Ο «Τρελαντώνης» έγινε καφετζής

TV GOSSIPΟ «Τρελαντώνης» έγινε καφετζήςΠαρασκευή, Νοέμβριος 3, 2017 - 20:06

❱❱ Ο ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος μιλά για τον τσιγκούνη Θοδωρή στη σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου»

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ


«Το να μπαίνω στη θέση του άλλου το κάνω από πολύ νέος. Αυτό για μένα είναι φιλοσοφία ζωής. Ενέχει το αίσθημα του δικαίου. Κι αυτό δεν το κάνω μόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ, αλλά και με αυτούς που μου έχουν φερθεί άσχημα. Προσπαθώ να τους καταλάβω» λέει στην «Εspresso» o ταλαντούχος Χάρης Γρηγορόπουλος, παίρνοντας αφορμή

από τον τίτλο της δημοφιλούς σειράς του Alpha «Ελα στη θέση μου», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο ρόλος του Θοδωρή, του τσιγκούνη και ιδιότροπου ιδιοκτήτη ενός καφενείου, που παρατηρεί τους πάντες και τα πάντα με ύφος ψυχολόγου, τον εξιτάρει το ίδιο με εκείνον του «Τρελαντώνη» στο «Καφέ της Χαράς».

Για τον ηθοποιό, η σειρά του Alpha φωτογραφίζει με εύστοχο τρόπο την οικονομική κρίση και χαίρεται πολύ που είναι μέρος αυτής της δουλειάς: «Μέσα στον καφενέ του Θοδωρή λέγονται διάφορα. Οπως και σε όλους τους καφενέδες της περιφέρειας που λειτουργούν σαν την αρχαία αγορά των Αθηναίων. Προσωπικά, παλιά μου άρεσε να πηγαίνω σε καλλιτεχνικά καφενεία, αλλά και στα πιο λαϊκά της γειτονιάς.

Σήμερα, με τους ρυθμούς δουλειάς που έχω, ονειρεύομαι να γυρίσω στο σπίτι μου. Είμαι πλέον σπιτόγατος» μας εξηγεί γελώντας και αποκαλύπτει μια άγνωστη πλευρά της ζωής του: «Δεν είναι μόνο ότι θέλω να συζητήσω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, αλλά θέλω να δω και τις... κοπέλες μου. Τη σκυλίτσα μου και τις δύο γάτες μου. Τη μία την κατεβάσαμε από ένα δέντρο ως... πυροσβέστες και την πήραμε μετά στο διαμέρισμα και την άλλη τη βρήκαμε στον δρόμο τραυματισμένη από ένα αυτοκίνητο. Δυστυχώς ακρωτηριάστηκε το πόδι της και τώρα την έχουμε τρίποδη στο σαλόνι, σαν βασίλισσα».

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος, παρά το καθημερινό τρέξιμο, δεν παραπονιέται γιατί ζει εδώ 30 χρόνια από τη δουλειά που αγαπά. «Να παραπονεθώ που μου δόθηκε ο ρόλος του αθώου Τρελαντώνη στο “Καφέ της Χαράς”; Να γκρινιάξω για τον ρόλο του διπρόσωπου Κίκη στο “Μπρούσκο”; Να φωνάξω για τον γρουσούζη Θοδωρή τού “Ελα στη θέση μου”; Ολοι τους είναι κόντρα ρόλοι που με πήγαν και με πάνε παρακάτω» αναφέρει, αλλά μετά το ξανασκέφτεται και λέει με χιούμορ: «Αντε να βγάλω έναν αναστεναγμό, γιατί η πολλή δουλειά δεν σε αφήνει να ταξιδεύεις. Και η ανθρώπινη φύση αγαπά το ταξίδι, γιατί μέσα από αυτό μαθαίνει τον κόσμο» μας λέει και μοιράζεται μαζί μας τους κρυφούς ταξιδιωτικούς πόθους του. «Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω στη Λατινική Αμερική, αλλά και στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον δεν πρέπει να λέω πολλά, γιατί προβλέπω να με καλούν στο “Survivor”. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά είμαι 53 χρόνων άνθρωπος και δεν αντέχω την ταλαιπωρία». Θεατρικά, ο Χάρης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Βάφ' τα μαύρα...» στο θέατρο Λαμπέτη, όπου μοιράζεται το ίδιο σανίδι με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο και τη Μαρία Φιλίππου, με τους οποίους είναι μαζί και στη σειρά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα