Ο Καραμανλής έκανε πράξη την επιθυμία της μητέρας του

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Καραμανλής έκανε πράξη την επιθυμία της μητέρας τουΔευτέρα, Νοέμβριος 28, 2016 - 16:46

Στο νησί των ανέμων βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με την οικογένειά του για να εκπληρώσει την επιθυμία της μητέρα του Αλίκης, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία: να είναι η τελευταία κατοικία της στη Μύκονο, από όπου καταγόταν η μητέρα της και εκεί υπάρχει μέχρι σήμερα το πατρικό σπίτι της.

Τα οστά της Αλίκης Καραμανλή μεταφέρθηκαν στο οστεοφυλάκιο

της Ιεράς Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Μαράθι, ένα μοναστήρι το οποίο χτίστηκε το 1665. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του «Καραμανλής off the record» είχε αποκαλύψει έναν άγνωστο διάλογο που έδειχνε τη σχέση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τη μητέρα του.

Την ώρα της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το 2009, και ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. οδηγούνταν σε ήττα, η Αλίκη Καραμανλή, ευρισκόμενη στο σπίτι της στη Φιλοθέη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τον γιο της. Του είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και του ζήτησε γιατρό. «Αγόρι μου, μη στενοχωριέσαι για μένα! Εσύ να είσαι καλά...» του είπε.

Ο Καραμανλής έστειλε αμέσως στο σπίτι τον προσωπικό γιατρό του και τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, αλλά η μητέρα του είχε πέσει ήδη σε κώμα. Η Αλίκη Καραμανλή απεβίωσε (στα 90 της) τον Νοέμβριο του 2009 και ετάφη στη Ραφήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα