Ο ουρακοτάγκος χάρισε το βραβείο στον φωτογράφο Τιμ Λαμάν

ΚΟΣΜΟΣΟ ουρακοτάγκος χάρισε το βραβείο στον φωτογράφο Τιμ ΛαμάνΠέμπτη, Οκτώβριος 20, 2016 - 18:06

Ο τολμών νικά και ο παράτολμος... φωτογράφος αμείβεται! «Νικητής» είναι ο τολμηρός ουραγκοτάγκος, που σκαρφάλωσε ψηλά σε δένδρο του τροπικού Εθνικού Δρυμού Γκουνούνγκ Παλούνγκ στη νήσο Βόρνεο της Ινδονησίας για να φτάσει τα πολυπόθητα σύκα που είχε βάλει στο μάτι.

Νικητής, όμως, αναδείχθηκε και ο παράτολμος φωτογράφος του ενσταντανέ, ο Αμερικανός Τιμ Λαμάν, που έλαβε την ύψιστη διάκριση στον διαγωνισμό Φωτογραφίας

Αγριας Ζωής 2016, καθώς αναδεικνύει την αγωνία των ουραγκοτάγκων για την εξασφάλιση τροφής λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντός τους. Μαζί βραβεύτηκε η υψηλής αισθητικής, φρέσκια ματιά στην άγρια ζωή της μεγαλούπολης «Το φεγγάρι και το κοράκι» του 16χρονου Βρετανού Γκίντεον Νάιτ, που τράβηξε στο London's Valentine Park.

Στην κατηγορία «Αστική φωτογραφία» βραβεύτηκαν η «γάτα του δρόμου» του Ινδού Νάγιαν Κανολκάρ, που τραβήχτηκε σε σοκάκι του Μουμπάι, δίπλα από το Εθνικό Πάρκο Σάντζεϊ Γκάντι, ένα εντυπωσιακό βιομηχανικό τοπίο στην Ισπανία και μια σκεπτική αλεπουδίτσα που αρέσκεται να παρατηρεί τον κόσμο κρεμασμένη σε ένα τείχος στο Μπρίστολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα