Οι άστεγοι της Disneyland

ΚΟΣΜΟΣΟι άστεγοι της DisneylandΔευτέρα, Ιούλιος 17, 2017 - 11:09

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σε «κυνήγι» των αστέγων που ζουν στη... σκιά του «σπιτιού της Disney» στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνιας επιδίδονται οι Αρχές. Για να διώξουν τους πιο δυστυχισμένους της πόλης που κοιμούνταν στον χώρο γύρω από το αποκαλούμενο «πιο ευτυχισμένο μέρος του πλανήτη», ξήλωσαν σε πρώτη φάση τα παγκάκια στις στάσεις λεωφορείων ακριβώς απέναντι από την Disneyland.

Ο λόγος, αναφέρει η εφημερίδα «Los Angeles Times», ήταν οι διαμαρτυρίες

των τουριστών που επισκέπτονταν το θεματικό πάρκο της Disney, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πόλης Μάικ Λίστερ δεν υπήρξε αντίστοιχο αίτημα της Disneyland. Οι καταγγελίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, έκαναν λόγο για αστέγους που τριγύριζαν μεθυσμένοι, αφόδευαν στον δρόμο και έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Συνολικά 20 παγκάκια από στάσεις λεωφορείων στους δρόμους γύρω από την Disneyland αφαιρέθηκαν από εργάτη του δήμου. Ανάμεσά τους ήταν και η στάση 7-Eleven στη γωνία των οδών Χάρμπορ Μπούλεβαρντ και Κατέλα Αβενιου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Disneyland. «Ραγίζει η καρδιά μας που χρειάστηκε να τα αφαιρέσουμε, όμως ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν θέση σε όποιον χρειάζεται να καθίσει ενώ περιμένει το λεωφορείο» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Λίστερ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα