Ο «σεφ του θανάτου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «σεφ του θανάτου»Δευτέρα, Οκτώβριος 30, 2017 - 16:36

❱❱ Το τάπερ με τα εκρηκτικά, η σύνδεσή του με την τρομοκρατία και οι νέες επιθέσεις που ετοίμαζε

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
Θ.Π. ΠΑΝΟΥ - ΝΤ. ΝΤΑΒΑΡΗ

Το κεντρικό πρόσωπο της νέας γενιάς τρομοκρατών θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, μετά τη σύλληψη με ένταλμα ενός 29χρονου την ώρα που έβγαινε πάνοπλος από γιάφκα στην οδό Αλκαμένους, στην πλατεία Αττικής.

Ο Κωνσταντίνος Γ. φέρεται ότι προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στην Αθήνα

αλλά και αποστολές τρομοδεμάτων, με άγνωστους αποδέκτες, καθώς είχε στην κατοχή του ένα τάπερ με ωρολογιακό μηχανισμό πλήρους συνδεσμολογίας και ένα ακόμη με ζελατοδυναμίτιδα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι «έπαιζε» σε όλα τα ταμπλό της νεοτρομοκρατίας, έχοντας σχέσεις με όλες τις ένοπλες οργανώσεις. Αλλωστε, ο μηχανισμός που βρέθηκε είναι σχεδόν παρόμοιος με εκείνον της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που είχε εκραγεί στο σπίτι της δικαστικού Γεωργίας Τσατάνη το 2016, και με εκείνον της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που εξερράγη το 2015 στα γραφεία του ΣΕΒ.

Τα πλαστά στοιχεία ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο 29χρονος για να νοικιάσει τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους, όπως και ορισμένα από τα στοιχεία των οκτώ πλαστών ταυτοτήτων που είχε στην κατοχή του υπήρχαν σε σημειώσεις, οι οποίες είχαν βρεθεί στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Ετσι, εξετάζεται αν συμμετείχε στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, που επιχείρησε η σύντροφός του το 2014.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του 29χρονου άρχισε μετά τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από παγιδευμένο δέμα και την αποστολή παρόμοιου δέματος στον Γερμανό τότε υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο δέμα, που δεν είχε εκραγεί, οι Γερμανοί αστυνομικοί είχαν εντοπίσει αποτύπωμα και γενετικό υλικό του κατασκευαστή και τα είχαν προωθήσει στην Αντιτρομοκρατική. Η ταυτοποίηση με τα στοιχεία του 29χρονου είχε γίνει άμεσα, καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Δεύτερη δίωξη

Στη γιάφκα βρέθηκαν ακόμη ένα λάπτοπ, τρία κινητά, πέντε πακέτα κινητής τηλεφωνίας, πέντε κάρτες μνήμης, δύο πιστόλια, 300 φυσίγγια, δοχείο με άγνωστη στερεή ουσία, τρία τεμάχια TNT, πλήθος πυροκροτητές, φιτίλια, κροτίδες, ηλεκτρικά σπίρτα, φάκελοι επιστολών, μηχανογραφημένες αυτοκόλλητες ετικέτες, δύο επιτραπέζια ρολόγια, ένας μετρητής τάσης, 61,7 γραμμάρια κάνναβης και 840 ευρώ.

Γι' αυτά τού ασκήθηκε δεύτερη δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου, παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ' επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 29χρονος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη σε τακτικό ανακριτή στην Ευελπίδων και εν συνεχεία -πιθανότατα- η δικογραφία θα συσχετιστεί με εκείνη που χειρίζεται ο εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας κ. Νικόπουλος. Σύμφωνα με αυτήν, φέρεται ότι εντάχθηκε στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στις αρχές Δεκεμβρίου 2016.

«Εχοντας αποφασίσει, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, να σκοτώσεις τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, λογικά, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό, προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από τη διάνοιξή του να του επιφέρεις τον θάνατο... Η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα» αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Ο Κωνσταντίνος Γ. φέρεται και ως κατασκευαστής των οκτώ τρομοδεμάτων προς διάφορους παραλήπτες που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. Κρυονερίου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα