«Οχι» Αναστασίου στην Γκενκ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Οχι» Αναστασίου στην ΓκενκΤετάρτη, Αύγουστος 20, 2014 - 14:51

Επίσκεψη από το Βέλγιο δέχθηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ηταν ο τεχνικός διευθυντής της Γκενκ, Γκίντερ Γιάκοµπ, που ζήτησε από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να αναλάβει τα ηνία της οµάδας. Ο Βέλγος µετέφερε, παράλληλα, στον Αναστασίου την εκτίµηση και τον σεβασµό του προέδρου της Γκενκ, Χέρµπερτ Χούµπεν, ενώ του ανέλυσε και το αγωνιστικό πλάνο

του συλλόγου. Η πρόταση ήταν δελεαστική, ωστόσο ο Βέλγος «εισέπραξε» την ευγενική άρνηση του «πράσινου» τεχνικού. «Σας ευχαριστώ, αλλά έχω συµβόλαιο µε τον Παναθηναϊκό» είπε ο 41χρονος τεχνικός, που εξήγησε πως έχει ξεκινήσει µια δουλειά που δεν γίνεται να την αφήσει στη µέση.

Ο Αναστασίου ενηµέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τους παίκτες του, λύνοντάς τους τις απορίες. «Επειδή θα διαβάσετε διάφορα, να ξέρετε ότι συνεχίζουµε µαζί, και σας θέλω απόλυτα συγκεντρωµένους στα παιχνίδια που ακολουθούν» τους είπε στο προπονητικό κέντρο «Γεώργιος Καλαφάτης».
Αναφορικά µε την αντίδραση του κ. Αλαφούζου, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» είπε στον Γιάννη Αναστασίου πόσο τιµητικό είναι για τον ίδιο τον προπονητή αλλά και για τον σύλλογο να ακούγεται το όνοµά του εκτός συνόρων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει από πλευράς ΠΑΕ η παραµικρή διάθεση να σπάσει το τριετές συµβόλαιο και να µη συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Πώς όµως αντιµετώπισε ο βελγικός Τύπος την προσέγγιση στον Ελληνα τεχνικό; Η ιστοσελίδα «Demorgen» ανέφερε ότι η Γκενκ θέλει τον Αναστασίου
προκειµένου να επαναφέρει στον σύλλογο τον ενθουσιασµό που του λείπει. Χαρακτηριστικά επεσήµανε πως ο συγκεκριµένος προπονητής ταιριάζει απόλυτα στην Γκενκ, γιατί παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και οι οµάδες του είναι καλά οργανωµένες.
Αναφέρεται επίσης πως ο Αναστασίου «έκλεισε την πόρτα» γιατί ήθελε να συνεχίσει το έργο του στον Παναθηναϊκό, απορρίπτοντας µια πρόταση µε πολύ καλύτερες αποδοχές και στην οποία συµπεριλαµβανόταν και ο Αγγλος γυµναστής και άµεσος συνεργάτης του, ο Στιβ Ρούτερ.

Χάλασε του Αλφάρο

Ο Αλεχάντρο Αλφάρο ήρθε στην Ελλάδα, έκανε δηλώσεις, όλα καλά αλλά... η µεταγραφή του χάλασε! Συµφωνία υπήρξε στο οικονοµικό σκέλος, αλλά υπήρξε ανατροπή των δεδοµένων. Στη διάρκεια της ηµέρας προέκυψαν σοβαρά ζητήµατα τα οποία δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της µεταγραφής του Ανδαλουσιανού στο «τριφύλλι». Εικάζεται ότι, στη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων παρουσιάστηκε ένα πρόβληµα το οποίο κρίθηκε αρκετά σοβαρό, µε αποτέλεσµα οι «πράσινοι» να κλείσουν την υπόθεση και να µην προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της συµφωνίας.
Πολύ κοντά στην απόκτηση, µε τη µορφή δανεισµού, του 18χρονου Σουηδού (αλβανικής καταγωγής) της Ρόµα, Βαλµίρ Μπερίσα βρίσκεται ο ΠΑΟ, που φέρεται πως έχει συµφωνήσει µε τον ιταλικό σύλλογο.

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα