Ο Mr. Κύπρος που έγινε καλόγερος!

SHOWBIZΟ Mr. Κύπρος που έγινε καλόγερος!Σάββατο, Νοέμβριος 26, 2016 - 15:00

Από τον διαγωνισμό ομορφιάς Μίστερ Κύπρος, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό, στη Μεγαλόνησο. Τι κι αν η «διαδρομή» φαντάζει τεράστια; Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης κατάφερε να τη διανύσει. Το 1995, μόλις 24 χρόνων τότε, φιλοδοξούσε να διαπρέψει στον χώρο του μόντελινγκ.

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Το προσόντα, εξάλλου, τα διέθετε:

ωραία εμφάνιση και καλογυμνασμένο κορμί. Ο ίδιος έκανε δυναμική αρχή, παίρνοντας μέρος στα κυπριακά καλλιστεία, όπου κατέκτησε τον πρώτο τίτλο.

Η συνέχεια τον βρήκε να ταξιδεύει στο εξωτικό νησί Σεντόζα, στη Σιγκαπούρη, εκπροσωπώντας την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς «Mr Manhunt International 1995». Πρόκειται για την ίδια διοργάνωση στην οποία έναν χρόνο νωρίτερα είχε πάρει μέρος ο Νίκος Παπαδάκης, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο για την Ελλάδα.

Με τον Σπαλιάρα

Οσο για τον Ελληνα εκπρόσωπο του 1995 ο οποίος ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη μαζί με τον Μενέλαο Μιχαηλίδη; Δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Σπαλιάρα, ο οποίος έκανε τότε τα πρώτα επιτυχημένα βήματά του ως μοντέλο στη χώρα μας.

«Τον θυμάμαι τον Μενέλαο. Κάναμε παρέα στη διάρκεια του διαγωνισμού. Μάλιστα, έχω να μοιραστώ μαζί σας και ένα αστείο σκηνικό από τα παρασκήνια. Επειδή ήμασταν οι μόνοι από τους συμμετέχοντες που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, λέγαμε για πλάκα συχνά πυκνά τη διάσημη ελληνική λέξη που ξεκινάει από το γράμμα «μ». Οταν, λοιπόν, ήρθε στη Σιγκαπούρη ο Νίκος Παπαδάκης, που είχε βγει Mr Manhunt International 1994, για να κάνει τη στέψη του νέου νικητή, φωνάξαμε τη συγκεκριμένη λέξη για πλάκα»
λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Μετά τον διαγωνισμό, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης επέστρεψε στην Κύπρο, αλλά δεν έκανε πολύ περισσότερα πράγματα στον χώρο του μόντελινγκ. Αντί γι' αυτό, επέλεξε ν' αποκτήσει πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σήμερα το πρώην μοντέλο είναι ο μοναχός Νύφων και ζει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Μέσα Ποταμό. Η ιστορία του αναδείχθηκε μέσα από ένα αφιέρωμα στη μονή που έκανε το blog Taxidiaris.

Οπως αναφέρεται σε αυτό, ο Μενέλαος Μιχαηλίδης εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αφιερώθηκε στην υπηρεσία του Θεού. Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει πλέον νηστεία και προσευχή, διάβασμα και εργασίες, τα οποία απαιτεί το μοναστήρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα