Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠέμπτη 26/05/2016Οι νέες ταινίες Πέμπτη, Μάιος 26, 2016 - 15:59

Ενα δημοσιογραφικό θρίλερ παλαιάς κοπής, μια αληθινή ιστορία και μια παλιομοδίτικη περιπέτεια πρωταγωνιστούν στο box office της εβδομάδας.

«Η αλήθεια»

Σκηνοθεσία και σενάριο: Τζέιμς Βάντερμπιλτ.
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ

Το 2004 ο σπουδαίος δημοσιογράφος Νταν Ράδερ παρουσίασε στην εκπομπή «60 minutes» αποδείξεις

ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία του από το 1968 έως το 1974. Η παραγωγός της εκπομπής Μέρι Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες και έγγραφα που θα υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους, κι ένιωθαν βέβαιοι ότι η υπόθεση ευσταθούσε. Μέσα σε λίγες μέρες από την αναμετάδοση της εκπομπής όμως, η θητεία του Μπους δεν ήταν πια το επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, ήταν η ίδια η εκπομπή, η Μέιπς και ο Ράδερ, που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφά τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία. Η Μέιπς θα έχανε τη δουλειά και τη φήμη της και ο Νταν Ράδερ δεν θα παρουσίαζε ξανά το δελτίο του CBS. Κι όμως, είχαν πει την αλήθεια. Και το καλό αυτό δημοσιογραφικό θρίλερ έχει κάτι από το άρωμα μιας παλαιότερης εποχής.

«The nice guys»


Σκηνοθεσία και σενάριο: Σέιν Μπλακ.
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κιμ Μπάσιντζερ

Λος Αντζελες, 1977. Το δημοφιλές σήμα Hollywood καταρρέει. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη και όχι για να πάνε σινεμά. Η λάμψη του Χόλιγουντ καλύπτεται από πυκνό νέφος, το οποίο σκεπάζει κι άλλα μυστήρια: την εξαφάνιση μιας κοπέλας, τον θάνατο μιας πορνοστάρ και μια συνωμοσία στους ανώτερους κύκλους μιας επιχείρησης. Δυστυχώς, τη λύση πρέπει να βρουν ο ανίκανος ιδιωτικός ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο νέος συνεργάτης του, Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος, που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι. Ευχάριστα παλιομοδίτικη περιπέτεια με γενναίες δόσεις μαύρου χιούμορ, μακριά από τον συντηρητισμό του σύγχρονου Χόλιγουντ.

«Υπόθεση: Αγνωστο DNA»


Σκηνοθεσία και σενάριο: Φρεντερίκ Τελιέ.
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Ναταλί Μπαΐ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ.

Το 1991 ο επιθεωρητής στη Δίωξη Εγκλήματος Frank Magne είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Magne δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου. Ο Bougon, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί. Είναι ήδη αργά: ο Magne καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του. Το γαλλικό αυτό θρίλερ χρησιμεύει και ως ηθογραφία της εποχής, ενώ διαθέτει μια σκληρή, σκοτεινή πλευρά.

«Η Αλίκη μέσα απ' τον καθρέφτη»


Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν.
Σενάριο: Λίντα Γούλβερτον.
Πρωταγωνιστούν: Μία Βασικόφσκα, Τζόνι Ντεπ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ.

Τρία χρόνια μετά τις περιπέτειές της, η Αλίκη επιστρέφει στο βασίλειο της Κάτω Χώρας και συναντά και πάλι τον Τρελοκαπελά, ο οποίος δυστυχώς έχει πέσει σε κατάθλιψη. Ετσι, θα αναλάβει να βρει τον ίδιο τον Χρόνο, ένα παράξενο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό ρολόι, ο μόνος που μπορεί να σώσει τον Τρελοκαπελά. Εντυπωσιακά ειδικά εφέ συνοδεύουν αυτό το σίκουελ της πρώτης ταινίας του Τιμ Μπάρτον, ο οποίος εδώ κρατά ρόλο παραγωγού.

«To μπαρμπέρικο: Η νέα κουπ»


Σκηνοθεσία και Σενάριο: Μάλκολμ Ντ. Λι.
Πρωταγωνιστούν: Αϊς Κιουμπ, Κόμον, Αντονι Αντερσον, Νίκι Μινάζ.

Εχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από το τελευταίο ραντεβού μας στο μπαρμπέρικο του Κάλβιν. Ομως, το κάποτε ανδροκρατούμενο μαγαζί είναι τώρα ανάμεικτο, με τα κορίτσια να φέρνουν στην εξίσωση τη δική τους ματιά, αμφισβητώντας τα αγόρια στο καθετί. Ομως, η κατάσταση στη γειτονιά τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αναγκάζοντας τον Κάλβιν και τους φίλους του να συνασπιστούν σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο το μπαρμπέρικο, αλλά και τη γειτονιά τους. Οι υγιείς κοινωνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών ενώνονται ενάντια στο κοινό κακό προστατεύοντας την αστική συνοχή. Μήνυμα ευχάριστο, που συνοδεύεται με κάπως βρόμικο (σε ανεκτό πλαίσιο) χιούμορ.

«Γλυκιά απόδραση»


Σκηνοθεσία και σενάριο: Μπρούνο Πονταλίδης.
Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Πονταλίδης, Ανιέ Ζαούλ, Μισέλ Βιγιερμόζ.

Κουρασμένος από τη ζωή στην πόλη και την καθημερινή ρουτίνα, ένας 50χρονος γραφίστας αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι με καγιάκ, προς μεγάλη έκπληξη των φίλων του. Η φίλη του συμφωνεί και τον βοηθά να οργανώσει αυτή την περιπέτεια. Ετσι, ο Μισέλ παραγγέλνει μέσω διαδικτύου το καγιάκ και κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική ύπαιθρο, ενώ μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων έρχεται σε επαφή με πρωτόγνωρες γι' αυτόν εμπειρίες αλλά και συναισθήματα. Ενα γαλλικό φιλμ για την απόδραση από την καθημερινότητα, με χαριτωμένες πινελιές που παραπέμπουν στο σινεμά του Ζακ Τατί.
Προβάλλονται, επίσης, τα «Queen - Α night in Bohemia» (η συναυλία του συγκροτήματος στο Λονδίνο το 1975) και «Stars, η μπαλάντα ενός λαού», δράμα του 1959

Keywords
Τυχαία Θέματα