Ο Αγγλούπας σε ρόλο-κλειδί στη μαφία των Ρομά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταθέσεις-σοκ από δύο θύματα που βρήκαν τις βίλες τους ρημαγμένεςΟ Αγγλούπας σε ρόλο-κλειδί στη μαφία των Ρομά!Σάββατο, Νοέμβριος 5, 2016 - 15:30

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη γόνου γνωστής οικογένειας, που φέρεται ως «εκτιμητής» και κλεπταποδόχος

Ο γόνος επιχειρηματικής οικογένειας Αλέξανδρος Αγγλούπας, που συνελήφθη

στο πλαίσιο γιγάντιας επιχείρησης της Ασφάλειας Αττικής φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο στην μαφία των Ρομά. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από συνομιλίες-φωτιά που «έκαψαν» τον 39χρονο, εμφανίζεται ως... εκτιμητής για τα τιμαλφή αλλά και ο πιο σημαντικός κλεπταποδόχος! Ομως, ερευνάται το ενδεχόμενο να ήταν ταυτόχρονα ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης με το προσωνύμιο «Ελληνας», που ενημέρωνε τη συμμορία για τα σπίτια και τις εταιρίες των VIPs, απ' όπου τα χρηματοκιβώτια έκρυβαν θησαυρούς.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ,
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Στους διαλόγους που είχε υποκλέψει ο υπερκοριός ακούγεται ένας από τους φερόμενους ως αρχηγούς μιας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα να δίνει οδηγίες στους «στρατιώτες» του για το πού θα χτυπήσουν: «Την πληροφορία μού την έδωσε ο Ελληνας και μου είπε εκεί να παίξουμε μπάλα 5x5»! Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε έναν εκ των κατηγορουμένων ως υπαρχηγού, παρουσία του 66χρονου φερόμενου ως αρχηγού, στην οποία γίνεται λόγος για πληροφορίες από «έναν Ελληνα».

Οι σημειώσεις στις παρενθέσεις είναι των αστυνομικών που παρακολουθούσαν τις συνομιλίες:

Α: Το Παγκράτι είναι μακριά; Πού είναι;
Β: Παγκράτι; Τι έγινε;
Α: Τίποτα. Ξέρει ένας Ελληνας μια δουλειά και δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι να την κάνουμε (σ.σ.: εννοεί ότι θα τους δώσει πληροφορίες για υποψήφιο στόχο κλοπής και αγωνιά να τον κλέψει). Εχω πολύ καλό Ελληνα (σ.σ.: εννοεί καλό πληροφοριοδότη).

Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής αλλά και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, που χειρίστηκε την υπόθεση, δεν έχει ταυτοποιηθεί αυτός που κρύβεται πίσω από το παρατσούκλι. Οι έρευνες «τρέχουν» για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο «σκοτεινός» πληροφοριοδότης και την ίδια στιγμή ερευνάται ο ρόλος ακόμα ενός 40χρονου της showbiz καθώς και μιας κοπέλας. Και οι δύο συνομιλούν με τον Αγγλούπα, που -αν και δήλωσε άεργος στην ΕΛ.ΑΣ.- έκανε χλιδάτη ζωή!

Μεταξύ άλλων, κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα συνοδευόμενος από κυρίες της showbiz, έκλεινε πρώτο τραπέζι πίστα στα νυχτερινά κέντρα, αλλά και φιλοξενούνταν στις σελίδες των lifestyle περιοδικών. Η βασική κατηγορία που τον βαρύνει είναι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει δεκάδες συνομιλίες του με φερόμενα ως αρχηγικά μέλη της. Εξάλλου, από τις έρευνες προκύπτει πως ήταν ο βασικός αγοραστής ακριβών κλοπιμαίων - κυρίως, ρολογιών.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στην κατοικία του 39χρονου στη Βουλιαγμένη βρέθηκε ένας μικρός «θησαυρός» από μετρητά άνω των 80.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών, ένας πλαστικός μετρητής πολύτιμων λίθων, μια πλαστική ζυγαριά ακριβείας, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, έξι ρολόγια Rolex, Chopard και Frank Muller (η αξία τους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ), iPhones, μέχρι και... κινεζικά, μια κασετίνα με 25 στιλό και πένες, μία καραμπίνα και αμπούλες αυξητικής ορμόνης!

Φωτογραφίες μέσω Viber

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη που απολάμβανε ο Αγγλούπας από έναν εκ των κατηγορουμένων, ώστε εκείνος τού έστελνε φωτογραφίες κλοπιμαίων (μέσω της εφαρμογής Viber, που δεν ανιχνεύεται από τον υπερκοριό) για να εκτιμήσει την αξία τους. Στη συνέχεια φέρεται ότι έκλεινε ραντεβού με δύο μέλη της οργάνωσης και συναντιόταν μαζί τους, προκειμένου ο bon viveur να αγοράσει πανάκριβα ρολόγια ή κοσμήματα πληρώνοντας σε μετρητά.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διάπραξη των κλοπών επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μέσω Viber με τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, προκειμένου εκείνος να διακριβώσει την αξία τους. Κατόπιν τους υποδείκνυε σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία, όπου πλήρωνε πάντα σε μετρητά» αναφέρουν οι Αρχές.

Τα κλοπιμαία κατέληγαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο κοσμηματοπωλών και καταστημάτων αγοράς χρυσού που είχε δημιουργηθεί στην Αθήνα. Μάλιστα, ο Αγγλούπας εμφανίζεται να έχει πολλές συνομιλίες με δύο κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου, από τις οποίες προκύπτει συνδιαλλαγή για κομμάτια πολυτελείας που είχε αγοράσει κοψοχρονιά από τους Ρομά λήσταρχους.

Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο 39χρονος φέρεται ότι αγόραζε πανάκριβα κομμάτια, τα οποία στο εμπόριο κόστιζαν από 20.000 ευρώ και πάνω, και τα μεταπωλούσε στη συνέχεια στους συγκεκριμένους κοσμηματοπώλες αντί όχι ευκαταφρόνητου τιμήματος, χωρίς η συναλλαγή τους να καταγράφεται.

Το ένα κοσμηματοπωλείο ανήκει σε ζευγάρι γνωστό στην κοσμική Αθήνα (εδρεύει σε πεζόδρομο του Κολωνακίου), ενώ το άλλο βρίσκεται σε όροφο πολυκατοικίας, επίσης σε κεντρικό δρόμο της ίδιας περιοχής. Το δεύτερο θεωρείται «μυστικό» κατάστημα των VIPs, που πήγαιναν για να αγοράσουν κοσμήματα διεθνών οίκων σε ελκυστικές τιμές!



Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Καταθέσεις-σοκ από δύο θύματα που βρήκαν τις βίλες τους ρημαγμένες

Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις των θυμάτων για τον «θησαυρό» που σήκωνε η μαφία των Ρομά από τα σπίτια τους! Συνταξιούχος, κάτοικος Διονύσου, προσήλθε εκ νέου στο αστυνομικό τμήμα λίγες ημέρες μετά την εισβολή στη μονοκατοικία του για να δηλώσει επιπλέον χαμένα αντικείμενα. Επρόκειτο συγκεκριμένα για μια εσάρπα βιζόν και μια ετόλ γκρι βιζόν, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία -όπως αναφέρει- δεν είχε καταλάβει ότι λείπουν λόγω της θέσης αποθήκευσής τους, καταδεικνύοντας τη μεθοδικότητα των δραστών, που ανακάλυπταν τα πάντα και δεν άφηναν τίποτα στο πέρασμά τους.

Γερή ήταν η λεία και σε βίλα στον Αγιο Στέφανο, με την καταγραφή των κλοπιμαίων να αριθμεί τουλάχιστον δύο σελίδες! «Μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας την μπαλκονόπορτα, έκαναν ζημιά στον τοίχο και στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε κοσμήματα, ένα κουτί στην ντουλάπα, το οποίο περιείχε επίσης κοσμήματα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα κοσμήματα, αλλά θα προσκομίσω λίστα, όταν μπορέσω» κατέθεσε το θύμα.

Οταν η γυναίκα προσκόμισε τη λίστα, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ: περιδέραιο με μαργαριτάρια, κόσμημα για τον λαιμό Bulgari, περιδέραιο λευκόχρυσο με μπριγιάν, χρυσές αλυσίδες και σταυροί, σκουλαρίκια με μαργαριτάρια, μπριγιάν και λευκόχρυσο, αλλά και ρουμπίνια. Οι ληστές άρπαξαν επίσης -μεταξύ άλλων- μαργαριταρένια δαχτυλίδια αλλά και δαχτυλίδι με πράσινο μαργαριτάρι, δαχτυλίδι με διαμάντι, με μεγάλο ρουμπίνι και επτά χρυσές λίρες Αγγλίας.

