Οι κυρίες της Μυκόνου ψωνίζουν προϊόντα «μαϊμού»

SHOWBIZΤης... μαϊμούς στη Μύκονο!Οι κυρίες της Μυκόνου ψωνίζουν προϊόντα «μαϊμού»Πέμπτη, Αύγουστος 17, 2017 - 15:28

Δίπλα σε γνωστά και μη μοντέλα, στα «βαριά» ονόματα της εγχώριας και ξένης showbiz και στους επιχειρηματίες με τα παχιά πορτοφόλια, που εδρεύουν και φέτος στις πρώτες θέσεις στις παραλίες της Μυκόνου με τις ρεζερβέ ξαπλώστρες, κάνουν... πάρτι οι λαθρομετανάστες που προσπαθούν να βγάλουν μεροκάματο πουλώντας προϊόντα «μαϊμού»!

Από τον
Μίλτο Σακελλάρη

Τσάντες, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, ρούχα, καπέλα, μαγιό, ομπρέλες, πετσέτες και παντόφλες είναι μερικά από τα εμπορεύματα που διατίθενται προς πώληση σε εξευτελιστικές τιμές στις παραλίες του κοσμοπολίτικου νησιού των Κυκλάδων. Αρκετοί διάσημοι φαίνεται πως επιλέγουν να ψωνίσουν -από... άγνοια για την ποιότητα ή και για πλάκα!- προϊόντα που τιμώνται από 3 έως 5 ευρώ.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία φαίνεται πως απουσιάζει από τις παραλίες του νησιού των ανέμων, δίνοντας την ευκαιρία στο παραεμπόριο να ανθεί. Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται στις περισσότερες ελληνικές ακτές, όπου κανείς δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος να ελέγξει την κατάσταση. Αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς πληρώνουν τη... λυπητερή του φόρου, ενώ οι παράνομοι πωλητές παραμένουν ανεξέλεγκτοι.

Εξάρθρωση κυκλώματος

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΣΔΟΕ εξάρθρωσε σε Ζάκυνθο και Αττική κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας προϊόντων «μαϊμού», που διέθετε προς πώληση ακόμη και οινοπνευματώδη ποτά αμφίβολης ποιότητας. Οι ελεγκτές κατέσχεσαν 3.700 τσάντες, 2.500 πορτοφόλια, 2.150 ρολόγια, 5.150 ρούχα, 200 γυαλιά ηλίου και 240 ζευγάρια παπούτσια. Αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στον Πειραιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο 13.000 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια «μαϊμού» με παραποιημένα σήματα δύο εκ των πιο γνωστών εταιριών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα