Ο Ελληνας που ξέρει από Vespa!

15:59 7/5/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεωρείται ένας από τους καλύτερους art designers της Ελλάδας και όχι άδικαΟ Ελληνας που ξέρει από Vespa!Σάββατο, Μάιος 7, 2016 - 15:00

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους art designers της Ελλάδας και όχι άδικα. Στα χέρια του ο σκελετός της Vespa μετατρέπεται στην

πιο... in style καρέκλα! Γι' αυτή τη χειροποίητη κατασκευή του ο Αλέξανδρος Καρβέλας έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια, αφού πολλοί χαρακτηρίζουν την καρέκλα Vespa έργο τέχνης!

ΑΠΟ ΤΟΝ
Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτογραφίες: Χρήστος Ζήνας

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην «Espresso», στοχεύει να προχωρήσει κι άλλο την ιδέα του και να κατασκευάσει και πολυθρόνα αυτή τη φορά, η πλάτη της οποίας θα αποτελείται από αυθεντικά κομμάτια του ιταλικού οίκου που συνέδεσε το όνομά του με την κομψότητα και το στιλ.

«Για τις καρέκλες μου δεν χρησιμοποιώ “καλά” μηχανάκια. Ειλικρινά, έχω διώξει όσους μου έχουν ζητήσει να καταστρέψω μια παλιά τους Vespa (που, όμως, είναι σε καλή κατάσταση) προκειμένου να τους φτιάξω καρέκλα. Δεν θα γίνω... κανίβαλος! Αντιθέτως, θεωρώ πως μέσα από την κατασκευή αυτή δίνω ζωή σε κάτι που θεωρούνταν παλιοσίδερα» λέει ο Αλέξανδρος Καρβέλας, που έφτιαξε την πρώτη καρέκλα Vespa πριν από έξι χρόνια.

«Η ιδέα μού ήρθε ξαφνικά, καθώς είχα δει κάτι παρόμοιο σε φωτογραφίες και ήθελα να φτιάξω κάτι καλύτερο και πιο ντιζαϊνάτο! Τελικά τα κατάφερα, αφού από το πρώτο έργο τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

Οπως περιγράφει ο ίδιος, από παιδί ασχολιόταν με τις κατασκευές: «Τότε έφτιαχνα ποδήλατα, ενώ μεγαλώνοντας άρχισα να αλλάζω χρήση σε οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια μου! Ακόμα και στα ρούχα που αγοράζω δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνω και τη δική μου παρέμβαση! Στο site μου thinkmaker.gr υπάρχουν πολλές από τις κατασκευές μου, ανάμεσά τους οι καρέκλες, καθώς και ένα τραπέζι με βάση για κάβα μπουκαλιών, που κατασκεύασα από το μοτέρ ενός παλιού αυτοκινήτου».

Τα «ανταλλακτικά»

Οσο για τα «ανταλλακτικά» της καρέκλας-Vespa, είναι διαλεγμένα από τον ίδιο ένα προς ένα: «Τα ροδάκια που τοποθετώ στη βάση της είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται στα σκέιτμπορντ, ώστε να μετακινείται πιο εύκολα, και οι κλωστές για τις ενώσεις είναι από εκείνες που χρησιμοποιούν στα σκάφη αναψυχής για να είναι πιο ανθεκτικές. Οι σκελετοί που μετατρέπονται εύκολα σε καρέκλα είναι εκείνοι της Vespa rally 125 ή της Vespino, σε αντίθεση με την Cosa, που με δυσκολεύει. Τώρα σχεδιάζω να φτιάξω και πολυθρόνα, πάλι από Vespa, που έχω βάλει στόχο να είναι τόσο αναπαυτική, ώστε όποιος κάθεται να ξεκουράζεται και να τη χαίρεται από τα πρώτα λεπτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνας, Vespa,ellinas, Vespa