Ο Αλέξης Τσίπρας δεύτερη φορά (σε τρία χρόνια) στο Αγιον Ορος!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ο Αλέξης Τσίπρας δεύτερη φορά (σε τρία χρόνια) στο Αγιον Ορος!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 25, 2017 - 16:51

❱❱ Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύσει στο Περιβόλι της Παναγίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Στο Αγιον Ορος πάει ξανά ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά παρέα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο

Πατριάρχης είναι προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που ολοκληρώθηκε φέτος και ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύει τον Βαρθολομαίο σ' αυτή την επίσκεψή του.
Ηδη και για τον λόγο αυτόν η Ιερή Επιστασία του Αγίου Ορους κάλεσε τους αντιπροσώπους των 20 μονών «εις έκτακτον συνεδρίαν» για την επίσκεψη των δύο υψηλών προσώπων στο Περιβόλι της Παναγίας, με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει εκεί, σύμφωνα με όσα έχουν μαθευτεί, την ερχόμενη Τετάρτη.

Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στο Αγιον Ορος. Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο του 2014 και τότε είχε μείνει εκεί τρεις μέρες.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, είναι ο δεύτερος αρχηγός αριστερού κόμματος που επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη, το 1995, του τότε ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη.

Εκείνη την επίσκεψη θύμισε το 2014 στον Αλέξη ο πατήρ Νικόδημος από τη Μονή του Αγίου Παύλου, λέγοντάς του: «Τότε ο Φλωράκης μάς είχε πει: "Εσείς οι μοναχοί πιστεύετε στη σωτηρία στον άλλον κόσμο, εμείς πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε τη σωτηρία σ' αυτόν τον κόσμο", οπότε έχουμε κάτι κοινό». Τι να πούμε εμείς; Τα λέει όλα η Αλκηστις Πρωτοψάλτη: «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

Αδυνάτισε και πρέπει να αλλάξει τα κοστούμια του

❱❱Πρέπει να αλλάξει κοστούμια ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καθώς μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του μάλλον άρχισε δίαιτα.
Αδυνάτισε, λοιπόν, κι αυτό φάνηκε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ. Ο πρόεδρος υποδέχτηκε τον πρέσβη με το παλιό κοστούμι, που άρχισε να πλέει πάνω του.
Ενα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και οι απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με βάση το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Δίδυμο (καθημερινών) «ελεγκτών» στους υπουργούς

❱❱Ας τολμήσουν να «κουνιούνται» οι υπουργοί από τούδε και στο εξής... Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στους Δημήτρηδες να τους ελέγχουν καθημερινά. Ο Δημήτρης Λιάκος (υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ) και ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος (γ.γ. Συντονισμού Κυβέρνησης) αποκτούν σχεδόν αποκλειστικά την αρμοδιότητα να «ξεκουνάνε» τους υπουργούς που βρίσκονται «εν υπνώσει», για να προχωρήσουν τα έργα τους και η αξιολόγηση.
Τη δουλειά αυτή κλήθηκαν κατά καιρούς να την κάνουν τόσο ο Αλέκος Φλαμπουράρης όσο και οι Γιάννης Δραγασάκης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το deal του Αγοραστού

❱❱Μεγαλεία ο Αγοραστός! Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε deal με τον διεθνούς φήμης Αμερικανό συνθέτη κλασικής μουσικής Λόουελ Λίμπερμαν, καθηγητή Μουσικής της γνωστής Σχολής Τζούλιαρντ. Κι αυτό γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί με φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Ο διάσημος καθηγητής της θρυλικής Σχολής Τζούλιαρντ (το σημαντικότερο πανεπιστήμιο μουσικών σπουδών στον κόσμο) θα συνδράμει το θεσσαλικό φεστιβάλ.
Ο ίδιος έχει εργαστεί σε πολλές σημαντικές όπερες του κόσμου, όπως αυτή του Παρισιού, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στην Οπερα του Σαν Φρανσίσκο, στη Λυρική Οπερα του Σικάγου, στην Οπερα του Σιάτλ, της Ουάσινγκτον και του Μόντε Κάρλο.

(!)

Γερμανόφωνος και γερμανοσπουδαγμένος (αφού έχει ζήσει για αρκετό διάστημα στη Γερμανία) είναι ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μάλιστα, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα η Ανγκελα Μέρκελ, την οποία γνωρίζει από παλιά, είχαν ένα πολύ θερμό τετ α τετ. Ο ίδιος, λοιπόν, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις γερμανικές εκλογές.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα