Ο Ιταλός «Τσάκας» που... πουλάει ελληνικά νησιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοιος είναι ο Αλεσάντρο Πρότο που ισχυρίζεται ότι Μπάφετ και Ντεπ επένδυσαν στη χώρα μαςΟ Ιταλός «Τσάκας» που... πουλάει ελληνικά νησιά!Δευτέρα, Ιούλιος 20, 2015 - 16:07

Πεδίον δόξης λαμπρό και προβολής έχει βρει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου ιταλικής καταγωγής, ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες έχει καυχηθεί για υψηλού προφίλ πωλήσεις ελληνικών νησιών.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Αλεσάντρο Πρότο μέσω του γραφείου του Proto Group

Ltd ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει το νησί Στρογγυλή (Stroggino) στον Τζόνι Ντεπ αντί 4.200.000 ευρώ. Το Σάββατο ακολούθησε νέο «χτύπημα» από τον Ιταλό, ο οποίος επίσης μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησε ότι μαζί με τον μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ αγόρασαν το νησί Αγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας, με αντίτιμο 15.000.000 ευρώ. Ωστόσο καμία από τις δύο πληροφορίες δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί, καθώς ούτε ο Τζόνι Ντεπ ούτε ο Γουόρεν Μπάφετ ή το περιβάλλον τους έκαναν κάποια σχετική δήλωση επ' αυτού.

Βίος και πολιτεία

Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο θολό, αν ληφθεί υπόψη ο όχι και τόσο έντιμος πρότερος βίος του Αλεσάντρο Πρότο, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο Ιταλός Τσάκας, μια και οι κινήσεις του στον χώρο του ποδοσφαίρου θυμίζουν τον Βλάση Τσάκα που ισχυριζόταν ότι κρύβεται πίσω από το deal πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Σαουδάραβες πρίγκιπες!

Πρόσφατα λοιπόν το όνομα του Πρότο μπλέχτηκε -με δική του ευθύνη, λένε οι καλά γνωρίζοντες- στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάρμα, με την εφημερίδα «La Repubblica» να αναφέρει στις 16 Μαρτίου ότι τελικά έκανε πίσω. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα που ήταν στο όριο εξαιτίας των χρεών φαλίρισε και έπεσε στην ερασιτεχνική κατηγορία. Εξάλλου ο 41χρονος -σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ξεκίνησε ως πλασιέ εγκυκλοπαιδειών- περιγράφοντας το στιλ του έχει παραδεχτεί: «Πουλάω τον εαυτό μου σε άλλα άτομα, τα οποία ψάχνουν καλές επενδύσεις».

Αυτή η τακτική σίγουρα του εξασφάλισε χρήματα, τον οδήγησε όμως σε πολλά μπλεξίματα με τον νόμο. Το 2013, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως αναφέρει και η «Corriere della sera»,συνελήφθη κατόπιν καταγγελίας της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob) για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς. Στον ίδιο και στις εταιρίες του επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους 4.500.000 ευρώ, με τον κ. Πρότο να δηλώνει με έπαρση: «Είμαι έτοιμος να πληρώσω όσα ζητάει η Consob. Ενα τόσο μεγάλο πρόστιμο σημαίνει ότι κέρδισα από παράνομες δραστηριότητες τουλάχιστο 20 φορές περισσότερα».

Ο Ιταλός επιχειρηματίας εκτός από το επιχειρηματικό, ενδιαφέρεται να «πουλάει» και το αντρικό του προφίλ. Μιλώντας στη «New York Daily News» στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 παραλλήλισε τον εαυτό του με τον Mr Grey αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του ήρωα των «Πενήντα αποχρώσεων του γκρι».

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τη συγγραφέα Ε. Λ. Τζέιμς το 2010 και ότι ο ήρωας των βιβλίων της έχει το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό του, το γραφείο του είναι στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, όπως και το δικό του, ενώ οι εταιρίες τους έχουν αντίστοιχα ονόματα...

Keywords
Τυχαία Θέματα