Ο Μιχάλης Ζαμπίδης βάζει τα γάντια του και επιστρέφει!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Μιχάλης Ζαμπίδης βάζει τα γάντια του και επιστρέφει!Σάββατο, Σεπτέμβριος 12, 2015 - 16:00

Ο ζωντανός «θρύλος» των μαχητικών σπορ ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή! Για μία παράσταση ωστόσο διαφορετική από αυτές που τον είχε συνηθίσει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΗΣ ΔΑΝΤΣΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι έτοιμος να ξαναφορέσει τα γάντια και να ανέβει και πάλι στο ρινγκ. Οχι όμως για κάποιον αγώνα kick boxing,

αλλά για χάρη της πυγμαχίας! Αλλωστε, όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά τον «Iron Mike», γνωρίζουν καλά πως η δύναμή του είναι τα (θαυματουργά) χέρια του. Με το... ασυναγώνιστο δεξί του κροσέ και το ταχύτατο αριστερό του, έριξε νοκ άουτ πολλά «τέρατα» των μαχητικών σπορ στην 25ετή διαδρομή του, που, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Ζαμπίδης στα νιάτα του υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας πυγμαχίας για τρία χρόνια, και πρωταθλητής Εφήβων από το 1996 έως το 1998. Είχε συμμετάσχει μάλιστα και στην προολυμπιακή αποστολή για τους αγώνες του Σίδνεϊ (2000). Συνολικά έχει δώσει 40 αγώνες πυγμαχίας και μπορεί να περηφανεύεται, αν και ο χαρακτήρας του «Iron Mike» δεν είναι τέτοιος, ότι επί ελληνικού εδάφους δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Αυτό το μοναδικό επίτευγμα θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος φημολογείται ότι θα αναμετρηθεί με ξένο αντίπαλο μέχρι το τέλος του 2015. Αγώνας που, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα προκαλέσει πάταγο!

«Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο, οι παροτρύνσεις είναι πολλές, και είναι συγκινητικό και ιδιαίτερα τιμητικό για έναν αθλητή να μη θέλει ο κόσμος να σταματήσει και να θέλει να τον βλέπει να αγωνίζεται μετά από τόσα χρόνια. Είχα την ευλογία να ζήσω και να ζω μια πλούσια καριέρα, μικρός τόλμησα να ονειρευτώ και να κοιτάξω ψηλά με το κεφάλι χαμηλά, κάνοντας τα πιο μεγάλα και τρελά μου όνειρα πραγματικότητα. Αισθάνομαι ευγνώμων που καταφέρνω να ολοκληρώσω έναν τόσο μεγάλο και απαιτητικό κύκλο ζωής, υγιής, δυνατός και πλήρης ψυχικά» υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει ο Ζαμπίδης στην «Espresso» λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της 27ης Ιουνίου με τον Αυστραλό kick boxer Στιβ Μόξον στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πιθανότατα, η αγάπη του κόσμου να τον έκανε να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα. Αλλωστε, ο αθλητισμός είναι ένα «μικρόβιο» που δύσκολα μπορεί να το αποβάλει ένας αθλητής. Και ειδικά όταν κάνει τόσα χρόνια, όπως ο «Iron Mike», πρωταθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο -35χρονος πια- Ζαμπίδης, στους τελευταίους του αγώνες, και ειδικά σε αυτούς με τους Χαρούν Κίνα, Ερκάν Βαρόλ και Στιβ Μόξον, χρησιμοποίησε αρκετά τα χέρια του και καθόλου τα γόνατά του (τα χρησιμοποιούν αρκετά οι αθλητές του Κ-1). Δεν αποκλείεται λοιπόν ο «Iron Mike» να το είχε στο μυαλό εδώ και καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα