Οι τρίτεκνοι διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας ταψιά με γεμιστά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι τρίτεκνοι διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας ταψιά με γεμιστάΤρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 13:53

Με ξεχωριστό, σχεδόν αφοπλιστικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας οι οικογένειες των τριτέκνων! Η συγκέντρωσή τους συνοδεύτηκε από... ταψιά με γεμιστά, σε μια συμβολική κίνηση, όπως είπαν οι διαμαρτυρόμενοι, που παραπέμπει στην επίμαχη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου. Με στόχο να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, να ληφθούν μέτρα για το δημογραφικό

πρόβλημα και να εξομοιωθούν με τις πολύτεκνες οικογένειες δεκάδες γονείς τριών τέκνων βρέθηκαν στο υπουργείο με μαχητική αλλά και περιπαικτική διάθεση.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο υπουργείο κρατώντας μαζί με τα πλακάτ και μερικά ταψιά γεμάτα ντομάτες, πιπεριές και πατάτες, τα οποία άπλωσαν επάνω σε πάγκο μαζί με τα πλακάτ τους! Η συμβολική κίνησή τους παραπέμπει στην αλησμόνητη προ μηνών δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, η οποία είχε πει ότι με το κατά τα άλλα νοστιμότατο ελληνικό γεύμα χορταίνει μια ολόκληρη οικογένεια. Με δηλώσεις τους, πάντως, οι εκπρόσωποι των τριτέκνων ξεκαθάρισαν ότι προτίθενται να καταθέσουν υπόμνημα στην κυρία Φωτίου, στο οποίο θα εξηγούν τις θέσεις τους, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην πρωτοφανή απαίτηση των δανειστών για περικοπές στα επιδόματά τους, που θα αγγίξουν ακόμα και τα 900.000.000 ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αφερέγγυα» σημείωσαν εκπρόσωποι των τριτέκνων, ενώ ταυτόχρονα ζητούν να εξισωθούν με τους πολυτέκνους, αφού και οι ίδιοι θεωρούν ότι βοηθούν στο σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας μας. Η κινητοποίησή τους έλαβε τέλος γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι τρίτεκνοι διαμαρτυρήθηκαν κρατώντας ταψιά με γεμιστά,