρια. «Ξύπνησα κατειλημμένος από επιθυμία για σένα, αγάπη μου. Ω θεέ μου, πόσο πολύ σε θέλω! Δεν έχω κάνει τίποτα. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, όμως δεν θέλω να ικανοποιήσω μόνος τον εαυτό μου, χωρίς εσένα. Επομένως δεν θα το κάνω, εφόσον μπορώ να συγκρατηθώ. Αν ο έρωτάς μας ήταν μόνο σαρκικός, υποθέτω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Σ' αγαπώ όμως περισσότερο από αυτό» της γράφει σε μια από τις επιστολές του, που χρονολογείται μεταξύ 1938 και 1939.

Το σύγχρονο sexting δε ωχριά μπροστά στην επιστολή της 23ης Απριλίου του 1939. «Κάθομαι γυμνός με ένα δικό σου εσώρουχο τυλιγμένο γύρω από τα γεννητικά μου όργανα. Ο πόθος μου για σένα είναι τόσο έντονος» αναφέρει σε αυτή ο Ολίβιε, προσθέτοντας στο υστερόγραφό του: «Σ' αγαπώ, σε λατρεύω και σε θέλω τόσο».

Ο Ολίβιε και το «στολιδάκι» του, όπως συνήθιζε να αποκαλεί χαϊδευτικά τη Λι, παντρεύτηκαν το 1940, αμέσως μόλις βγήκαν τα διαζύγια από τους πρώτους γάμους τους και χώρισαν 20 χρόνια αργότερα εξαιτίας των εξωσυζυγικών σχέσεων εκείνου. Η αλληλογραφία τους φυλάσσεται στα αρχεία του Victoria & Albert Museum, στο Λονδίνο.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα