Ο Γιάννης Μηλιός επέστρεψε για το... καλό του τόπου ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ο Γιάννης Μηλιός επέστρεψε για το... καλό του τόπου ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Τρίτη, Νοέμβριος 29, 2016 - 15:01

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η επαναφορά του πρώην υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Λυδία Κονιόρδου έκανε την παρθενική εμφάνισή της στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Με ανέμελα μαλλιά και κόκκινο κασκόλ, η υπουργός Πολιτισμού, που παίζει ακόμη και σήμερα στο

θέατρο, στο πλάι του Πέτρου Φιλιππίδη, στο θεατρικό «Και τώρα οι δυο μας», έκανε μια ωραία εμφάνιση και ούτε λίγο ούτε πολύ μαζί με όλα τα άλλα μας ξανάφερε και τον Γιάννη Μηλιό, ως πρόεδρο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μίλησε λίγο και αρκετά λυρικά για την όμορφη και δοκιμασμένη από τα Μνημόνια πόλη της δυτικής όχθης και κατόπιν ανακοίνωσε την επαναφορά ενός... παλαιού φίλου του Αλέξη Τσίπρα, του άλλοτε υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έφυγε με «βροντές» τον Μάρτιο του 2015!

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την Ελευσίνα 2021 δήλωσε: «Πήρα την απόφαση με μεγάλη προσοχή, για το καλό του τόπου και του φεστιβάλ, αφού αφουγκράστηκα και τις δύο πλευρές, εξαντλώντας κάθε περιθώριο». Δηλαδή τι θέλει να πει η ποιήτρια λέγοντας «εξάντλησα κάθε περιθώριο»;

Από την εξωτική Αβάνα στο χλιδάτο Αμπού Ντάμπι



Το να είσαι πρωθυπουργός είναι μάλλον η καλύτερη δουλειά. Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε χθες για την εξωτική Αβάνα, όπου θα μείνει έως την Πέμπτη (προκειμένου να παρευρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο), και επιστρέφοντας πετάει για Αμπού Ντάμπι! Αυτό το πακέτο το ζήλεψα. Τέσσερις μέρες σε μια καλοκαιρινή Κούβα και αμέσως μετά στο πλούσιο αραβικό εμιράτο; Τι καλύτερο από αυτό; Ζωάρα, που λέει κι ο λαός! Εμείς πάλι εδώ, θα παλεύουμε με τον χιονιά για τον οποίο μας προδιαθέτουν οι μετεωρολόγοι, χωρίς καν θέρμανση...

Εψαχναν τους βουλευτές για να ψηφίσουν

Πανικός στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όταν οι συριζαίοι διαπίστωσαν ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν περισσότεροι και θα μπλόκαραν τη διαδικασία του επείγοντος με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το νομοσχέδιο για το «Νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας». Η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να βρει τους βουλευτές. Κι ενώ το σχέδιο νόμου είχε χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση κατεπείγον, επί 50 λεπτά έψαχναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
Βλέπετε, άλλοι στόλιζαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, άλλοι ψώνιζαν στα malls κι άλλοι έφτιαχναν κουραμπιέδες! Εισηγήτριες ήταν δύο κυρίες, και οι δύο Θεοδώρες... H Θεοδώρα Τζάκρη και η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, που παραλίγο να πιαστούν μαλλί με μαλλί. «Μας δουλεύετε; Λίγο σοβαρότητα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώην υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, την οποία κατηγόρησε ότι το νομοσχέδιο καθυστέρησε και έπρεπε να έχει έρθει επί υπουργίας της. Η κυρία Τζάκρη έριξε την ευθύνη στους θεσμούς και εκεί το κλίμα έγινε πολύ θερμό.

Ο Χρύσανθος και η ποιοτική Ελενα

Μεγαλεία και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Στην περίφημη Εκθεση Τουρισμού Expo 2016 συναντήθηκε με τον «βασιλιά της αθηναϊκής Ριβιέρας» και όχι μόνο, αφού και το κέντρο του ανήκει, δηλαδή τον επιχειρηματία Χρύσανθο Πανά. Είχαν μια ωραία συζήτηση για την ανάπτυξη αυτής της περίφημης Ριβιέρας. Ο Χρύσανθος σχολίασε ότι η υπουργός Ελενα Κουντουρά υποστηρίζει την ποιοτική παρά την ποσοτική στρατηγική του τουρισμού. Αυτό είναι αλήθεια, γι' αυτό η Ελενα θεωρείται επιτυχημένη στον τομέα της.

(!)

Τα προσφυγάκια που έχουν την τύχη να φοιτήσουν σε ελληνικό σχολείο μέσα σε έναν χρόνο τα περισσότερα μιλούν καλά ελληνικά. Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, από την άλλη, που μίλησε πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, εισάγοντας το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, είπε ότι δεν τα μιλάει σωστά... Παίρνοντας τον λόγο ζήτησε συγγνώμη από τους βουλευτές για τα ελληνικά του, παραδεχόμενος ότι «δεν είναι στο επίπεδο που έπρεπε». Παραδέχτηκε ότι μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ζούσε στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούσε τη μητρική του γλώσσα μόνο όταν επρόκειτο να μαλώσει τα παιδιά του. Από ό,τι φαίνεται, τα μάλωνε σπανίως!

Keywords
Τυχαία Θέματα