Ο «βαρόνος» στα όρια της τρέλας!

ΚΟΣΜΟΣΟ «βαρόνος» στα όρια της τρέλας!Πέμπτη, Οκτώβριος 27, 2016 - 17:51

Η σύντροφος του «Ελ Τσάπο» καταγγέλλει ότι η συνεχής παρακολούθηση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών από μασκοφόρους δεσμοφύλακες τον οδηγεί στην παράνοια

Ο φυλακισμένος βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν ή «Ελ Τσάπο» φοβάται πως σύντομα θα χάσει τα λογικά του.

Οπως ισχυρίζεται η σύντροφός του Εμα Κορονέλ, ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών κοντεύει να τρελαθεί εξαιτίας της συνεχούς παρακολούθησής του από μασκοφόρους δεσμοφύλακες, ενώ η σύζυγός του καταγγέλλει ότι

ακόμα κι όταν χρησιμοποιεί την τουαλέτα, το βλέμμα τους είναι διαρκώς πάνω του.

Καταγγέλλοντας στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις συνθήκες διαβίωσης του Γκουσμάν, η Κορονέλ διαμαρτυρήθηκε και για την περικοπή της διάρκειας των συζυγικών επισκέψεων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, «Ο Χοακίν Γκουσμάν δεν έχει ενημερωθεί για όποιες δραστηριότητες θα μπορούσε να ασκεί στη φυλακή ούτε έχει κανείς δημιουργήσει ένα πλάνο δραστηριοτήτων που να ταιριάζει στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις ικανότητές του».

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του Χοσέ Ρεφούγιο Ροδρίγκεζ τόνισε: «Ο Γκουσμάν δεν περιμένει ειδική μεταχείριση... Δεν θέλει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δεν θέλει σπα, απλά θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένα ανθρώπινο ον».

Απόδραση

Ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα είναι διαβόητος για τις αποδράσεις του από δύο φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η πρώτη, το 2001, από τις φυλακές του Puente Grande, όπου κρύφτηκε μέσα σε ένα καλάθι απλύτων. Τα επόμενα 13 χρόνια εδραίωνε την εγκληματική αυτοκρατορία του πριν συλληφθεί ξανά στη Σιναλόα. Αλλά τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από λιγότερο από δύο χρόνια στη φυλακή Αλτιπλάνο στο κεντρικό Μεξικό, δραπέτευσε μέσω ενός τούνελ μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η διαφυγή του έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο, ωστόσο δεν κράτησε παρά έξι μήνες, όταν και συνελήφθη ξανά.

Αρχικά μεταφέρθηκε στη φυλακή Αλτιπλάνο και στη συνέχεια στη Σιουδάδ Χουάρες τον Μάιο. Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Την περασμένη εβδομάδα Μεξικανός δικαστής απέρριψε την προσφυγή του Γκουσμάν κατά της έκδοσής του, οπότε και αναμένεται αυτό να συμβεί τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα