Ο Σημίτης, οι λαμπάδες και ο... συριζοεφιάλτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΟ Σημίτης, οι λαμπάδες και ο... συριζοεφιάλτηςΠέμπτη, Απρίλιος 28, 2016 - 17:22

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Τελευταίος έκλεισε την πόρτα της Βουλής για το Πάσχα, χθες το μεσημέρι, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος εθεάθη να βγαίνει με τον φρουρό του από το Κοινοβούλιο, ενώ αυτό είχε αδειάσει.

Φορώντας ένα ανοιξιάτικο γκρι κοστούμι, ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση» σε όσους τον χαιρετούσαν στην έξοδο.

Οι βουλευτές και περισσότερο οι βουλευτίνες έφευγαν με τσάντες γεμάτες λαμπάδες που αγοράστηκαν για τα δεκάδες βαφτιστήρια στα χωριά. Ακόμη και το καφενείο είχε κλείσει, ενώ το ταμπλό με το πρόγραμμα της Βουλής ήταν μαύρο.

«Θα σφραγίσουμε τις δύο πίσω πύλες, γιατί δεν υπάρχει ψυχή πλέον μέσα» μας είπε ο αστυνομικός που τελείωνε τη βάρδιά του και γκρίνιαζε γιατί δουλεύει και την Κυριακή του Πάσχα. Οι Συριζαίοι πάντως μπορεί να έφυγαν για τις επαρχίες τους, όμως μόλις προχθές συζητούσαν για τον εφιάλτη που θα ζήσουν εκεί βγαίνοντας στους Επιταφίους και αντικρίζοντας τα εξαγριωμένα από την ωραία φιλολαϊκή πολιτική τους πλήθη!

(!)


Τι θέλει να πει η... ποιήτρια Φώφη Γεννηματά με την πασχαλιάτικη κάρτα που έστειλε, με ένα πράσινο, ένα κόκκινο και ένα μπλε αβγό; Είναι έτοιμη η συγκυβέρνηση; Βεβαίως το ΠΑΣΟΚ μας ενημερώνει ότι είναι εμπνευσμένη από τη σειρά «Games of Thrones» και απεικονίζει τα τρία αβγά από τα οποία γεννήθηκαν οι δράκοι, αλλά δεν μας πείθει! Ξέρουμε ότι ο διακαής πόθος του ΠΑΣΟΚ είναι να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν βάλετε όμως το μπλε αβγό στην ομελέτα, κυρία Γεννηματά, ρωτήσατε τον Κυριάκο; Για ρωτήστε τον!
Ετερη φοβερή κάρτα, αλλά με χιούμορ εδώ, είναι αυτή του κ. Μεϊμαράκη. Ο μουστακαλής Βαγγέλης, ως καρτούν, κρατάει ένα κόκκινο αβγό και εύχεται! Χάος, χάος αλλά το χιούμορ ακλόνητο!

Κανείς δεν τον άκουγε

Θυμήθηκαν τον Τάσο Γιαννίτση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να μιλήσει στην ακρόαση φορέων για το Ασφαλιστικό προχθές στη Βουλή. «Οταν τους τα έλεγε, κανείς δεν άκουγε, τώρα θέλουν τη γνώμη του...» σχολίασε κουνώντας σκωπτικά το κεφάλι του βουλευτής που τον άκουσε να μιλά. Στην ίδια συζήτηση ο Βαγγέλης Μπούτας εκπροσωπώντας τους αγρότες είπε -μεταξύ άλλων- χαμογελώντας στους βουλευτές: «Εμείς θα έχουμε να φάμε κάνα κοτόπουλο και ντομάτες. Εσείς οι Αθηναίοι τι θα φάτε, αν εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε;»

Για οβελία στην Αίγινα

Πολύ χαλαρό τον είδα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην κουβέντα που είχε με τους βραβευμένους προσφάτως με Πούλιτζερ Ελληνες φωτορεπόρτερ. Με ακουμπισμένο το χέρι στον καναπέ, απολύτως ήρεμος, ανέπτυσσε τη θεωρία του για την επιτυχία των διάσημων πια επαγγελματιών των ΜΜΕ. Και πώς να μην είναι, αφού πληροφορίες της στήλης μάς λένε ότι ετοιμάζεται να ψήσει το αρνάκι του στην Αίγινα, φρουρούμενος μάλιστα από τους 80 άνδρες του κυρ Αλέκου Φλαμπουράρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα