Οι «dr απατεώνας» του Μπάκιγχαμ!

ΚΟΣΜΟΣΟι «dr απατεώνας» του Μπάκιγχαμ!Τρίτη, Ιούνιος 30, 2015 - 19:33

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε απατεώνας στη Βρετανία, ο οποίος παραμύθιαζε τους πελάτες του ότι ήταν γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ και πολλών ακόμη διασήμων, και τους υπέβαλλε σε δήθεν καινοτόμες θεραπείες με σπέρμα φάλαινας αποσπώντας αμοιβές ύψους 220.000 ευρώ από δύο μόνο οικογένειες.

Ο 48χρονος Τζόζεφ Βαλαδάκης, γεννημένος στην Αυστραλία αλλά με επαγγελματική έδρα στο Τότεναμ του Λονδίνου, ισχυριζόταν -μεταξύ άλλων- πως ήταν καθηγητής και είχε PhD στην

Κβαντική Φυσική, ενώ στο πελατολόγιό του υποτίθεται ότι συγκαταλέγονταν προσωπικότητες της showbiz, όπως η Λιζ Χάρλεϊ, η Τζάκι Κόλινς, ο Ρόμπι Γουίλιαμς, η Σοφία Λόρεν, ο Μπάνκσι, ακόμη και ο σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Την πλέον ζωντανή διαφήμισή ωστόσο έλεγε πως αποτελούσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παρά το προχωρημένο της ηλικίας της έδειχνε ακμαία, χάρη στις δικές του πρωτοποριακές θεραπείες, οι οποίες περιλάμβαναν πανάκριβες κρέμες με ακαθαρσίες από σαλιγκάρια που ακολουθούσαν διατροφή με λεμονόχορτο και μασάζ με αλοιφές που -κατά τα λεγόμενά του- περιείχαν σπέρμα φάλαινας. Ενα wrap σαλιγκαριού κόστιζε 2.263 ευρώ, ενώ τα μασάζ με σπέρμα φάλαινας 2.829 ευρώ.

Προκειμένου να κρατήσει μάλιστα την πελατεία του δεν δίστασε να πείσει έναν άντρα ότι είχε καρκίνο, αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και ότι θα μπορούσε να τυφλωθεί μέχρι την ηλικία των 51 ετών.

Ο Φίλιπ Ράντερσον

Ο Φίλιπ Ράντερσον πείστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και πως αν ζητούσε δεύτερη γνώμη, θα τον υπέβαλλαν σε βιοψία, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μετάσταση. Από εκείνον και τη σύζυγό του Εμα ο Βαλαδάκης, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Χόφμαν, απέσπασε 137.00 ευρώ για προϊόντα και θεραπείες.

Αντιθέτως, τον Κρίστοφερ Χάστινγκς και τη μητέρα του Βέρα τούς χρέωνε με 141 ευρώ την ώρα καταφέρνοντας να τους αποσπάσει 85.000 ευρώ σε βάθος χρόνου.

Ο Βαλαδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας ύστερα από καταγγελία του Ράντερσον, ο οποίος κάποια στιγμή άρχισε να τον υποπτεύεται και του έστησε παγίδα. Οταν ο απατεώνας γιατρός τού ζήτησε δείγμα ούρων του, εκείνος του έδωσε προς εξέταση κοκτέιλ ούρων διάφορων μελών της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα του που βρισκόταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Ο Βαλαδάκης ωστόσο του είπε ότι δεν ανιχνεύτηκαν καρκινικά ούρα στο δείγμα πέφτοντας στην παγίδα.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Αναζητήσεις
βασιλειος βαλαδακης βιογραφικο, vasilis valadakis
Τυχαία Θέματα