Τα απίστευτα παρατσούκλια, η ταρίφα για τους ψευδομάρτυρες και το «DNA» της σπείρας

Κληρονομικό δικαίωμα διατηρούσαν στη διαδοχή της αρχηγίας στη μαφία των Ρομά τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, η οποία φαίνεται πως άρχισε να δραστηριοποιείται στα μέσα τις δεκαετίας του... 1990! Τότε μεσουρανούσε ο περιβόητος «Ρίνγκο», ένας από τους πιο σκληρούς Τσιγγάνους κακοποιούς. Την ίδια περίοδο αρχίζει να δημιουργείται σταδιακά το δαιδαλώδες κύκλωμα, με οκτώ οικογένειες Ρομά να έχουν ηγετικό οργανωτικό ρόλο. Οπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, η αρχηγία περνούσε από πατέρα σε γιο, μαζί με την περιουσία από τα κλοπιμαία!

Τα προσωνύμια που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα ευφάνταστα. Εκτός από τον «Πρόεδρο» ή «Βασιλιά», που ήταν ο 66χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, και τον υπαρχηγό που όλοι αποκαλούσαν «Εισαγγελέα», οι υπόλοιποι αναφέρονταν ως «Παχύς Βενιζέλος», «Μαραντόνα», Σατανάς», «Αράπος», «Παρταούλας», «Χαζούλης», «Μπάμπης ο Φλου», «Κουρασάν», «Ράμπος», «Πιν Πιν», «Ρόκι», «Πόντικας». Κωδικούς χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί και για τις επιδρομές που θα έκαναν, όπως «Πάμε για 5x5», «Πάμε για δουλειά», «Μπούκι» και «Πιριμάσκι»! Οι «στρατιώτες» του κυκλώματος είχαν μάλιστα τη... συνήθεια να προκαλούν μεγάλες καταστροφές στα σπίτια, σπάζοντας οικοσκευές, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις άφηναν ανοιχτές όλες τις βρύσες! Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν ρημάξει και το σπίτι της Αννας Βίσση, απ' όπου «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε και το κυπριακό διαβατήριο της απόλυτης star (βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων).

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως στο παρελθόν, όταν συλλαμβάνονταν μεμονωμένα μέλη της συμμορίας, οι αρχηγοί φρόντιζαν αμέσως να εξασφαλίσουν την υπεράσπισή τους. Σε τηλεφωνικές υποκλοπές που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.
ακούγονται αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης να λένε:

«Να βρούμε έναν δικό μας, να του δώσουμε ένα καλό “ψαράκι”, να πάει ως ψευδομάρτυρας»!

Το «ψαράκι» δεν ήταν άλλο από το ποσό των 1.000 ευρώ, η ταρίφα δηλαδή που είχε κοπεί για τους ψευδομάρτυρες που παρείχαν άλλοθι στα μέλη της σπείρας.

Οσον αφορά τους αστυνομικούς που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα, είχαν εφοδιάσει τους «στρατιώτες» με έναν κατάλογο με τα κωδικά σήματα της Αμεσης Δράσης, καθώς διέθεταν ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.! Οταν έβγαιναν για «μεγάλη δουλειά», έκαναν παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση για δήθεν σοβαρά περιστατικά σε άλλες περιοχές!

Διαβάστε επίσης:

Οι business στο Μιλάνο με τον 40χρονο φίλο τουΟι διάλογοι που «έκαψαν» τον 39χρονο γόη
Keywords
μαφια, ρολο, αλέξανδρος αγγλούπας, συλληψεις, vips, σοφια, ελλαδα, showbiz, lifestyle, συμμετοχή, τραπεζες, rolex, chopard, αθηνα, κοψοχρονιά, γκρι, bulgari, σταυροι, dna, βενιζελος, star, δραση, business, σταυροι δημοτικων εκλογων, σταυροι προτιμησης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, φωτια, αστυνομικο τμημα, βραχιολια, αλέξανδρος αγγλούπας, διαβατηριο, αυτοκινητα, γυναικα, δουλεια, επιπλα, μιλανο, πλαισιο, ρολογια, σηματα, φωτογραφιες, bulgari, rolex, star, αγωνια, απιστευτα, βιλα, βιλες, βισση, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γκρι, δαχτυλιδια, δευτερο, διαστημα, διοικητης, δωσει, δικτυο, ευρω, ειπε, εξι, επτα, ερευνα, ερευνες, ζυγαρια, ζημια, ιδια, υποθεση, κοσμηματα, κοσμημα, κοψοχρονιά, μεμονωμενα, νοεμβριος, παντα, οκτω, ραντεβου, ρουμπινι, ρομα, σελιδες, συγκεκριμενα, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σκουλαρικια, σοκ, σπιτι, σπιτια, συχνοτητες, τμημα, χρηστος, χρηματοκιβωτια, ανηκει, business, chopard, δαχτυλιδι, δικαιωμα, ιδιαιτερα, εισβολη, lifestyle, ληστες, πληροφοριοδοτης, πληροφοριες, showbiz, vips, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα